НВ-ВМХ, част 73

• 38 160
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
За тези, които не могат без хляб, да споделя, че днес в Била видях 2 вида немски хляб, подходящи за режима. Разбира се, по 1-2 филийки на ден. Единият даже се води високопротеинов и нисковъглехидратен. Цените им са високи, така че едва ли ще увличат в ядене... Joy
Не препоръчвам яденето на такъв хляб, но за човек, който сега започва режима и не може без хляб, това е добро решение. В единия имаше само 3гр/въгл на филийка. Съдържанието беше сравнително приемливо и не включваше гадости, поне на бързо четене.
Аз лично не ям хляб и не търся заместители. Но реших, че тази информация може да е полезна на някой. Хлябовете са на рафта с пълнозърнест хляб и сухари.  Peace
Ядки ям на периоди - понякога повече, друг път изобщо. Обикновено не ги кисна, макар че знам, че е по-добре накиснати... Embarassed Но и мен ме разяждат...

# 466
Юле, да не е един черен и някак мазно-мокър  newsm78 Не изглежда като хляб, а като големи плоски филии - страшно го обясних аз  Laughing

Веднъж бях купила нещо подобно, но май само кучето го хареса

# 467
  • Пловдив
Ами черен беше, но подробно нямах време да го разгледам... Embarassed
Аз по принцип винаги съм скептична към подобни неща, но пък вкусовете са различни и на някой може да допадне. Иначе аз не съм го опитвала и не бих си купила...
А, щом на кучетата е допаднал, не е бил толкова зле, значи... hahaha

# 468
Аз бих била малко скептична към написаните данни, дори и хлябът да е немски Wink Андреас Енфелт е показвал няколко пъти на сайта си как "нисковъглехидратните хлябове" се оказват всъщност почти нормалновъглехидратни. Разбира се, зависи от какво точно е приготвен този хляб, но си мисля, че при наличието на толкова рецепти за нисковъглехидратни хлябове (с яйца, извара или крема сирене, понякога с протеин на прах, друг път с бадемово или кокосово брашно), човек все пак е по-добре да си приготвя хляба вкъщи. Била стремглаво ми пада в очите напоследък, много занижиха качеството на доста от стоките, така че не бих им се доверила за този хляб.

Да не би нещо подобно да е хлябът? http://lecker-mit-gerim.blogspot.com/2014/02/eiweibrot-ein-flach … r-bauch-ohne.html Този е от извара, бадемово и ленено брашно, трици, яйца, бакпулвер, сол и масло. Изглежда, че има 27 грама въглехидрати, но на какво количество? Дали за целия хляб? Thinking Но няма значение, идеята ми е, че такива рецепти има много. Например Румяна Илиева също има на нейния сайт рецепта за нисковъгл. хляб от ленено семе (http://fitnesinstruktor.com/hliab-bez-vaglehidrati/). И затова според мен е по-добре човек сам да си приготви хляба, за да знае какво наистина има в него и колко.

Още една рецепта: http://kulinarnirazmisli.blogspot.com/2014/02/blog-post.html

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 17:00 от Cioccolata

# 469
Отдавна вдихнах ръце от купешкия хляб и купих машина за хляб. Когато ми се дояде, там го правя. Купих я преди 3 г. някъде, когато ядях редовно хляб.
Между другото, въпросните суровоядски веге бургери добре убиват апетита за хляб. (Понеже не харесвате думата веге, правя си и суровоядски сушени меса - да не ме набедите.) Също може да се правят крекери от покълната елда или покълнато жито... Човек не може да изяде голямо количество от тези неща.
Като цяло мога да изкарам няколко дни без хляб, но в някакъв момент ме подгонва желанието. Всъщност не е задължително да е хляб, а примерно картоф или ориз. Нещо такова ми се дояжда.

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 17:50 от hjkl;

# 470
  • Пловдив
Шоки, абсолютно съм съгласна с теб! Peace
Просто споделих информация.
Хлябът май беше подобен на дадения от теб, концентрирах се върху етикета обаче и не съм го оглеждала много-много, пишеше 3 гр В на филия, като филиите бяха по-големи.
Аз лично изключително рядко ям хляб, основно домашна питка, а заместител не съм му търсила. Тахановият хляб съм правила 1-2 пъти, но установих, че той много ме разяжда и когато ми е в наличност, похапвам от него през 1-2 часа и така докато свърши... Embarassed
Аз пък съм против домашно приготвения хляб от какъвто и да е вид (ако става дума действително за хляб, а не за подобие на такъв, както в случая с тахановия хляб). Домашният лично на мен винаги ми се услажда и мога да ям много от него. Виждам, че за другите членове на семейството е същото. Предвид факта, че не бих искала хлябът да заема такова място на трапезата ни, предпочитам да купувам гадния купешки хляб, от който да не се ядат повече от 1-2 филийки... Mr. Green

# 471
Шоки, абсолютно съм съгласна с теб! Peace
Предвид факта, че не бих искала хлябът да заема такова място на трапезата ни, предпочитам да купувам гадния купешки хляб, от който да не се ядат повече от 1-2 филийки... Mr. Green

И аз правих няколко пъти домашни хлябове и питки, но тогава прекаляването не неизбежно. Та затова вече - не  Mr. Green
Взимам едни протеинови вечерни хлебчета веднъж седмично, ако на някой много му се прияде. И толкова.

# 472
Хи-хи, Юле, да, така имаш шанс да промениш тенденциите у вас Sunglasses

# 473
Човек може да направи и малък хляб - 300 г. и по-малък дори. Понеже количеството е малко, може да се оформи малка плоска питка 1-2 см. дебела, намазава се обилно със зехтин и се пече на тиган, захлупена с капак, първо от едната, после от другата страна, на тих огън. Не е нужно да се пече на фурна голяма пита.

# 474
  • Варна
Хубаво сте го разкостили този господин професора Simple Smile и за мен беше пълна боза неговият "експеримент".
Виждам че говорите за ядки. Завиждам ви, че не обичате и не ядете. Аз миналата зима напълнях от прекаляване с ядки - накиснати, смлени, всякакви тахани, не спирах да ям  Embarassed сега гледам да се ограничавам до 50гр дневно.
А ядете ли кокос? Ние вкъщи (двама) изяждаме един пресен кокос всеки ден вместо десерт Simple Smile

# 475
  • Пловдив
hjlk, така е, но когато човек има проблем с хляба, по-добре без хляб. Аз, ако ям хляб, после съм постоянно гладна за още и още, и то не само за хляб... Crazy
Макар че откакто се придържам към ВМ НВХ, нещата взеха да стават по-поносими и по-лесно спирам, като се случи да ям хляб. А и на следващото хранене не чувствам нужда да продължа да го ям, вече не ми е и вкусен като преди...За човек, изяждал по цял хляб за 1 ден, смятам това за голям напредък.... Embarassed

# 476
Днес се поразрових и намерих повече информация за този експеримент.  Simple Smile
Кам, страшна си! newsm10

# 477
yulinga, това с целия хляб сигурно е било бял хляб. Трудно е да изяде човек толкова много истински грахам (купешкият е смес). С бял хляб и с мен така се е случвало и това е нещо ужасно. После ти пресъхва устата, нали, никак не е здравословно.  Но при мен не е нещо, което съм могла да правя всеки ден, постоянно или редовно. По принцип имам изградени навици да се храня с естествени храни и въпреки такива пристъпи, като цяло организмът ми си иска нормална храна.
При мен се получи от само себе си да не понасям сладко. Напоследък и тестените въглехидрати ги усещам като много силна храна. Сладкото просто някак си ме реже.
Всъщност моят основен режим в момента е суровоядството (става дума да включа колкото се може повече сурови храни в менюто си, без да вървя против инстинкта си, т.е. много често ям и готвени храни). Но то може да се съчетае с ВМ-НВД.
Отделно от това, имам проблеми със зъбите и съм и на хранене за зъбите.

# 478
Radost Nezemna, и аз обичам кокос, но рядко купувам пресен (затруднявам се с отварянето), ям предимно стърготини - на кексчета, кокосови палачинки или като добавка към кисело мляко или сметана, макар че и на кайма със зеленчуци могат да се добавят и се получава доста интересен вкус Wink Също и за панировка стават.

# 479
Отварянето на кокоса е лесно по следния начин - слага се в затворена торбичка и се хвърля върху цимент, мозайка или друга здрава твърда повърност след изваждане на водата (което не е трудно), докато се разпарчетоса.

Общи условия

Активация на акаунт