НВ-ВМХ, част 73

• 38 163
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
Ние купуваме от една верига магазини не много голяма, имат квартален супермаркет при нас. Едната жена от щанда с месото ми е позната, говорим си, ще я разпитам какво може да ми каже.   bouquet

# 406
Вариант за чисто месо

http://petrohan.wordpress.com/

# 407
Облаче, за месо, ако си от София мога да ти препоръчам една фирма с магазини на Ж. пазар и Р. паметник.

# 408
Благодаря ви.  Hug

Леми, да от София съм, препоръчай ми, моля те.

Краси
,засега не съм готова за такъв вариант да поръчвам от тази ферма. 

# 409
Шоки Hugказваш:откакто веднъж преядох с това и ми беше много лошо само при вида му и Sick
моят номер е малко гнусен Embarassed,но отговаря на истината
"от когато намерих червей/хлебарка в хляба не ям нищо тестено"
голям майтап,поне няколко минути всички подбутват хляба Joy

# 410
Шоки Hugказваш:откакто веднъж преядох с това и ми беше много лошо само при вида му и Sick
моят номер е малко гнусен Embarassed,но отговаря на истината
"от когато намерих червей/хлебарка в хляба не ям нищо тестено"
голям майтап,поне няколко минути всички подбутват хляба Joy

Пък мен като ме питат защо не ям никаква скара по заведенията, казвам, че съм намерила пилешки нокът в полуготови кюфтета преди години и оттогава ям само кайма, смляна пред очите ми. И това е самата истина.

А знаете ли кое е най-обидното? Че се водеха свински кюфтета!

# 411
ох,успокои ме
аз си мислех,че само аз имам такъв "късмет"
в различни държави,в различни заведения и в ....домашна храна ooooh!
също така метални стружки в купена от БГ магазин в Париж баклава ме отказаха от всякакви баклави,толумби и подобни преди няколко години Grinning

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 16:29 от tania6

# 412
Хе-хе, Танче, хубав номер им спретваш на ядящите хляб Laughing

# 413
  • UK
Krasi тази ферма изглежда наистина много интересна. Но ето, че и те дават зърно през зимата Confused В Англия дават само силаж (вярно, че тук "тревните" фуражи излизат по-евтино от зърнените, ама все пак.... Whistling ) Все пак като за Българските условия е супер избор. Жалко, че са залитнали към абердин ангус, като ние си имаме толкова месни български породи, които нямат и нужда от такова "подхранване", че да изкарат зимата. Ама нали трябва да са модерни и западните породи са най-добри  ooooh!
М/у другото суб-продуктите са страхотен избор, защо трябва да се яде само месо? Сърца, дроб, свински уши  Mr. Green Сърцата и езиците до колкото знам никога не се обработват с нищо.

# 414
Понеже гледах, че обсъждате темата... да не ви казвам как ме гледат околните като разберат, че внимателно си подбирам храната.  ooooh! Тийн съм още и повечето ми връстници не виждат проблемите, които буклуците, които ядат ежедневно, им нанасят. И не могат да ме разберат защо "се мъча с диети", щом даже и пълна не съм.  Confused А аз не мога да им изясня, че мисля в дългосрочен план. Понеже и те са още млади, си ядат пакетирани отрови привидно без последици, нали не са затлъстели...

Баничка мислите ти в дългосрочен план отностно здравето са просто прекрасни  bouquet. Това което правиш е възхитително, понеже като гледам на нас възрастните колко ни е трудно да се приборим с „философи“ от всякакво естество, представям си ти какви усилия трябва да полагаш Whistling. Но трябва да знаеш, че не си хвърляш нито времето, нито усилията на вятъра Peace. А най-хубавото е че намираш подкрепа от родителите си в това отношние. Че някой те окачествява като слаба и нямаш нужда от грижи за себе си е доста наивно да се казва. Това „слабото“ във времето така се преобразява от всякакво естество, че чак не знаеш от къде ти идва. А да не ти казвам, че при нас жените каруцата се преобръща с първото раждане. И ако всичко е вървяло грешно от преди, след това много трудно се наместват нещата или никак. Моите приятелки бяха като скелети преди да родят, но все на някакви диети или пък на другата крайност слаби, но по цял ден на сладки неща. Като родиха никой не можа да смъкне повече hahaha. А уж всичко им е наред. Като правят кръвни изследвания уж хормони наред, захар наред, холестерол наред, но всеки е с 20+кг 3-4 години след раждане. И пак в омагьосания кръг от диета на диета. Но това не е нищо ново. За пореден път се убеждавам, че една голяма част от населението на света си живее по този начин. А този начин е малко или много именно резултат на лоши хранителни навици и безхаберието/неграмотността на родителите. Така, че не обръщай внимание доколкото можеш и не се обеснявай. Никой няма да те разбере. Виж това с оправданието, че не обичаш нещо и си капризна е много добро.

# 415

Ах, Моли, сигурна ли си, че са от поликистозата тези кисти? Не сьм много компетентна, но ми се струва, че при поликистозата кистите обикновено са с малки размери и не дават чак такива усложнения.  newsm78
Сьщо и не мисля, че това е начина за "очистването" им. По-скоро те се резорбират и изчезват.

Ами Кам, аз попитах хирурга дали всички кисти ще се пукат по тоя адски начин. Той отговори, че "един Бог знае". Ако имам проблеми, да се обаждам веднага.
(Интересното е, че имам поликистоза вероятно от 16-17-годишна, ако съдя по симтомите, които си обясних чак след поставяне на диагнозата, когато вече бях на 20. Но тия аварии със спуканите кисти станаха в период от една година. Нещо пак не правя както трябва.  Confused

# 416
vici, ясно ми е на мен, че си правя добро като подбирам храната си, но иди обяснявай на другите младежи, че боклуците, които нагъват непрекъснато, им вредят.  ooooh! Щом не са дебели, нямат диабет или друга "сериозна" болест, значи водят здравословен живот. А тези, които наистина се  опитват да си оправят храненето, вярват на глупостите за пълнозърнестите бисквитки, корнфлейксове и какво ли не и си остават заблудени, че се хранят добре.  Confused
Краси, точно от тази ферма си поръчах преди няколко месеца 10 килограма телешко месце и си го замразих във фризера.  Mr. Green Размразявам си от предния ден, като реша да си го готвя. Наистина има огромна разлика във вкуса спрямо месото, което преди купувахме от масовите месарници и супермаркети.
Свидничка, мисля, че със зърно хранят само майките и то само зимата, за да може "да я изкарат". Аз мисля, че не би било проблем и само със сено да си карат, но пак през по-голямата част на годината животните си пасат трева/сено, което е огромна стъпка в правилната посока, имайки предвид, че другия вариант са шприцовани и оцветени "месни продукти".  #2gunfire
Аз съм в издирване на някой целогодишен производител на т.нар. грасфед (хранено с трева) месо в България, така че ако някой знае нещо - да казва!  Mr. Green

# 417
  • Пловдив
Moli88,  Hug
Баничка, поздравления за мисленето!  bouquetvici75 много добре го е казала!
Дай Боже и моите деца така да разсъждават след време... Praynig Уж примерът на родителите е от първостепенно значение, ама гаранция - Франция...
Краси, заинтригува ме и мен с тази ферма. Благодаря, че сподели!  bouquet

# 418
  • SA
Moli88 , не очаквай хирург да ти обясни нещата за поликистозата.
По-добре е да поискаш мнение от ендокринолог, или акушер-гинеколог.
Аз пьк днес разглеждах едни стари снимки, които сьм правила и не мога да не ви покажа как се отглеждат повечето животни в Южна Африка:
Скрит текст:

На снимката са малки щрауси, но всички тревни площи, които се виждат са предназначени за пасища на крави, овце, кози. Тьй като през зимата не пада сняг, животните си пасат свободно през цялата година.  Simple Smile

# 419
Ох Баничка   Heart Eyes знам, че е така, но какво да се прави. Ти само си продължавай в същия дух и дано нищо не те разубеди занапред в живота Peace.

Юли   Heart Eyes и аз много се надявам детето ми един ден така да разсъждава, но май губя надежда Sad. Уж даваме пример, обаче страничното влиание е огромно. В нас никога джънк не се е ядяло дори и когато не знаех за нашия режим. Но при тая масова атака от реклами (тук рекламите на джънка са измежду детските представяте ли си #2gunfire), прости и мързеливи родители направо съм се отчаяла. Аз освен домашна храна друга не пращам, обаче ми се връща с кисийки от чипс или сок. Все някой му давал #Cussing out. А тук кафетерии няма та да си купи от там. Ужас. А като сме в нас не иска. Като излезем някъде уикенда ей така на сила го моля да му взема нещо. Не иска и не иска. Купувам му сок например на сила. Не го близва, стои в нас в хладилника една седмица и го хвърляме. Обаче на училище не знам какво става.  Така че това с примера на родителите ми издиша, но отказване няма. Не съм предполагала никога, че такава битка ще ми се наложи да водя.

Общи условия

Активация на акаунт