ЮЛСКИ бебета - тема 15

• 30 964
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Близначе, и на мен ми се доправи това, което и на теб . Противно ми е много да ги гледам   Sick

Все се каня да ви разкажа една история, свързана с латино, кубинци, италианец  Heart Eyes и една глупава патка ( аз Simple Smile ) .. ама не ми е дошла музата . Обаче - очаквайте скоро, хихи

# 706
Лили е това стана интересно, това кубинци, италианци и ти, няма да ти казвам какво си мисля  Embarassed Joy hahaha

# 707
Момичета, преди няколко странички питах, но не сте ми видели може би въпроса.
На бебче със светли очи да сте забелязали едната зеница да е видимо по голяма на изк светлина (независимо от ракурса), а на дневна еднакви? Моля ви, кажете, ако на някого му се е случвало.

# 708
На бебче със светли очи да сте забелязали едната зеница да е видимо по голяма на изк светлина (независимо от ракурса), а на дневна еднакви? Моля ви, кажете, ако на някого му се е случвало.
А го четох, но не съм забелязала такова нещо, а пък и нашта нали си е с проблем с окото, каквото и да видя го отдавам на слъзният канал.
Малеее, вижте като пуснах в гугъл какво излезе http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=56097

# 709
  • Перник
Близначе не си знаела кое е правилно и кое грешно, затова си го направила. А колко правилни неща си направила за нея? Времето не може да се върне и да се поправят грешките. Както сега си гледаме децата с днешната мода след 5-6-7 години ще е съвсем друго и токувиш пак някоя грешка сме направили. Винаги е така и така и ще е

И аз Сираков немога да го понасям. И всичките такива "влюбени" чичковци

Луизе незнам аз. Христо е с кафяви очи и не съм забелязала, а на други бебчета не ми е правило впечатление

# 710
  • София
Зазяпала съм се какво пишете и едновременно храня Лазар. Лили така ми отвлече вниманието с нейната история, че аз оФцата машинално давам лъжицата на Лазар а той в този момент се е навел и аз му го пльокнах пюрето на главата Joy. Как ме гледаше бащичкото със свъсени вежди.

Аз пък телевизия много рядко гледам, и ако гледам то са научно популярни канали. Новини ако видя, то е най-много веднъж в месеца. Знаете ли колко много негативизъм съм пропуснала?

Лили това е отвратително с къщата на баба ти. Вандали! Това или са мангали или наркомани. Представям си на теб какво ти е било, а пък за баба ти чак не ми се мисли. То на нея всичко си и е мило, ако ще и една паница да е.

Мисти, ай стига де! До кога ще ги търпите тия? Това да съм ги пребила до сега Close, ако успея да изпреваря мъжът ми. ММ се кара с комшията, че шумно затварял вратата на асансьора, та смятай ако някой ни тропа на главите.

Днес няма да го изкарвам на вън, много духа и то студен вятър.

Луиза и аз го прочетох, но Лазар е с тъмни очи. Племенниците ми са със светли очи, сини, но не съм забелязала.

Какви зеленчуци слагате в домашните пюрета?

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 12:05 от *ВЕСЕЛА*

# 711
  • София
И снощи става детето през нощта за хранене, та май ще връщаме нощното, което хич не ми харесва, днес ще опитам онова хомеопатичното, ако няма ефект, ще дохранвам ако трябва с АМ, но не мога пак да ставам по нощите  Cry

Според мен в действителсност ти е намаляла кърмата, поне от това, което описваш в един от предните постове. Дано хомеопатичното да помогне, спомням си, че имаше мн доволни мами.

При мен има драстично намаляване на кърмата, но аз май няма да се напиням за още. Мисля, че си свърших работата по тая част - 8 месеца, две бебета... аз да не съм за един ден! Стига толкоз. Вече и с изцеждане едва събирам за една порция на вечеря. Имам достатъчно само за първото хранене. Като въведа глутена и ще го спра и него и да започна попара. Днес мисля да им сложа малко адапте в пюрето, да видя дали ще има реакции. Дано пък Деница да прояде!  Купих Лактана Био.

# 712
Мерси много! Ако някой нещо от другите мами знае - моля да каже. Калоян е със сини очи и на дясното оче зеницата е видимо по-голяма.

# 713

Луизе, ние сме така откак се е родил. Със сиво- сини очи е. Преди две седмици като бяхме на developmental check попитах. Казаха ми, че няма никакъв проблем, но за всеки случай ще ни пратят да ни види лекар за мое успокоение. След около месец ще сме обаче, тук нали е чакане като не е спешен случай. Ако вие отидете преди нас, моля пиши ми какво са ви казали.

# 714
  • Перник
И снощи става детето през нощта за хранене, та май ще връщаме нощното, което хич не ми харесва, днес ще опитам онова хомеопатичното, ако няма ефект, ще дохранвам ако трябва с АМ, но не мога пак да ставам по нощите  Cry

Според мен в действителсност ти е намаляла кърмата, поне от това, което описваш в един от предните постове. Дано хомеопатичното да помогне, спомням си, че имаше мн доволни мами.

При мен има драстично намаляване на кърмата, но аз май няма да се напиням за още. Мисля, че си свърших работата по тая част - 8 месеца, две бебета... аз да не съм за един ден! Стига толкоз. Вече и с изцеждане едва събирам за една порция на вечеря. Имам достатъчно само за първото хранене. Като въведа глутена и ще го спра и него и да започна попара. Днес мисля да им сложа малко адапте в пюрето, да видя дали ще има реакции. Дано пък Деница да прояде!  Купих Лактана Био.

И аз окончателно спрях да кърмя. В петък изцедих 90мл, в събота 30мл и от тогава хич няма. Гърдите са ми меки, вече няма мляко. И аз няма повече да се напиням пък  Crossing Arms  Стига толкова

# 715
  • София
Мисти, "20.Ако в къщата ви се появат неочаквано много мишки, хлебарки, мравки или други гадинки."  hahaha  Joy Пък аз по тва познавам, че е дошла пролетта!

# 716
Добро утро

да се изкажа за осоляването на бебета - попаднах и аз на този репортаж и се разрових. Като цяло едно време наистина не е имало никаква онформация и инфото е идвало от местната площадка. Майка ми винаги това ми е разказвала - имахме един Спок, педиатърката и площадката с майките Simple Smile Като се замисля за мен тази площадка сега е тук - ако една каже, че прави еди какво си с бебето, другите и те побързват да го пробват. Помните ли трънчетата дето трябваше да излизат в началото Simple Smile Е, на моето не излязоха, но аз не пропуснах да го намачкам до зачервяване с идеята да видя, няма ли пък да излезе нещо Simple Smile Само, че сега има много информация и всяко нещо може да бъде подложено на съмнение и да бъде проверено.
Детските градини - мисля, че това е най-хубавото нещо измислено някога. Децата си играят там, учат се на много неща и е по-добре да растат заобиколени от други деца и да виждат повече неща, различни от вкъщи. Също така ги учи да се справят с какви ли не ситуации, с различни интереси, харектери и тн. Имат по-широк поглед. За България мисля, че държавните детски граднии са ок, в крайна сметка не ми се иска детето ми да расте в саксия. Това е като с частните училища - мисля, че това е пълна глупост, която само разваля децата. ММ е ходил една година на частно училище и казва, че това е най-гадната му година - само богаташчета, само глупости....
Кърменето - аз все още се опитвам да кърмя, но не се напъвам излишно. Сработихме се с бебка и мисля, че ще издържим така поне до една годинка. Дори снощи се чудех как ще успея да я отбия, когато толкова много обичам да я кърмя(по един-два пъти на ден само обаче, иначе бих изперкала). Отражение върху гърдите си от кърменето не виждам - все са си същите - леко провиснали и мънички.( аз не си харесвам гърдите от около две години).
Писали сте за средата в крайните квартали....ами какво да ви кажа, в центъра не е по-добре в никакъв случай. Израснала съм в идеалният център и истината е, че имаше едно време, когато всички бяха станали супер гаменчета. В същото време имах съученици от крайните квартали, които бяха супер готини деца, с много ум и хъс за всичко. Не си личеше определено разликата, дори напротив, бих казала, че тези, които бяха от центъра бяха по-разглезени и си мислеха, че са голямата работа. Това съвсем не е така. Другото, което е истина за центъра е, че там вече хората застаряват и няма много деца, също така е презастроено и няма място за игра. Има и предимства естествено, но смятам, че не са определящи за характера.
А вие от всички бабини препоръки какво спазвате? Аз примерно връзвам червено конче(което според мм само събира мърсотия и май е прав, но аз продължавам до го връзвам) и събирам прането на бебето преди залез слънце. Мия очетата след като се приберем от разходка и си казвам там едни думи, дето майка ми ме научи - каквото очички видели, водичка отмила.
Изобщо не знам защо го правя, но го правя и се чувствам добре от тези неща....а са суеверия
За кърмещите и ставащите през нощта майки - истината е, че откакто започнах да давам АМ за вечеря не се буди, помислете за този вариант. Ако е само вечер една кутия стига за много време и не излиза много скъпо. Аз лично давам Хумана, която е най-евтината тук и се приема много добре от бебка.

# 717
   Добро утро, дами!
Близначе, да не си била в Тибет, докато те нямаше тук, една такава, духовно извисена звучиш..., а за Софийка не си права да я критикуваш, я виж, ако не беше го родила този твой мъж, на чие хъркане щеше да се наслаждаваш сега Grinning Hug
Мима рк, добре дошла!Явно много бебета минават през този период, защото и моето бебе така се суети нощно време, сякаш не може да си намери място, или пък не знае как да заспи, блъска си главата в мрежата, хленчи и накрая я вземам и я приспивам на ръце, кърмейки.Дано скоро отмине този период, че тази процедура ми отнема поне по половин час 2-3 пъти на нощ.
Мисти, ама ти ако не искаш да кърмиш през нощта, никакво лекарство няма да ти помогне, нали знаеш, че лактацията се стимулира най-силно, ако бебето суче през нощта поне  1-2 пъти.А пък ще е хубаво, след като така и така имаш кърма да я задържиш до годинката, а от там нататък може и прясно мляко да пие вечер, но ти си знаеш най-добре Hug
Подаръче, чувала съм, че когато двама души се обичат много и единият си отиде, сърцето на другия не издържа на болката и той също си отива скоро след това, за да е с любимия си.Можем само да се надяваме да изпитаме тяхната любов. Hug
Лили, Данче, мъчно ми е за болните ви дечица.Лили, аз непопитана, ама да се обадя, а защо вечер, преди лягане не и даваш Панадол за облекчаване, поне да спи спокойно, доколкото е възможно, аз съм преживявала варицела с двете си дъщери, вярно бяха малко по-големи, но знам колко е гадно да ги гледаш как се мъчат. Hug
Терп, и на теб ти съчувствам за неспането, а на Агнес за умората, а ина всички, които имат нужда някой да им каже мила дума spoko
Мъхче, сигурно е период това неядене на зеленчуци, от моята лекарка знам, че при отказ от някаква храна да се предлага това, което обича и хапва с удоволствие, а след известно време да се предложи пак от другата храна.Това правило не се отнася само за бебета, а и за по-големи злоядковци, като моето Теди.
М тина, честит рожден ден на патерички и от мен!
   И моята мечта е да живея в къща и да си отглеждам в градинката зелени подправки и чери домтчета, но тя е на път да се осъществи, дано само за 4-5 години да успеем да я завършим.Така че, за шестия рожден ден на бебетата ни - юли 2019 може да заповядате, ще го отпразнуваме в двора с подходящи напитки и мезета, а малките ще има да тичат по ливадата.
   За кашата от елда, макар че вече е споделено, да кажа и аз.Смесвам я 50:50 с плодово пюре или пресен плод - настъргана ябълка, намачкан банан, круша, слива.Хапва ги с удоволствие.
   В Била открих гулия и алабаш, купих, но нямам идея как се приготвят и ги добавям към зеленчуците, които приотвям за обяд.Алабашът мирише много приятно и Катето го хапва с удоволствие, прави ми впечатление, че ака редовно, явно от него и се регулира стомахчето.Като си помисля, че ние не сме опитвали нито един от тези зеленчуци, или пък елда..., ама като и харесват, ще и ги давам.
   И накрая да ви почерпя, че моето домашно животно днес прави 40 и нали не се празнували, ама за виртуална почерпка никой нищо не е казал, така че...

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 10 нови отговора.

# 718
  • София
Ей какви шишчетата! Припомних си времето когато скитахме насам натам из България. Отсядахме някъде, палихме огън и слагахме мръвките. Тогава само дебнех Калин да не падне в басейна, други грижи общо взето почти нямах. А сега да тръгнем на някъде. То са памперси, колички, термоси, багажи, не си е работа.

Флайче да ти е жива и здрава половинката, да се разбирате и обичате! Hug

# 719
От днес сме вече на детска кухня. Яде с апетит Димето доматената супичка със сиренце,
 второто е спанак с ориз, а третото е кисел.

Общи условия

Активация на акаунт