Тайланд 2

• 131 056
  • 978
  •   1
Отговори
# 840
Днес беше последния ни ден и посетихме Tiger park. Този парк е само за тигри, има от най- различна възраст.. Даже и бебета. Билета включва 15 мин в клетката с тигри и снимки с тях. Направи ми впечатление, че е много чисто, никакви миризми както е обикновено при животните... Тигрите не ми се сториха упоени, просто беше много горещо и повечето лежаха на сянка или се къпеха в специали басейни направени за тях... Доста добре са гледани, казаха че ги хранят само с пилешко месо... Grinning
Най-евтиния билет е 599 бата, снимката е 199 бата... Цената на билета зависи кои тигри искаш да видиш, най-големите са най- скъпи...Hug

# 841
Привет и от мен! Прочетох доста голяма част от темата, но единствено не успях да се ориентирам за хотелите в Банкок. На 6 януари 2019 летя за Пукет, след 9 нощувки там имам 3 в Банкок, но просто не ми остана време да се разровя повече. Ще се радвам ако някой сподели от личен опит към кой район да се насоча-  единственото ми важно е да има лесен достъп до основните забележителности на града, не държа на супер лукс и извънземни цени, но не искам и да спя в някой мишкарник Simple Smile предварително благодаря на отзовалите се! Пожелавам весело посрещане на новата година и мноооого обсъдени тук пътувания на всички! Simple Smile

# 842
Ние бяхме в  Taraplace Hotel Bangkok и останахме много доволни. Хотелът е в старата част на града, близо до всички забележителности, отлично обслужване от персонала, много чисти стаи и баня. Хотелът предлага   безплатно тук -тук , както и целодневно безплатно кафе, чай, плодове, сладкиши неограничено. Отлично съотношение между цена и качество.“

# 843
https://hotelmusebangkok.com Ние бяхме в този, много ми хареса. Храмът на златният Буда е на 5 мин с такси, а на 10-15 са Двореца и останалите храмове в близост и съответно от другата страна на реката.

# 844
Ние спaхме в Baiyoke sky hotel (най-високия хотел във Банкок, може би най-високата въобще сграда). Но не мога да го препоръчам, понеже хотела е доста занемарен. Иначе е с голям потенциал, има открит басейн, обсерватория със страхотна панорама, нашата стая беше на 67 етаж с невероятен изглед към града. Цената му със закуска беше много изгодна, намира се на удобно място (до Мола Сиам Парагон), наблизо има метро станция, а под него денонощен пазар. Не е мизерия, напротив чисто е, стаите и банята са огромни, закуската е много богата и разнообразна, правят страхотен тай-масаж, персонала е много отзивчив, имахме безплатен трансфер до летището. Но като цяло хотела "плаче" за основен ремонт.... Smiley

# 845
lunna pateka, ние също имаме резервация за  Baiyoke sky hotel през февруари.  Интересува ме, този безплатен трансфер до летището предварително ли го уговорихте или на място?

# 846
lunna pateka, ние също имаме резервация за  Baiyoke sky hotel през февруари.  Интересува ме, този безплатен трансфер до летището предварително ли го уговорихте или на място?

Aз букнах хотела през техния сайт и имаше такава оферта - стая с панорамен изглед + оne way трансфер от/до летището+закуска+1 безплатен безалкохолен коктейл за "добре дошли" в sky bar на последния 83 етаж, безплатен вход до обсерваторията  и ползване на басейна. Хотела осигурява също безплатно по 1 малка бутилка минерална вода на човек на ден. Освен това те имат безплатен шатъл всеки ден мисля през 1 час до мола Сиам Парагон.  Ние имахме и вечеря на бюфет маса в sky ресторанта на 82 етаж, но нея си я доплатихме отделно... Много богата вечеря и хубав нощен изглед към осветения Банкок... Трансфера ни до летището го използвахме на тръгване последния ден и ни заведоха с лека кола, един вид приве-трансфер... Много сме доволни от самото обслужване в хотела... Smile

# 847
Е, в нашата резервация има само безплатна закуска. Но за вечерята може да си помислим. Благодаря, за отговора. Нашият полет е в 5.30 сутринта, та трябва да напуснем хотела и да търсим такси някъде към 2 ч през нощта, та затова съм леко притеснена.

# 848
Може да помолите в хотела да ви извикат такси до летището. Между другото хотела предлага безплатно извозване на гостите с багаж до най-близката метростанция до хотела - Ratchaprarop (виж червената линия на картата която ще ти дам). Тя е надземна станция и от нея се хваща директен влак до летището Suvamabhumi. Предполагам от това летище ще летите, защото има и друго по-малко. Само трябва да провериш до колко се движат влаковете в Банкок...
https://www.ryoko.info/01en/rosen/train/img/map/bangkok.gif

Имай в предвид, че Банкок не спи и трафика е ужасен даже и през нощта. На нас ни отне 1 час някъде предвижването от хотела до летището с кола през деня. Така че помисли кога да извикате такси, за да имате достатъчно време за летището, летището също не е малко и имаше доста навалица...

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 18:09 от lunna pateka

# 849
lunna pateka, благодаря ти за изчерпателния отговор. За съжаление метрото е с работно време от 6.00 -00.00ч. Ще търсим такси. Като се върна ще разкажа как е минало и ще се радвам, ако мога да отговоря на някои въпроси.

# 850
Не се притеснявай, всичко ще се уреди... Пожелавам ви приятно изкарване в Тайланд, там е красиво, топло и вълнуващо... Smile

# 851
  • До морето
Здравейте, хотелът ни ще е Outrigger Laguna Phuket Beach Resort 5* и последния да затвори вратата 😂 и бил в по-спокойната част на Пукет, каквото и да значи това. Някой има ли отзиви?
Четох, четох и пак имам някои въпроси: Къде се обменят пари? Ако не ни стигнат, може ли да имаме доверие на банкомати? И как стои въпросът с телефоните и интернета? Роумингът предполагам е безбожен, но четох в старите теми директно за някакви техни сим карти, които ползваш докато си в страната? Откъде се купуват и колко струват?

# 852
Здравейте, хотелът ни ще е Outrigger Laguna Phuket Beach Resort 5* и последния да затвори вратата 😂 и бил в по-спокойната част на Пукет, каквото и да значи това. Някой има ли отзиви?
Четох, четох и пак имам някои въпроси: Къде се обменят пари? Ако не ни стигнат, може ли да имаме доверие на банкомати? И как стои въпросът с телефоните и интернета? Роумингът предполагам е безбожен, но четох в старите теми директно за някакви техни сим карти, които ползваш докато си в страната? Откъде се купуват и колко струват?

Писах в една друга тема, но копвам и тук...  Няма проблем с обменянето на пари, има в хотелите, моловете, на летището чейндж-бюра, даже банки има по улиците и в тях обменяхме пари...
"Нашите кредитни карти важат и в Азия. Също така може да си освободите в банката си и дебитните карти да важат там. Ние си направихме нашите дебитни карти да важат за Азия за дните на пребиваването ни там и с тях плащахме и теглихме пари от банкомати. Само неприятното с дебитните карти e, че за всяка транзакция вземаха не малка   комисионна. По спомен около 5 евро независимо от сумата която се тегли. Иначе носихме и пари кеш в евро и нямахме проблеми с обменянето на място..."
За интернет, още на летището има офиси на техните мобилни оператори, които предлагат сим карта с мобилен интернет. Аз обаче бях поръчала 2 такива карти онлайн и си ги взехме от един мол до хотела ни... Те са валидни 8 дни, толкова и ни беше нашата екскурзия там... Нета е доста добър, ползвахме го и да говорим с близките по вайбър и фейсбук... Имаше покритие доста добро и на някои острови, на които ходихме през деня... Има и включени телефонни разговори в Тайланд, за чужбина не съм сигурна, не сме звънели...
Ето как изглеждат, цената за двете беше към 7 евро неограничено ги ползвахме през деня, вечер имахме интернет в хотелите:

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 19:56 от lunna pateka

# 853
Здравейте, някой би ли могъл да каже обменен курс евро/бат; долар/бат. Срещах мнения, че е много неизгодно да се носят бати от БГ, но бих искала да придобия реална представа.
Още един въпрос от летището в Пукет до Патонг какви са цените и възможностите за придвижване?
Благодаря!

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 20:56 от tsvetcheto

# 854
  • До морето
Много благодаря, Лунна пътечке! Ще проверя за дебитните карти. Значи казваш пари може да обменим и на летището. От там ще търсим и сим карти.

И екскурзии казахте да търся на място, ми то значи нищо няма да правя сега, тръгвам с ръцете в джобовете 😂

Общи условия

Активация на акаунт