Fragrancex.com - аромати и доставки- 12 тема

• 53 129
  • 421
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Над 30 лв се плаща ДДС.
Днес пристигна поръчката ми с Габко. За около 100 долара е, пратена с TNT. Не дължа ДДС.
Ще продължавам да поръчвам с посредник, много по-изгодно ми е.
P.S. Сега забелязвам, че сумата, която от FragranceX са написали във фактурата е 28.99 долара.
На пратките, които получавате в БГ реалната стойност ли пише?

Посредникът звучи чудесно, но няма никаква гаранция, че следващата пратка ще я пратят отново с TNT, а ако/когато я пратят с DHL, пак се дължат такси.
На пратките директно до България също пишат някакви такива измислени суми, което впоследствие създава огромен проблем с DHL.

# 91
  • София
Явно е до късмет. Но ако и следващите пъти пишат толкова ниска стойност би трябвало да няма проблем и с DHL. Не знам над каква сума в Англия се дължи ДДС, но може би от ФР затова пишат ниска стойност, за да ни отърват от плащането на ДДС  newsm78
Имала съм две поръчки пратени с DHL, бяха доста скъпи. Дойдоха с посредника без проблем. Няколко месеца по-късно получих от Габко писма за дължимо ДДС. Опитах да платя онлайн, но ми бяха блокирали сумата два пъти, а така и не я изтеглиха и след 15 дни ми беше освободена...

# 92
  • Sofia
Опитах да платя онлайн, но ми бяха блокирали сумата два пъти, а така и не я изтеглиха и след 15 дни ми беше освободена...

А в крайна сметка как се разви казусът при теб? Simple Smile Питам, защото преди няколко месеца бях в същото положение, за което съм писала подробно в темата. Даже говорих с DHL UK по телефона, понеже и на мен сумите ми бяха блокирани, а плащанията – неуспешни. Признавам си, че малко се бях изнервила, тъй като първоначално от Габко ми заявиха, че ще си получа пратките (имах няколко към този момент), само след като им представя доказателство, че съм си платила ДДС-то, а това явно нямаше как да се случи, не по моя вина. Накрая, след много разправии и скъсани нерви, от Габко се съгласиха да им дам необходимата сума и те да платят на DHL, така че развръзката беше положителна. Peace

# 93
  • София
Аз също пробвах да звънна на DHL, но не успях. Не си платих ДДСто в крайна сметка, но пратките си бях взела месеци преди това.

# 94
  • Варна
Привет,
обмислям една поръчка към въпросния сайт.
Защо казвате, че чакане на митницата отмена почти цял ден.
Какво толкова се прави там (и по-конкретно и в митница Варна ли е така?)
Благодаря предварително.
 Peace

# 95
проблема на такива сайтове като Ягодка и този е, че доста се чака да си го вземеш от митницата. Дори и доставката до БГ да е бърза, минава една седмица докато получиш митническо известие. През това време стоката стои на митницата при лоши условия на съхранение - висока влажност, студ през зимата и жега през лятото, и т.н., а не можеш да си я вземеш преди да получиш митническо известие.

# 96
  • Варна
Ясно, а използването на фирма посредник (пишете за английска такава), спестява ли ти ДДС? Ако не - с каква цел го правите?
Може вече това да е коментирано, извинявам се ако се повтаря въпроса.
Мен лично забавянето във времето не ме притеснява, стига да получа желаното, проблема са ето тези 20 %  ДДС... Thinking
 newsm78
 Peace

# 97
  • Варна
Ясно, а използването на фирма посредник (пишете за английска такава), спестява ли ти ДДС? Ако не - с каква цел го правите?
Може вече това да е коментирано, извинявам се ако се повтаря въпроса.
Мен лично забавянето във времето не ме притеснява, стига да получа желаното, проблема са ето тези 20 %  ДДС... Thinking
 newsm78
 Peace
ДДС няма как да се избегне,ако парфюма е над 25 долара. А с фирма посредник пак се заплаща ДДс и такси, но става по електронен път.
Аз наскоро говорих с DHL офис Варна и казаха да си извадя еори номер и да им направя пълномощно за получаване на пратките за да не чакам на митница. Те освобождават пратката безплатно и ти я носят в къщи, а ти заплащаш само ддс и пощенска такса около 5 лв. Това е.

# 98
  • Варна
Nell999, Мерси!
 Peace

# 99
  • Sofia
   На някого досега пускали ли са му пратката с TNT?

# 100
  • София
На мен, но до английски адрес  Peace

# 101
  • Sofia
На мен, но до английски адрес  Peace

Ще ти пиша ей-сега на лични. Peace

# 102
Да споделя, пуснах този http://www.fragrancex.com/products/_cid_perfume-am-lid_v-am-sid_ … su__products.html
Вижда ми се интересен и изгоден. Peace
И този http://www.fragrancex.com/products/_cid_perfume-am-lid_c-am-sid_ … st__products.html за приятелка.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2014, 01:05 от _silence_

# 103
  • Sofia
   Включвам се с малко полезна (надявам се) информация, че днес, само в рамките на деня, до полунощ, FragranceX предлага free shipping worldwide, без да трябва поръчката да е на стойност над $69. Flutter Естествено, веднага се възползвах, поръчвайки едно подаръче за любимия. Crazy Кодът е FSW – пратен ми е на e-mail-а, но предполагам, ще действа при всички, т.е. мисля, че не е персонален. Peace

# 104
  • София
Не е персонален.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт