Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 936
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Аз сега като се събуди установих, че кашля от зелени, гъсти сополи.
Кажете какво да капя в носа на първо време, то е ясно, че понеделник ще ходим на лекар.

# 106
Карамел, щом сополите още отначало са зелени и гъсти - май си трябва да пуснеш секрет - гърлен и носов. И на моята се е случвало да се появят зеленикави сополи, по-скоро жълтеникави, но винаги е към края на хремата  Rolling Eyes

# 107
  • Варна
Аз сега като се събуди установих, че кашля от зелени, гъсти сополи.
Кажете какво да капя в носа на първо време, то е ясно, че понеделник ще ходим на лекар.

Моят син, когато е бил със зелени сополи му изписват Тобрекс или Макситрол - 3*2, но са с рецепта.

От педиатърката знам, че зелените сополи не са безобидни.

# 108
Да, и аз така знам, но днес и да направя  секрет, в което се съмнявам в този град, педиатъра е на работа чак следобяд в понеделник.В смисъл, не виждам с какво ще е полезен този секрет днес, при положение, че ще се видим с педиатъра в понеделник.
Не знам...не съм правила до сега такива изследвания.
Когато го заведа със сополи и кашлица,винаги казват, че кашля от сополите и да капя каквото имам - Виброцил, Ксилометазолин...такива неща.Хич не обръщаг внимание на сополите.

# 109
  • вече Пловдив
Тобрекс 3*2 капки - така оправих последните зелени сополи. Капят се обаче поне 7 дни. Peace
Не пречи ако в града, в който живеете, има лаборатория, която работи в събота, да пуснеш секрети за изследване. След вземането на пробите пак можеш да почнеш АБ капките.

# 110
  • в огледалото на живота
Дребната един път е била само с жълтеещи сополи и тогава ни изписаха Цилоксан:сутрин и вечер по една капка в ноздра.
Много бързо имаше резултат,но определено курса е мимимум 7дни.

# 111
  • София
Карамел - бих заложила на цилоксан или унифлокс Peace
Рони - не знам и друг път съм го писала, при изолирана бактерия/скарлатина при каката/, CRP беше в норма, при една дълга кашлица около месец  - педи каза, че е алергия, УНГ имаше някакви съмнения и пуснахме кръвна картина - всичко говореше за вирус, но след като капах аб капки, кашлицана не мина, и продължи да се седи в някакво неопределено  положение - нито се влошава, нито се развива....аз настоях за аб...УУНГ беше много на кантар, единствено продължителното време надделя...пийна си един зинат и на втория ден спря да кашля....е кръвната картина говори едно, лечението с аб друго...къде е истината...та мисля си, че трябва да се подхожда индивидуално според детето....При всичките бактериални инфекции CPR, /а имам изолирана бактерия с мб/ е било в норма...или ги пускам рано или не знам... newsm78 та при моите и кръвната картина не винаги е показател за вида инфекция...то не пречи да лекуваш вирус и след няколко дни пак да си пийне детето аб  Wink та в общи лииниии според зависи...аз моите си ги познавам и като са за аб си настоявам, каквото ще да показва ПКК.

# 112
  • Варна
Чета ви и си мисля, че на синът ми никога не са му вземали секрет за изследване, когато е със сополи, нито когато му изписват АБ...

Май само веднъж се е случвало, когато беше дълго време с обилна хрема и не повлияваща се.

# 113
Те така или иначе изследванията ако има растеж няма да станат за ден, а за 3. Даването на АБ капки на сляпо за мен е оправдано само ако състоянието на детето е много влошено от самото начало. Може да са широкоспектърни капките, но много често след 1-вото, 2-рото слагане бацилите стават резистентни.

# 114
  • София
EmiR - мисля,че CRP сам по себе си не е показател,ако е пуснато за изследване само той няма как само по него да се разбере.Правя тия изводи по последните изследвания на моето дете и гледайки какво пише за стойностите на CRP,които тя имаше. При норма 5 тя беше с 38,ровейки се из интернет този показател не даваше показатели за бактериална,но пък гранулоцитите бяха над норма и това вече показваше наличие на бактериална. Повтарям,че това са си мои изводи,нямам грам медицинско образование,само това, което съм чела в нета.

Карамел`- бих ти препоръчала стабилно промиване с морска вода и чак след това някакви капки ако си решила. До сега на нас Макситрол,Тобрадекс изобщо не са ни действали и се оказа моя грешка,незнание (но и никой не ми го беше казал,последната лекарка,реагира на моите думи,че не действат и ми обясни,че трябва стабилно да се промие с морска вода,преди слагането им,иначе,те не могат да преминат през гнойните секрети и да действат там където трябва). Иначе има още едно лекарство,което безотказно й е действало на малката и без стабилни промивки.Пак е АБ капки и не е много разпространено- Вигамокс,предписвано ни е от УНГ,но не всички УНГ и педиатри знаят за него.Доста по-скъпо е от традиционните АБ капки.
Иначе наистина пробвай първо Виброцил,Назик,за да може да пуснете,е ако си решила секрет .

# 115
Момичета,ако давам прополис(на прах),разтворен в мед,дали ще има някакво действие?Дали изобщо чистият прополис се преработва от организма,някой знае ли?

# 116
  umi zoomi , давай смело ! Нищо природно няма да навреди,даже обратното.
Аз също давам прополис на детето,само че на капки . Разтварям ги във вода или мляко.

# 117
Мерси Hug Аз давам,но не знам дали действа,като се дава по тоя начин и за това питам.А капките си ги правя аз,но ме е страх да давам етилов алкохол на детето.
И друго,някой каза,че давал при вирус Нурофен,без да има температура,като лечение на вирусно заболяване.Понеже при мен нурофенът се оказа най ефективен,от вчера давам по 4мл нурофен на 12 часа,обаче се чудя колко време мога да го давам newsm78 Не,че има някакъв ефект за сега.Носа е все така запушен въпреки прополисовите капки и Насик спрея,температурата от вчера е малко над 37.
Не знам защо като ни хване нещо и не минава както преди само с морска вода.Все се усложнява и стига до АБ.Иска ми се да не се стигне пак до там,защото преди седмица приключи Клацида  Confused

# 118
  • София
taffi - никога не пускам само CRP, а  пълна кръвна картина, утайка и често пъти и деферинциално броене... Peace, иначе показателите трябва да се гледат общо....много ясно  Peace
По  ринцип бактериалната хрема си има доста по ранни симптоми, от рода на оточна лигавица, похъркване, едно подшмъркване...та ако в този период се хване е добре, но при гъсти зелени сополи, станали в петък вечер и невъзможност да се пусне мб, бих рискувала с някакви аб капки да си призная честно, ако чакам до понеделник и тепърва мб нещата ще са отекли доста повече...ама всеки сам си знае детето и си преценява...Така или иначе доста от педиатрите изписват на сляпо аб капки, а като чета доста от вас са ползвали такива, без да са пускани изследвания, така че...

# 119
  • Бургас
Имам много тъп въпрос, който живо ме вълнува: до кога едно дете с вирус е заразно? Баткото кара поредния училищен вирус, но понеже точно закрепих малката и не искам да я зарази и нея. Държа ги в отделни стаи, но вече се оправя той, въпреки че още има слаба хрема... първите 2-3 дни докато хремата е най-силна ли е най-заразно или? Едва ли някой може да ми даде точен отговор, а и за всеки вирус нещата не са едни и същи, но все пак ...

Общи условия

Активация на акаунт