НОЕМВРИйче гука и се смее,майка му около него радостно щурее!

• 30 819
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Дано бързо оздравеят бебчетата, а на майките  Hug Hug Hug и много сили да имат да се справят.
Аз вентолин съм вземала за астмата и е доста силен, представям си бебче на него  Sad
Лимонче, май не си ми видяла предишният пост, то беше преди дни, запознах се с леля ти  Simple Smile, ти идва ли си до Търново?

# 556
  • На десетия....
Момичета, ей сега се прибираме от консултация. Малката не е качила нито грам за последните 2 седмици на сантиметри вече сме 70см / цели 4 см за един месец/.  Само на кърма е  колко изяжда не знам, но не дава сигнали да е гладна. Педи съветва да започна захранване, а аз си мислех да изчакам до следващия месец и сега  newsm78
Искам да попитам слагате ли бебчовците да стъпват на крачета, правите ли някакви упражнения в тази насока. Педи твърди, че трябва да може да си стъпва на крачетата, но Димана не иска. Аз четох различни мнения и се обърках......не съм опитвала вкъщи да я слагам да стъпва, но  педи днес я пробва и тя подвива крачета. Препоръча да  правим упражнения, дори да я слагам в бънджи, за да стъпвала  #Crazy ..... нещо едните пръстчета и били на пред това било притеснително / така се  роди /до сега никои нищо не каза за това. Притеснена съм, честно казано.......

# 557
  • Sofia
Ако бебето наддава много, педиатрите препоръчват захранване. Ако не качват- пак. Не виждам логиката newsm78
И моят Деян е пораснал с 4 см за две седмици според измерване на баща му! Ръстът е по-важен от кг, наистина е малко странно, че не сте качили, но току виж навакса бързо. Ако не бяххе ходили още две седмици на консултация, сигурно нямаше да разберете, че не е качвала през този период.
За стъпването- на пет месеца бебето трябва да има опора на краката. Три дни преди моето момче да ги навършим бяхме на преглед при доц. Ралица Георгиева, която е национален консултант по неонагология и тя видя, че Деян няма опора. Препоръча рехабилитация.. Между другото от няколко дни вече има такава. Но не съм се отказала от рехабилитацията. Освен това се гледа дали при стоене на корем бебето си изпъва пръстите на ръцете, или ги държи в юмрук. Деян едва днес видях, че опитва да ги отваря. Така че като е напълно здрав ще викна една рехабилитаторка вкъщи да висдим какво ще го прави. Не съм много сигурна, но мисля, че бънджито няма нищо общо с тези умения. КАкто е добре извество всяко дете се развива различно. Големият син беше много изоставащ и много съм се тръшкала. Сега обаче вместо да се чудя и тръшкам, просто ще направя всичко, което ми се препоръчва, за да не си пускам мухи още няколко месеца и да се чудя кое е наред и кое не-

# 558
Лимонче, виж дали бънджито ти има органичение на килограми и височина. Една приятелка си купи бънджито на Мони и го ползва 3-4 седмици само, защото нейния син беше голям на килограми (тя го сложи в него на около 5 месечна възрасст).

KuKumqlka, Боби го сложих в бънджи преди да направи 4 месеца и много се забавлява в него. Само че в бънджито трябва само пръстите да му опират в земята, за да може с тях да се оттласне и да си скача спокойно. Преди да го сложа в бънджито съм му опирала крачетата на дивана и той много хубаво си стъпваше още тогава. Сега му давам да седи полуседнал и той на коремна преса си сяда вече почти самостоятелно. Само че сега вместо да си седи кротко седнал, иска да го вземем на ръце и да стой сам прав на крачета - почти цялата му тежест той си я поема, а аз само го придържам в повечето случаи. Според мен му е рано да прави така, при положение че няма 5 месеца още, но кой ме пита  Thinking  А за захранването може да пробваш да дадеш на Димана на върха на лъжичката и да видиш дали и харесва. Аз ползвам силиконовите лъжички на Томи Типи, за да не е много рязък прехода от биберона - така хем на Боби му е познато, хем на мен ми е спокойно, че няма да го нараня докато свикна да го храня  Wink Аз му дадох да пробва картоф, когато беше на 4 месеца и 16 дни и много му хареса - не се задоволи само с една хапка и вече си изяжда около 60 мл пюре на обяд  eat

# 559
Кукумялка, първо да ти кажа да си наложиш да не се притесняваш, така ще си най-полезна на Димана. За наддаването - спомни си дали всеки път я мерите по един и същ начин, по едно и също време. Според мен има значение дали е яло, акало и т.н. детето. Чак пък и грам да не е наддала малко не ми се вярва. 5 м и 5 дни не е лоша възраст за захранване, ако решиш. Също си спомням, че беше писала, че Димана е лакома - опитай, ако искаш да я задържаш повече на гърда, оригваш, пак предлагаш, едната гърда, втората, по-често предлагане също, особено сега, когато идва топлото време и особено, ако мъничето не иска вода. Ааа сега прочетох, че периодът е 2 седм, а не 1 месец. Защо я теглите на 2 седмици, да не е по настояване на педи, за да те натиска да захранваш?
А на ортопед води ли я? Там забелязаха ли нещо? На мен педи ми е казвала, след смяна на памперс да й правя упражнения - да я отпускам на крачетата и и да я повдигам по няколко пъти, за да стъпва.
А педи не ти ли даде направление за ортопед, като го забеляза това? Води я и ако се наложи рехабилитация, както е казала Десиве, всичко ще е наред!  Hug от нас!
Ивелина, благодаря за отбелязването. Нашето бънджи е на стойка, а не за врата/таван, нещо такова . Може да се ползва доста, стига детето да желае.
Кадроваче, бяхме си, да, но един ден на село, един ден с приятели и то не ми остана никакво време да ти звънна, а и времето не беше мнг приятно. Даже леля ми ме пита няма ли да ти се обадя да се видим. Още малко и ще си идвам по-често и за повече, ще правим разходки заедно.

Моята мома я водих на преглед и ще започваме инхалации с ФР да разбием това, което и пречи в нослето и от което хърка. Дано и мине бързо. В понеделник трябваше да сме на ваксина, но като гледам я пропускаме.

# 560
KuKumqlka Нашата лекарка ни  каза след 4-тия месец да я слагаме леко на крачета  и да тренираме за сядането. Малката се роди с позиционно краче и от малка съм я водила по ортопеди и рехабилитатори, слава богу крачето е добре сега. Но те ми казваха, че нямало никакво значение кога  ще почнеш да го слагаш на крачета или да сяда на дупето ( с придържане ) за малко, щом детето се чувства добре.И,че всичко са бабешки истории.

# 561
  • Sofia
Само да уточня, че това е неврологичен проблем, а не ортопедичен.
Де_КА, аз не разбрах кои са бабешки истории newsm78

# 562
Забраната да го слагаш в седнала поза, че щял да му се увреди гръбнака или това, че ако стъпва по рано на крачета ще ги изкриви.

# 563
Лимонче, и моето бънджи е със стойка и има 3 позиции на височината. Боби беше 61 см, когато го сложихме на най-ниската позиция. Сега е на средната и скоро май пак ще го вдигам на последната трета позиция. Препоръчвам ти да си провериш височината, че може като го извадиш, на детето да му е ниско и да си стъпва с цяло ходило. Повечето ми познати майки към 8-9 месеца почнаха да оставят бънджитата и позлваха проходилки.

# 564
KuKumqlka, не слагам на Криси на крачета. Според мен най-добре ортопед да каже. По-добре поискай направление за ортопед за този въпрос. Това, че не е качила нищо не знам дали е толкова притеснително, нали пък е пораснала.
Лимонче, не се притеснявай, когато имаш време, аз тея дни започнах да излизам по разходки с едни момичета от форума, само че от търновската тема  Grinning, така че не съм сама.

# 565
KuKumqlka, съжалявам, че така си се притеснила, но е разбираемо, когато лекар ти каже така. А защо наистина на две седмици теглите? Дано си се успокоила малко  Hug
Десиве, обясни какво е значението дали ръчичките са в юмрук, когато бебето е по корем, моля. Тео май ги отваря, ама трябва да се загледам.
Той сега много обича да го държим прав и да скача, това е от последната седмица  Simple Smile много взе и и да се обръща от гръб на корем, трябва да слагам одеалце отстрани ако не искам веднага да се обърне.
Утре ще идва сестрата да го види бебо и за захранването каза ще ми разказва, та ще науча малко повече какви са съветите тука.
Лек ден, мами и бебчета

# 566
  • На десетия....
Момичета, радвам се, че ви има  Hug
Ей до сега писах един пост и изчезна  #Cussing out  Днес се опитвам да съм по спокоина.
Относно меренето на две седмици, педи ни мери всеки път като ходим. До сега ходехме на всеки две седмици, защото разделихме двойните ваксини. Следващия месец ще ходим само на мерки, точно след един месец. Понеже е много лакома и започна да повръща, аз я спирах да яде колкото иска. От вчера я държа да суче, колкото иска, за сега не е повръщала. Та може грешката да си е моя, ММ съответно вчера ми се накара, но пък детето не изглеждаше да е гладно. Захранването не мисля, че ще помогне и го отлагам.
Другото си е по сериозно, проблема е неврологичен, както е писала и Десиве. Сега трябва да наблюдавам малката и ще ходим при специалист. Димана си държи крачетата във въздуха, като лежи, а вчера в кабинета и ръчичките бяха свити в юмрук. Вчера реших да пробвам бънджито / нашето е от тези дето се закачат/ ами тя нищо не преви, когато пръстчетата докоснат земята тя ги подвива и толкова. Реших, че ние рано за него и за сега няма да я слагам. Сега се опитвам да я слагам на крачета и като лежи, да ги притискам на долу.... по корем определено ръчичките са в юмруче.
Днес ужасен вятър, а така имам нужда от разходка и да не мисля.

# 567
Здравейте Simple Smile

Давам отчет след днешната консултация. Боби е 7140 гр и 63 см - качил е 730 гр и 2 см за един месец. Сложиха ни последния прием на вдете ваксини и Боби почти не рева  Party Следващата консултация ще е на 6 месеца и ще правим рутинните изследвания.

# 568
  • Sofia
Днес идва рехабилитаторка, която ни показа какви неща да правим, за да наваксаме, но толкова бях напрегната и преуморена, че не знам запомних ли нещо Tired Освен това ни показа как да го тупаме по гръбчето и разни такива неща, за да изкараме храчките и слузта от бронхите. Отстрани изглеждаше кошмарно, но детето не спря да се хили.
Мимче, не съм за съжаление толкова компетентна, за да обясня значението, но това е етап от неврологичното развитие, който трябва да е налице на нашата възраст. Днес ми обясниха, че аз трябва да му разтварям пръстчетата, когато е по корем, ако не го прави.
Ако Кукумялка иска повече подробности за работата ни днес, да ми пише на лични. Може да й е полезно. НА нас не ни препоръчват ходене на специалист засега, така че тези неща могат да се наваксат с повече работа от наша страна. Предполагам, че ако след упражнения няма напредък, тогава се търси невролог.

# 569
Когато е по корем ръцете и са отворени ,Никол даже се мъчи да лази ..но още не е добра въпреки ,че се предвижва ,иначе като е по корем и надига дупе и се клати много е смешна.Не може да седи ,но аз не я и карам за мен е по добре да се движи да се обръща и лази.На краката си стъпва но сякаш на пръсти не на цяло ходило ,дали е нормално така?

Общи условия

Активация на акаунт