Отговори
# 645
  • Видин
linsmalins, честито за годежа  Simple SmileЩе бъдеш една прекрасна булка.

Моме, браво ,много добре си се справила в ситуацията.

Hope, изписаха ми Solbutamol 2mg независимо ,че нямам никакви болки и контракции.Препарата е и за астматици.Вчера за Гинипрала питах в София и казаха,че е много опасен и никой не го изписва вече.Естествено клиниките имат запас останал ,но за тежки случаи.И задължително се пие с бета блокер, а на мен нищо. Сега вече се чудя да пия ли въобще нещо.Довечера съм на ЖК за да видя как са изследванията с  хемоглобина. 

# 646
Тъй като бебетата ще са летни и всичко съхне много бързо по 5 бодита, ританки или гащеризончета наистина са достатъчни според мен за начало. Аз пак ще използвам многократните пелени и се запасявам с повечко тензух и бархет за подложките в пелените. Тензухът ми върши и добра работа за покриване на количката като бебето спи и да не го кацат мухи. Има едни мрежи, но са изкуствени и запарват.

# 647
Аз на първо време ще карам с еднократни пелени, но се надявам да мога да премина след 3 месец към многократни, уж съм събрала инфо за тях, ще се нагаждам в крачка.

# 648
Моме, аз с каката започнах от 2 месец, сега съм се амбицирала да ги ползвам веднага след като се приберем от болницата, но да видим. За всеки случай ще си взема 1 голям пакет, за да има за родилното и за вкъщи ако се наложи.

# 649
  • София
Здравейте момичета,

Аз много рядко се включвам, но всеки ден по няколко пъти ви чета.
Обсъждате много интересни неща отнсоно покупките. Аз преди две седмици се сдобих с почти всички крупни неща за бебето от моята най-добра приятелка - кошарка, количка,стерилизатор,ръчна помпа,матрак,ваничка със стойка и много много дрешки. Общо взето ми спести някоя и друга хилядарка Grinning
Вчера бях на среща с нашето щастие - расте момчето, вече е над 850гр, главично. Ритници и побутвания  усещам обаче на всевъзможни места - и ниско долу и около пъпа. Ми те сега бебоците имат много място и си се въртят, така че не се шашкайте момичета къде усещате ритниците.
linsmalins ,поздравления за годежа. Предстои ти още едно щастливо събитие в живота  bouquet
Блонди, радвам се че не е било беля това което си преживяла. Надявам се бързо да пребориш неразположенията и да си караш спокойна бременност до край.

# 650
Браво колко сте напред с покупките , аз дори и списък не съм си правила още.

linsmalins Честито за годежа  txtloves newsm51

# 651
Здравейте момичета!
Milma  с първата бременност бях с Гинипрал-пиех и бетаблокер.Е няма такова отвратително лекарство,въпреки че знаех че за контракциите е редно да го приемам 3 пъти по 1табл,се наложи да намаля приема на своя глава.То кръвно ли не вдигах рязко,сърцебиене,имах усещане за припадъци,нещо отвратително.Не мога да си представя кой би измислил за бременна такъв вид лекарство с толкова много странични действия,Вярно имаше бременелки които нямаха оплаквания,но аз бях с всичките.Така че Milma може би е по-добре че няма да пиеш този вид лекарство.Нямам идея другото какво е,но предполагам ще е по-добро. Hug
 delfin4e19 не си сама,аз също даже и списък не съм правила. Wink

# 652
Моме,
при мен първия линк се отваря, но втория не, та го оправих. Нямам идея, защо така. Взела съм ги от първа страница и си работиха, когато ги пуснах.
до-ре-Ми,
и аз съм фен на тензуха. Попива прекрасно влагата по тялото след баня, може да се ползва за завивка в горещините, или да предпазва от пряко слънце от мухи.
Намерила съм чудесни цветни тензухени пелени в M&SWink
Milma,
точно това разбрах и аз за Гинипрал-а. Другото не съм го чувала. Попитай лекаря си, превантивно ли го е изписал или наистина има нужда. Когато става въпрос за сериозни неща, само лекар може да ти каже, дали и какво да пиеш. Много стиснати палци от мен! Hug

# 653
И аз мисля да се обзаведа с тензухени пелени, за лятото ми се струват особено необходимо- за баня, за завивка, за комарник, за чаршаф в количката ... Но къде в БГ могат да се купят хубави и цветни? Гледах в Икеа има 2бр. за 6лв, но ми се ще да взема и още.

# 654
Аз намерих в едно квартално магазинче за спално бельо - направо ще купя на линеен метър и ще си ги отрежа сама.

# 655
Във всеки магазин за платове се намира тензух. Нарязваш го и хубаво е някой да го подгъне или само на оверлог да се мине. Преди процедирах така и сега пак ще си взема.

# 656

Milma, Внимавай със Solbutamol-a. Води до много силно изразено сърцебиене, и постоянно чувство за тревога. Аз като асматик имам горчив и дългогодишен опит с този препарат и страничните му ефекти....

# 657
до-ре-Ми,
и аз съм фен на тензуха. Попива прекрасно влагата по тялото след баня, може да се ползва за завивка в горещините, или да предпазва от пряко слънце от мухи.
Намерила съм чудесни цветни тензухени пелени в M&S.  ;-

Норе,скоро ги гледах тези и не успях да разбера горе-долу какъв размер са.И не ми стана ясно какво е точно,дори и с преводача.Значи това са тензухени пелени,предполагам думата "muslin" подсказва за това.
Една приятелка си е купила от магазин за платове и си е нарязала,но и на мен ми се иска да са цветни.Дали и тук в Бг има цветен тензух на метър?

# 658
katrin77,
тук само бели тензухени пелени съм срещала, в комплект с цветни бархетени. Което ме подсеща, моля ви, ако откриете хубави бархетени пелени в онлайн магазин, пуснете линк тук.
Сега за тензухените в M&S - да, muslin cloths се водят, има два размера.  Тези, по 5бр в пакет са размер 58/58см - напълно подходящ размер според мен.
Другите са по 2бр в пакет и размери 120/120см. Мислила съм за тях, но не виждам, за какво ще ги използвам. Може би, вместо комарник.
Сега прочетох в друг сайт, че големите пелени ги предлагат за повиване на бебета, нещо, което не мисля  да правя.

Красиви тензухени пелени и тънки одеяла съм купувала за първото дете от Pumpkin Patch. Бебешки дрешки - също, много са качествени.

# 659
Аз набързо открих тези на добра цена:
http://www.lollipoplane.co.uk/uk/catalogsearch/result/?q=muslin
От същото място си купих и чаршафи и съм много доволна на първо четене.

Общи условия

Активация на акаунт