Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 827
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София
За Т и аз не бих включила АБ.....или поне бих изчакала ден,два...Но това си е мое мнение  Peace
+1 Peace И слава Богу съм попаднала на читав педиатър, който не изписва АБ току така. Синът ми изкара въпросния вирус преди 10на дни - 2 дни нон стоп 40 градуса, 2 дни между 38-39 и после вече започна да държи по-ниска Т.

За съжаление (казвам за съжаление, защото и аз бих искала, да лекувам детето си само с билки...то коя ли майка не иска...), трябва да се съглася с всички дотук. Синът ми прави и бронхоспазми и ларингити, ами и Вентолин и Пулмикорт се налага да използвам, но наистина да видиш как се задушава е страшна гледка!

# 661
Не съм изчезнала,но не мога непрекъснато да съм пред компа. Явно доста хора малко се ядосаха от мнението ми. Ако сте забелязали  аз не съм против лекарствата, но когато е възможно да се избегнат, защо не? Не отричам медицината в никакъв случай. Това, че се опитвам да избягвам лекарствата и ги замествам (когато е удачно) с билки, не означава, че при мен всичко е розово и не задължавам никого да го прави. Синът ми е роден с дупка на меко небце и без клапа на криво гърло-тук нито билки, нито лекарства помагат. Единственото ни решение беше палатумпластика на гърлото, която никой лекар (професори и доценти) не се съгласи да направи докато не навърши поне 3 годинки. В следващите години при всяка глътка или хапка аз съм тръпнала дали няма да попадне в кривото му гърло (което както казах няма клапа) и може да бъде фатално. Така, че да не си мислят някой, че не съм изпитала как посинява детето ти в ръцете ти и как се мята като заклано пиле и ти не можеш да му помогнеш. И отново ще повторя или може би потретя-не съм против медицината......Това е от мен, пожелавам на всички да сте здрави и засмени

# 662
  • Once there was a Hushpuppy...
margarit007 - да ти кажа, че според мен никой не си ядосала Peace
Просто повечето проявихме любопитство как, защо и тн.т. с билките. А, от първият ти пост честно не става ясно на кое точно си привърженичка. Така, че не се притеснявай, но понякога не е излишно да се обясни повече, защото когато общуваме по този начин се случва разминаване в разбирането. Както и в желанието да се каже едно или друго, после може да се интерпретира различно.
Това го казвам с най-добри чуства.

# 663
За Т и аз не бих включила АБ.....или поне бих изчакала ден,два...Но това си е мое мнение  Peace
+1 Peace И слава Богу съм попаднала на читав педиатър, който не изписва АБ току така. Синът ми изкара въпросния вирус преди 10на дни - 2 дни нон стоп 40 градуса, 2 дни между 38-39 и после вече започна да държи по-ниска Т.
Ако може да споделиш с какво преборихте вируса?

# 664
Hushpuppy, благодаря за разбирането
http://bgnarodnamedicina.blogspot.com/p/blog-page_318.html 
-ето от тук започна моят първи допир Grinning с билките

# 665
Ако може да споделиш с какво преборихте вируса?
И мен ме интересува ,също и как се смъква такава висока Т

# 666
  • София
Бубка, Лисичке, първите 2 дни не можех абсолютно нищо да му дам през устата, защото той има проблеми със стомаха и при всеки вирус започва и да повръща. Единственото, което сме използвали беше Ефералган на свещички през 4ри часа и буквално непрекъснато компреси с оцет и вода, пробвах и Кулл пач (лепенките), но той много реве от тях, та не помогнаха кой знае колко. Да си призная бях отчаяна по едно време, защото Т спадаше само до 38,7 - 38,9 и хайде пак нагоре. Опитах и всичко, което намерих в нета за сваляне на Т - разбити белтъци, мазане на спирт в свивките, мед по стъпалата... и какво ли още не, но нищичко! След като спря да повръща и го захраних с някакви леки храни (картофи, ориз) започнах да му давам Имуномикс и витамини, чайове с мед и един-два пъти Нурофен за Т. Това е. Друго не съм давала. Появи се и яка хрема по едно време. За нея само инхалации в носа и физиологичен разтвор. Иначе за такава Т редувам Панадол, Нурофен и Хексалгин, ако първите 2 не помогнат.
Тежък е вируса. В момента повечето ми познати се оплакват, че дечицата им са болни от него. Яко търпение си трябва. Всички болнички да оздравяват  Hug

# 667
При нас беше по-друга работата.Оставих го на майка ми здрав и прав ,и след половин час беше с 39,8.Дадох Нурофен ,слагахме оцвет ,чорапки ,каквото се сетите ,хляб нещо с оцет мама му слага на краката.Накрая го увих с мокър чаршаф и плака много Rolling Eyes

# 668
  • София
Да, да и при моят започна горе долу така. Сутринта стана - нищо му нямаше. Реших да не го пускам на градина, защото чаках майка ми на гости, да се видят. Оставих ги и излязох за ДК с бебето. По едно време майка ми се обади, че е топъл - Т 38,5. Докато се прибера - 30 минути, вече беше 39,7. Повръщането започна малко по-късно.

# 669
Бяхме при педиатъра одеве - изследванията не са много добри и предписа антибиотик - Азитрокс.Не знам какво е, още не съм го погледнала и не го е пил до сега.
Кашля като магаре, а му се спи и изобщо не знам как ще изкараме тази нощ
  Confused

# 670
Карамел как кашля сухо....влажно?

# 671
Азитрокса и Сумамеда май са почти еднакви!

# 672
Кашлицата е суха, дразнеща и не спира.

# 673
  • в огледалото на живота
Кашлицата е суха, дразнеща и не спира.
Лошо...милото детенце... Confused
Сироп за такава кашлица не изписаха ли:Димекс,Синекод?

# 674
Демефан.
Предният път го подтискаше супер, сега обаче нещо не се справя.
Буквално през 10 секунди кашля.
Все ми е кашлял ама такова чудо не съм чувала.

Общи условия

Активация на акаунт