Отговори
# 675
  • София
Моята кошмарна хрема от вчера се вдигна в синусите и е някакъв ужас, боли ме цялото чело, синусите, очите ми сълзят и болят все едно ще изхвръкнат... впръсквам си разтвор от морска сол (Стеримар) и си правих инхалация с лайка и сода, но не регистрирам кой знае какъв ефект. Търсих във всички теми назад да сме писали за лекове за хрема, но не намерих  Sad Може ли да пишете ако някой се сеща нещо друго...

Аз излекувах хремата за 4-5 дни със същите инхалации (само от тях ми минаваше поне за малко главата), хомеопатични капки за нос Еуфорбиум, ударни дози витамин С - от най-големите ампули, чай с мед и лимон, пиех и прополис на капки. По препоръка на гинеколожката първите два дни взех и четири прахчета детски тайлол хот.

# 676
Много споделени линкове-благодаря Grinning
J_M_L добре дошла Hug
Gaggi-Цинабсин и МЕРКУРИУС СОЛУБИЛИС 15 СН.Второто ще подпомогне действието на цинабсина,очиства синусите,облекчава чувството на болка и тежест в областта на синусите.

Аз се върнах от лекар.Хемоглобина макар че е нисък,лекарката отчита положителен резултат-ТЖСК се е качило,което било добре.Каза че хемоглобина с тази схема на лечение ще се задържи,но ще си пия фолиевата и след раждането-хубаво било да се взема и по време на кърмене.Сподели ми за някакво старо интервю с д-р Кременски,който се е изказал също че бременните се нуждаят от фолиева киселина в пъти повече отколкото се предлага на българския пазар.Само не ми е ясно ако е така,защо този вид фолиева киселина се предлага свободно в другите страни,а тук в БГ се чудим откъде и как да си я набавим.

# 677
Има и някаква по-мощна фолиева киселина, Neopholic meta, всеки път ми я предлагат в аптеката. Някъде обаче бях чела, че има ограничения в препоръчителния дневен прием на ФК ...

ПП: редактирам се! Не е по-мощна, а по-пречистена, заблудила съм се, давам линк:

http://neopharm.bg/neopholic-meta

И нещо друго, което ми направи впечатление:

"Дозата от 0,4 mg е утвърдена в световната практика като достатъчна дневна доза за компенсиране на увеличените потребности на бременната жена от фолиева киселина в активна форма - L-метилфолат. ... Дневния прием на NEOPHOLIC META не бива да надвишава 2 таблетки."

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 16:45 от Gaggi

# 678
  • Pb
sky_high__, магнезият го намерих в обикновена аптека. Жива и здрава да си, че сподели за него  Hug

J_M_L, добре дошла!  Grinning

Гаги, съвременните многократни пелени не са като едновремешните - по 1 парче тензух и давай, сменяй дрехи като гламав през 30 минути. Ако беше така, аз лично едва ли бих се навила на подобно преживяване. Всъщност все още личен опит нямам, но съм се въоръжила с ентусиазъм и мисля, че нещата с многократните ще се получат.

# 679
Мацки, случайно попаднах на този немски сайт. Имат намаления на по-голямата част от детските колички http://www.baby-markt.de/Unterwegs/Kinderwagen/ . Дано са от полза на някой Peace

# 680
Гаги, съвременните многократни пелени не са като едновремешните - по 1 парче тензух и давай, сменяй дрехи като гламав през 30 минути. Ако беше така, аз лично едва ли бих се навила на подобно преживяване. Всъщност все още личен опит нямам, но съм се въоръжила с ентусиазъм и мисля, че нещата с многократните ще се получат.

Да, аз точно парчетата тензух си представях  Crazy
А съвременните са като гащички ли? Намирам в он-лайн магазините, но не ми става съвсем ясно.

# 681

Не видях да доставят до Бг. Ако някой има вариант да си поръча нека драсне едно ЛС  Blush

# 682
Благодаря Мимче,Норе  Hug

# 683
  • Pb
А съвременните са като гащички ли? Намирам в он-лайн магазините, но не ми става съвсем ясно.
.

В "На пазар" има цяла тема за многократните. Общо взето отначало е малко объкващо, докато човек се ориентира в многообразието. Според мен си струва - предимствата не са едно и две. Повечето пелени съм поръчала от тук: http://www.alvababy.com/index.php?main_page=index&cPath=6_11 … 55ed875fdac4bc844 (това е един от най-евтините варианти), но има още редица сайтове, включ. и бг, които предлагат
Съжалявам, че сега не мога бъда по-подробна, но мн. бързам... закъсняваааам

# 684
Момичета днес в амазона има много изгодни  оферта  на колички Concord-ако някой иска,аз не съм ги виждала на живо и не смея да поръчам.Доста са намалени за 3 в 1.
И ако някой е наясно с тях да сподели.
http://www.amazon.co.uk/s/ref=s9_dnav_bw_ir01_s?node=59624031&am … f_rd_i=1644758031

# 685
Gaggi,
за какво ти е метилирана фолиева киселина? L-метилфолат се приема при MTHFR генна мутация. Дозата е два пъти дневно, защото се освобождава бързо и има кратък срок на полуразпад.

Bellisima82,
може да поръчаш през фирма посредник или да платиш със своя карта и да ползваш услугите на транспортна фирма. В подфорума "пазаруване от чужди сайтове" има отделна тема за това, в нея има данни за посредници и превозвачи. Аз лично ползвам транспортните услуги на Gabco.

# 686
Здравейте.Да попитам колко са ви големи шкембенцата в см.Аз имам чувството ,че съм огромна-вече над 100см. и коремът ми е един такъв твърд,но не като от контракции,а като препълнен.Трябва ли да ме притеснява това?

# 687
Gaggi може и да си права,аз с който споделя в какви дози пия фолик и кокори очи.Но пък не съм и единствената.

# 688

Bellisima82,
може да поръчаш през фирма посредник или да платиш със своя карта и да ползваш услугите на транспортна фирма. В подфорума "пазаруване от чужди сайтове" има отделна тема за това, в нея има данни за посредници и превозвачи. Аз лично ползвам транспортните услуги на Gabco.

Hope, мерси за отговора. Точно се сетих да се разровя в подфорума и четях. Гледам, че си отговорила и на втория ми въпрос кой да ползвам   bouquet

# 689
Елхичке, мерси за инфото, ще проуча темата, ти сега бързай  Laughing Hug

Gaggi,
за какво ти е метилирана фолиева киселина? L-метилфолат се приема при MTHFR генна мутация. Дозата е два пъти дневно, защото се освобождава бързо и има кратък срок на полуразпад.
Не, нямам намерение да пия от нея, само споделих, т.к. се заговорихме за ФК. Благодаря все пак за обяснението  Simple Smile

Gaggi може и да си права,аз с който споделя в какви дози пия фолик и кокори очи.Но пък не съм и единствената.
Има различни мнения по въпроса, предишният ми док ми беше казал да пия по 4 таблетки дневно и само до 20-та седмица, на което всички се пулеха, точно както ти казваш, и аз от страх си пия по една таблетка и до днес.

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 18:38 от Gaggi

Общи условия

Активация на акаунт