НОЕМВРИйче гука и се смее,майка му около него радостно щурее!

• 30 822
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Да, сякаш сега някои от нас си нямат проблеми заради това.

Ангелова, ти какво направи със захранването?

Съжалявам да чуя, че заради това сега някои имат проблеми...
Аз пробвах вчера отново с пащърнак и го понесе добре този път, нямаше реакция, изяде почти половин бурканче. Значи тогава не му е било времето Simple Smile

# 406
angelova_pl сега давай пащърнак поне 6 дни ,не бързай с вторият зеленчук ,ако питаш мен избери за втори зеленчук тиква ,но и нея давай по малко в началото и отново поне 6дни ,като я прибавяш към пащърнака ;първият ден малко тиква 1л и 7-8 л пащърнак и.....така увеличаваш лъжичките тиква ден след ден с по +1или+2 за ден и на 6ден може да дадеш само тиква  Simple Smile,дано разбра целта е да се дават бавно новите зеленчуци и следи за реакция .
Аз днес дадох 2л тиква на Никол това и е втори ден и после АМ ,утре мисля тиквата да е 4л. Simple Smile

# 407
  • Истанбул
Genchevi добре дошла  Hug

# 408
Стефи  искаш да кажеш да не ги смесвам в една купичка, а в две отделни и от всяко пюре съответния брой лъжички /както си ми го написала, така ще го спазвам/?
Благодаря ти за съветите!!!
А Никол харесва ли тиквата?

# 409
  • София
Генчеви, добре дошла. И аз се чудя за някои неща относно захранването и ще питам като не пиша от тел, че малко тегаво...а за захранването - избрах сега, защото вече признаците са налице, появиха се и едни ситни пъпчици, но минаха вече, та сме готови за подвизи. А уикенда, защото таткото държи да види и той първите физиономии на горкото дете - да се позабавлява на неин грЪб Simple Smile

# 410
  • На десетия....
Здравейте, момичета   bouquet
Genchevi добре дошла  Hug
Днес бяхме на консултация и ваксина..... Димана вече е 6300кг, качила 200гр за 15 дни. / за месец са 400гр/. Аз постоянно си влизам във филм дали и стига кърмата, и все се опитвам да изчезна от него. От известно време се разсейва от всичко, само  сутрин и вечер суче нормално..... през другото време е едно дърпане, реване и не разбирам защо  newsm78 . Няма да захранвам  поне още един месец, но ми е интересно да ви чета.
Относно косопада и аз ще си остана без коса, ако я подстрижа дали ще се спре да пада  newsm78
иначе, кожата ми е много хубава в момента, ако може да не се променя  Joy

# 411
Благодаря много мили мами.
Бях се притеснила и аз за този косопад, но като прочетох и видях, че е доста срещано се поуспокойх малко..мислих,че е от доста нацъфтялата ми коса,но се подстригах и проблема си остана..незнам до кога така Sad

# 412
Здравейте и от мен! Относно захранването- захранвам вече от почти месец / Жорко беше на пет месеца и три дена/ със зеленчуково пюре, но още не мога да заместя цяло ядене, не му харесва на моето дете, от два- три дена стига до 80-100 гр, което си е супер. Засега съм дала картоф, морков, тиква и тиквичка. След няколко дена ще включа и пащърнак. Харесва само тиква и винаги тя преобладава. Като въведа тези пет зеленчука, ще започна с плодове в предиобедното хранене, надявам се повече да му се услади.
От няколко дена не иска да заспива вечер, седи до 11 часа, а иначе най- късно в 10 беше заспал, притеснявам се да не му стане навик. И май му харесва да го приспивам на ръце, нещо, което никога не съм правила, ама сега го гледам, че е един такъв много нервен, ядосва се, спи му се, ама само ръмжи, скача, реве и не се успокоява, докато не го взема на ръце, а така заспива за 2-3 минути.
Иначе ходихме на гимнастика в Токуда и за десет пъти го научиха да се обръща, да пълзи по гръб и по корем и стана супер активен, не иска да стои по гръб изобщо, само гледа да намери нещо, на което да си подпре крачетата, за да се оттласне и сега смяната на памперса ми коства 20-30 ритника в корема! Simple Smile)) Много е забавен, като откри свободата на движенията! Другата седмица става на шест месеца и ще започвам да го оставям седнал, ще вдигаме количката и ще сваляме леглото!
Бая си пописах, ама последно да кажа- моят косопад, слава Богу, значително намаля, някъде към 2-3 месеца беше страшно, но се регулираха нещата вече.

# 413
А някой ползва ли нещо срещу  косопада, напр.шампоан. Искам да си купя някакъв от аптеката, че видимо ми е оредяла косата  Tired

# 414
  • На десетия....
Имам препоръка за една маска за коса с плацента, но не съм я пробвала. И не знам дали има ефект

# 415
А някой ползва ли нещо срещу  косопада, напр.шампоан. Искам да си купя някакъв от аптеката, че видимо ми е оредяла косата  Tired

Фризьорката ми каза за някакъв ФИТОВАЛ, но мненията били разнопосочни - на някой помага, на други не. Мисля, че е серум и се продава в аптеките.
Иначе гледам рекламата на Виши - за сгъстяване ли е това, или срещу косопад, някой знае ли?

# 416
  • София
За косопада-моята падаше ужасно много, цели кичури. Чак ме хвана страх да не съм болна от нещо. Купих шампоан против косопад Клоран и витамини, не от тези за бременни и кърмачки (от тях си пиех редовно, но нямаше промяна) и от около 2-3седмици нещата рязко се промениха и косопада спря, стана си колкото преди бременеенето. Аз и не кърмя от Януари, затова си мисля, че просто организма и хормоните се възстановиха.

# 417
Здравейте, момичета  Simple Smile
Аз да се оплача малко, днес много ми намаля кърмата, то май не е от днес, но сега забелязах и се стреснах много. Ние сме най-вече на изцедено и досега имах запас освен замразена кърма и около 7-8 шишета с кърма в хладилника, е от днес вече имам само с едно ядене напред, както бях преди 3 месеца, тя и Криси яде по повече отколкото цедя, ама и кърмата ми намаля. Тези дни стрес, а и реших да сваля някое кило, уж само сладкото намалих и хляба и рязко се отрази, така че стискайте палзи да я спася тази кърма, пак си хапвам от днес и пия лактогенен чай, както и храни. Много ми е кофти  Sad
И ние почнахме да правим упражненията, публикувани тук, на Криси много й харесаха, смее се като ги правим
Криси от вчера почна да вика и се смее после, голямо шоу е вкъщи  Laughing Laughing
За жълтъка гледам сте писали, мисля, че е по-късно след зеленчуковите пюрета, по-рано по старото захранване е бил по-рано.
Аз също мислех да захраня след 6 месеца, но си промених мнението, първо и педиатъра ми каза, че е късно и се разрахме компромисно на 5 месеца и нещо, друго, че вече се заглежда по храната и дотогава мисля, че ще е готова. Засега отговаря на всичко, освен сядането, но пък седна сама няколко пъти от полулегнало де, така че след месец може и да може и това.
Genchevi добре дошла    bouquet
И моята коса падаше, но сама спря и се оправи

# 418
Жълтъкът е след зеленчуковите пюрета. Нашата педиатърка каза, че се слагал по малко в зел.пюре 2 пъти седмично. Ама дали се дава преди месните или няма някакво такова правило  newsm78

# 419
  • София
Месните пюрета се дават през ден/когато му дойде времето/, жълтък се дава в ден,когато не яде месно пюре детето и да -2 пъти в седмицата.Моето дете го харесваше и без да е сложен в пюре.

Общи условия

Активация на акаунт