НВ-ВМХ, част 73

• 38 160
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Ох, аз много обичам ядки и си хапвам всеки ден по десетина броя. Не ги кисна, защото в офиса не ми се занимава  Embarassed
Ползвам ги като междинна закуска или сутрин, или следобед към 16 ч., за да не прегладнявам, тъй като към 18,30 обикновено ходя на фитнес и вечерям чаааак след 21.

# 481

При мен се получи от само себе си да не понасям сладко. Напоследък и тестените въглехидрати ги усещам като много силна храна. Сладкото просто някак си ме реже.

При мен обратното стана - преди се хранех повече с хляб, ориз и други "бавни" въглехидрати, а сладко не понасях. Откакто съм на ВМ-НВХ, заобичах сладко  Grinning Аз се придържам към "Милковото" ВМ-НВХ, където яденето на сладко в умерени количества се препоръчва пред бавните въглехидрати, така че внезапно станах фен на шоколада. Хляб не съм яла от 8 месеца и не ми се и яде, но някое и друго блокче шоколад си хапвам за следобедна закуска... често...  Embarassed

# 482
  • SA
Отварянето на кокоса е лесно по следния начин - слага се в затворена торбичка и се хвърля върху цимент, мозайка или друга здрава твърда повърност след изваждане на водата (което не е трудно), докато се разпарчетоса.

Едни мои приятели основно купуваха кокосови орехи, защото малката им дьщеричка обичаше точно така да ги троши на цимента пред кьщи.  Simple Smile

# 483
  • Бургас
При мен обратното стана - преди се хранех повече с хляб, ориз и други "бавни" въглехидрати, а сладко не понасях. Откакто съм на ВМ-НВХ, заобичах сладко
и при мен е така

Аз се придържам към "Милковото" ВМ-НВХ, където яденето на сладко в умерени количества се препоръчва пред бавните въглехидрати
имаш ли някакъв линк с повече подробности в тази връзка,забелязвам че на мен този варинат по-добре ми действа

# 484
mis_val, в блога на Спайдър Спорт има кратко разяснение - не знам дали е уместно да давам линк, че не съм запозната с правилата на тоя форум. Ти имаш регистрация и в техния форум (виждала съм те), през менюто горе влез в блога и там ще видиш статията за ВМ-НВХ.

Идеята на Милко е, че бързите въглехидрати - плодове, мед, шоколад - вдигат инсулина пиково, но за кратко време, поради което не засягат процесите на разграждане на мазнините, стига да спазваш правилото да ядеш сладкото отделно от основните хранения (до час преди и 3,5 часа след "истинското" ядене). И, разбира се, да не надхвърляш дневния лимит въглехидрати. Това за хора, които обичат сладко и им се прияжда, ако можеш да изкараш без него, толкова по-добре. Естествено под "сладко" се разбират сравнително свястни източници - плод, мед, шоколад, а не вафли някакви или джънкове.

Друго, което при мен съм забелязала - плодовете ми действат по-добре от зеленчуците. Например обичам зеле, домати, броколи, обаче от тях ми се подува корема и ако често ги ям като гарнитура с месото, започвам да трупам мазнини. Затова взех напоследък да избягвам салатите - през два-три дни ги ям - и вместо тях хапвам ябълка или круша за следобедна закуска, за да вкарам все пак малко "свежа" храна и фибри.

Аз затова все казвам на хората, които са склонни да слушат и се интересуват, че всичко е индивидуално и трябва човек да наблюдава себе си и да модифицира режима според тялото си. Абе с две думи, малко мисъл да се вкарва в цялата работа, а не само сляпо следване на някакви предписания.

# 485
  • Бургас
Whole.Lotta.Love , четях преди и пишех,но там всичко е замряло и вече дори не следя,а попитах за линк,че точно това за което пишеш така и не съм го намирала точно като информация,че аз съм малко от тези дето искат всичко точно и ясно примерно,ако говорим за храна в грамове ако може  Laughing

# 486
http://lichentrenior.com/visoko-mazninno-nisko-vaglehidratno-hra … e-1/#comment-1506

Ето линка, то е към блог всъщност, така че едва ли е против правилата Simple Smile

ВМ-НВХ има много модификации - без млечни, без бавни въглехидрати, без бързи въглехидрати..., човек трябва да пробва, да се наблюдава, да коригира нещо, ако види, че не му действа добре.

# 487
Абе, лесно ви е на вас това с мятането на ореха в твърдия под, с това сигурно и аз ще се справя, ама после какво правим? Защото и отделянето от черупката не е проста работа Embarassed Говоря за хора като мен с две леви ръце, които са способни да си отрежат някой и друг пръст Embarassed

Тази теория на Милко за бързите въглехидрати издиша, защото не взима предвид инсулиновата чувствителност на конкретния човек. Ако тя е ниска, и бързите, и бавните въглехидрати ще доведат до продължително повишение на инсулина, а не до кратък пик.

# 488
  • SA
Цитат
Тази теория на Милко за бързите въглехидрати издиша, защото не взима предвид инсулиновата чувствителност на конкретния човек. Ако тя е ниска, и бързите, и бавните въглехидрати ще доведат до продължително повишение на инсулина, а не до кратък пик.

Така е, Шоки.
Но поне човек не бива да се заблуждава, че като яде бавни вьглехидрати, пьлнозьрнести и подобни, прави по-добре, отколкото да хапне бьрз вьглехидрат. Вредата, която се нанася е сходна.

# 489
  • Варна
Много лесно става отварянето на кокоса. Аз ползвам заострената част на малък чук. Удрям по екватора на няколко места и се отваря. Даже вчера успях да изкарам "ядката" цяла. Приличаше на картоф.  Mr. Green Водата пък е супер полезна и задължително си я изпивайте.

Цитат

Така е, Шоки.
Но поне човек не бива да се заблуждава, че като яде бавни вьглехидрати, пьлнозьрнести и подобни, прави по-добре, отколкото да хапне бьрз вьглехидрат. Вредата, която се нанася е сходна.

202uu

Дано по-скоро повече хора достигнат до този извод. Омръзнало ми е да слушам как добрите, бавни въглехидрати те зареждат с енергия за дълго време.  #Cussing out Зареждат само инсулина на стартова позиция и те карат да ядеш през час-два.

# 490
Омръзнало ми е да слушам как добрите, бавни въглехидрати те зареждат с енергия за дълго време.  #Cussing out Зареждат само инсулина на стартова позиция и те карат да ядеш през час-два.

Помня как преди, като се насилвах да закусвам (щото много полезно) овесени ядки (щото и те много полезни) после цял ден търсех нещо да хапна... По един час не можех да изкарам, без да мушна нещо в устата  Embarassed

# 491
  • SA
Чудя се, откьде произлиза легендата за полезността на овеса?  
Да не говорим за разни каши с брашно.  ooooh! Та и бебета някои хранят с тях.
Това нещо допускам, че може да се яде само, ако човек е изпаднал в крайна криза и се опитва просто да си напьлни с нещо корема, за да не умре от глад.

# 492
  • София
Аз най-редовно купувам кокосови орехи, да не кажа, че не оставам без.
Основно ги хапваме като десерт с децата, те умират да си гризкат кокос.
Мъжа ми го отваря, като с въртеливо движение с острието на нож пробива две от дупчиците, децата изпиват сока със сламки и после го утря с отверка и чук и той се сцепва.
Като го гледам отстрани - не е трудно  Laughing

Тези каши от брашно винаги са ми били леко гадни.  Sick

# 493
  • Бургас
http://lichentrenior.com/visoko-mazninno-nisko-vaglehidratno-hra … e-1/#comment-1506

Ето линка, то е към блог всъщност, така че едва ли е против правилата Simple Smile

ВМ-НВХ има много модификации - без млечни, без бавни въглехидрати, без бързи въглехидрати..., човек трябва да пробва, да се наблюдава, да коригира нещо, ако види, че не му действа добре.

Whole.Lotta.Love ,   bouquet
аз явно не съм разбрала добре тази статия ,защото съм я чела,но не съм разбрала ,че препоръчва бързите въглехидрати

# 494
  • София
мис вал, изгледай видеата, където е на гости в Станция Нова. Тачм много подробно обяснява точно този момент с инсулина, дори графики чертае  Wink

Общи условия

Активация на акаунт