Тайланд 2

• 131 028
  • 978
  •   1
Отговори
# 885
Ибупорофен, против разстройство и повръщане, активен въглен, антибактериален гел. Нямаше проблем с пренасянето им-бяха в чекирания багаж. Не се наложи да използвам нито едно от тях. На място имаше достатъчно аптеки.

# 886
Здравейте,
оглеждам се за възможности. Някой кацал ли е в Краби и нощувките да са в Пукет? Как е с предвижването? Или пък спане на Phi Phi острова?

# 887
Ние сме кацали на Краби с нощувки на Пи Пи, обаче не ми стана ясно какво точно питаш.

# 888
Здравейте, в момент се ориентирам и си набелязвам целодневни екскурзии от Пукет (Патонг) до съседни острови и би ми било много полезно, ако някой от вече ходилите сподели на каква цена би било добре да си стиснем ръцете при пазарлъка? Всички съветват на място да се пазариш, но каква е реално разликата с тези оферти например:
https://www.phukettoursdirect.com/similan-islands-tours.html - от 3 500฿ на 2 700฿ (за бърза лодка, трансфер, храна и такса за националния парк)
https://www.phukettoursdirect.com/phi-phi-bamboo-islands.html - от 3 500฿ на 1 550฿ + 400฿ такса национален парк (за бърза лодка, трансфер, обяд)
https://www.phukettoursdirect.com/james-bond-island-speedboat.html - 3 200฿ на 1 500฿ + 300฿ такса национален парк (за бърза лодка, трансфер, обяд, гребане)

# 889
Аз не смятам, че на място има по-изгодни оферти. Всичко бях взела онлайн, но в хотела във Банкок ни имаше бюро с екскурзии и каталог с цени, не бяха по-ниски. Освен това пазърлък при тях не става, опитах да се пазаря за цените на някои неща на плаващия пазар, които ми се видяха много високи, но никой не се хвана на моето предложение... Smile
Така че всичко е много относително и не знаеш ти дали ще имаш късмет на място с по-ниски цени...
Аз до последно проверявах офертите в сайтовете и някой направиха големи отстъпки (като klook например), такива цени нa място нямаше.... Там всичко е по-скъпо отколкото очаквах от прочетеното тук в темата...
Да кажа, че например сувенирите са в пъти по-скъпи от най-скъпите, които съм купувала в Европа например...  Smile

Ще дам пример с една канселирана от мен екскурзия онлайн до ферма за крокодили (и други животни) в Патая. Цената за двама бе около 30 евро, с включен трансфер, храна и някои други ексктри (снимка) ... Аз я отказах заради времето на връщане в хотела не ме устрои. Вместо това на този ден отидохме до един парк за тигри пак в Патая, нямахме билети и на място купихме 2 билета. Цената бе по 1099 бата само вход на човек за големи тигри и по 599 бата за малки тигри, бебета тигри пак 1099 бата... В цената няма трансфер, нито храна, а има 15 мин в клетката на тигри с техните гледачи, ако искаш снимка от тях е още 199 бата... 
Та не виждам кое е по-изгодното от купуване на място?!?
После съжалих за отказаната екскурзия, то и парка бил много по-хубав... Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 890
  • До морето
Лунна пътека, кой е този сайт с отстъпки? Сърбят ме и мене ръцете така като не съм свършила нищо от тука, не съм свикнала така 😁
И да питам , понеже не ни се обикаля всеки ден да търчим по екскурзии -  кои са, на речем, двете екскурзии,  които задължително трябва да направим докато нме на Пукет?

# 891
  • Бургас
Моят съвет е на място да се купят екскурзиите, но НЕ от тур.бюрата в хотелите или това което ще ви предложи тур. агенцията която осъществява трансфера. Специално Патонг на всяка крачка по улиците има туристически бюра/маси минете първия ден вземете си брошури от някое от тях разгледайте кое ще ви допадне и на другия ден тръгнете да се пазарите, но обиколете поне няколко, цените са несравними с това което се предлага в хотелите. За пример - за цената която ни дадоха в хотела за еднодневна екскурзия до ПиПи и другите острови, с пазърлък по улиците направихме същата и още една еднодневна екскурзия . За мен лично морските си заслужават най много особено тези в които е включен и шнорхелинг.

# 892
Лунна пътека, кой е този сайт с отстъпки? Сърбят ме и мене ръцете така като не съм свършила нищо от тука, не съм свикнала така 😁
И да питам , понеже не ни се обикаля всеки ден да търчим по екскурзии -  кои са, на речем, двете екскурзии,  които задължително трябва да направим докато нме на Пукет?

Аз следях klook.com, hotels2thailand.com, getyourguide.com, renown-travel.com, viator.com и още някои местни, които сега не се сещам, имам на лаптопа си записани ... Smile
Но аз за Пукет не съм гледала и не знам какво предлагат...

# 893
# 894

Тоест, ако искаме да си я извадим от България трябва да си платим 30 €, а ако искаме да ги спестим тръгваме без виза Simple Smile и вие ли го разбирате така?

# 895
Ами аз го разбирам така, че ако искаш да се застраховаш трябва да платиш тук 30 евро - да. А там, на място, е безплатно. Също така аз преди няколко седмици писах мейл до консула им и той ми отговори, че нямали официална информация от външно министерство на Тайланд. Но от една фб група за пътувания казват да не го слушаме. Все пак той ще си лапне парички за услугата.  Mr. Green
Ние на 24 отиваме без предварително извадени визи. За всеки случай ще се подготвим за плащане, ако ли имаме късмет - супер!

# 896
  • София
Да попитам ако искаш да се гмуркаш с бутилка и имаш сертификат , трябва ли да си го носиш и признават ли ти го?

# 897
Ами аз го разбирам така, че ако искаш да се застраховаш трябва да платиш тук 30 евро - да. А там, на място, е безплатно. Също така аз преди няколко седмици писах мейл до консула им и той ми отговори, че нямали официална информация от външно министерство на Тайланд. Но от една фб група за пътувания казват да не го слушаме. Все пак той ще си лапне парички за услугата.  Mr. Green
Ние на 24 отиваме без предварително извадени визи. За всеки случай ще се подготвим за плащане, ако ли имаме късмет - супер!

Да се вярва така само на медиите, ми се струва рисковано... И никой друг не потвърждава тази информация. Като знам колко стриктно проверяваха визита на паспортна проверка в Тайланд, никой не каза че сме в безвизов временен режим... А на място визите са по-скъпи, към 50 евро...

# 898
https://www.thai.lt/blog/761-thailand-visa-on-arrival-fees-waive … zT5sJ3I9qWVjqu2nk

Не знам, аз чета и от тук. А това си е местен сайт. Каквото такова, ние не сме от София и дали ще дадем повече пари там за виза или ще ги дадем за пътни е все едно. А и в групата във ФБ коментират хора, които са пътували лично и потвърждават инфото.

# 899
Режимът не е безвизов, а VOA (visa on arrival) е безплатна. Това означава, че ако се спрете на този вариант, трябва да предоставите всичките изискуеми документи (попълнен формуляр, снимка, хотелска/апартаментска резервация, билет за напускане на страната, банков документ, че разполагате с пари и т.н.), но няма да заплатите таксата от 2000 бата.
Ето тук също има инфо:
https://thethaiger.com/news/national/thai-cabinet-extends-visa-f … il-after-songkran

Проблемът е, че опашките за VOA стават огромни при такива така да ги нарека "оферти" и може да се чака много дълго. Имайте го предвид, ако гоните друг полет. И също много важно - при VOA разрешеният престой май беше 15 дни, а при виза от посолството 30 или 60.
Тук са си написали изискванията:
http://www.thaiembassy.com/thailand/visa-on-arrival.php

Общи условия

Активация на акаунт