В това хубаво време, ДЕКЕМВРИйчето няма да дреме!

• 29 925
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
и аз не се сърдя, тя не ми звъни, аз и се обаждам. Радвам се, че има мерак да я гледа, имам много приятелки, които не си дават децата на други хора и после имат големи проблеми за ясли, градини и така нататък. Детето става асоциално и иска само майка си и никой друг.

# 616
Съншайн, и аз мисля че по-добре така отколкото да излезеш с мисълта, че ще гледат детето ти и да се налага да се връщаш, че то ако винаги се разревава това означава да не им го оставяш. Не знаеш сигурно, какво е за 2 минути да няма кой да ти го гледа, за пазр и кафе сами не съм си и помисляла. Те хората изглежда с добро го правят, така че не се ядосвай, а използвай помощта им.
Аз да се оплача, че ние откакто бяхме на три седмици започнахме да си спим нощем по десет часа, а последните три вечери едно мрънкане, хленчене, бибата не я обича и само ръцете си пъха в устата, и се ядосва. Гледах венците не ми се струват подути, но утре сме на консултация и ще питам, а имаме и сополки сутрин. Не знам дали ще сложим ваксините, миналия месец ги отложихме да видим сега.

# 617
Абе моето момченце вече втора седмица стабилно си спи по 12 часа през нощта, без да яде. Някой няма ли да се похвали със същото? На АМ сме, сигурно има значение

# 618
И ние спим през нощта по около 10 часа, но като се наяде в 8-9 вечерта задължително и правя мляко към 11:30-12 и я храня без да я будя, че инъче се буди в 2-3, а така чак към 6-6:30. Simple Smile

# 619
Моят хубавец като го изправя повече ме гледа и се хили. Стъпва на крачетата, ама кляка. Ще питам на консултацията. За спането- спи от 10 вечерта до 7 сутрин.

# 620
  • UK
Добро утро
еее блазе ви, нашите пък се будят все още в 03-04 и туй то, то аз не се оплаквам щото вечерта е на смяна наш тати Joy
Уф, едната ми бебка има ситни пъпчици /там долу Crazy/, мазах newsm78 с какво ли, не и не минават, някакви идеи за други мазила???

Ааааа забравих, днеска сме на ортопед при д-р Д. Райов (за Варна, става въпрос), като се върнем вечерта ще пиша впечатления Peace

# 621
Здравейте и от мен....Марти снощи за първи път ми направи от 7 часа сън без да се събуди  Simple Smile  направо като ви чета и благородно ви завиждам....опитвах се да му направя някакъв режим като на вашите бебчета,но той си се буди през нощта и си търси да яде ,до кога ли ще е така  newsm78
нашия дребчо одавна стои на крачета,като го хвана изправен се стяга и изпъва като струна и стои и ми се смее насреща  Laughing  голяма е скица  Grinning
мен друго ме тормози  Crossing Arms  Марти от малък сам си направи режим вечер по кое време да го къпем и да заспива,а именно м/ 19,30-20.00ч. баня и след това в леглото....от няколко дни се опитвам да го изместя и по-късно да го къпем ,но не ми се получава,а много ми се иска поне към 9 да се научи да го къпем,лятото не ми се прибира в 7 още,за да го къпем,дайте съвет какво да правя,че да ми се получат нещата

# 622
И ние се будим през нощта все още.. и ние сме на баня като Станислава обаче не заспиваме веднага, стъпваме на крачетата и всичко ни е супер само че с това спане много ще се радвам ако и Хриси направи такъв режим 7 8 часа да спи през нощта, но за съжаление още не му е дошло времето сигурно ...
Хей не ме разбирайте погрешно аз съм много благодарна,че почти винаги има кой да ми помогне, знам че е по-добре бебка да свиква без мен, но при нас проблемът е че доста досажда Simple Smile ама няма оправия Simple Smile

# 623
Днес бяхме на консултация, но ни биха само едната ваксина (против пневмония). Казаха, че другата не я е отпуснала касата за този месец. На някой друг да са му казали така ( ние сме от Пловдив)? Казаха, че като им отпуснат ще ни се обадят да отидем да ни я сложат.
И един въпрос към мамите които кърмят. По колко качват вашите бебоци? Моята Роси този месец е качила само 300 гр. , а миналия 400 гр. Вече почнах да се притеснявам, че малко качва, като чета, че има бебета по 7 кг. Ние сме 4,600 кг. Педи каза, че е добре щом е здрава, но аз се притеснявам.

Роси също стъпва на крачета, но на пръсти и прави малки крачици.

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 13:34 от snej_vk

# 624
Коконче, на подсечено ми прилича - нашият педиатър препоръчва Дефламол и/или кремче Baby tan.
Стани, как така сам си е направил режима за къпане? Не може ли просто да не го изкъпеш както обикновено, а след 2 часа - вероятно, малко ще се разместят и храненията, но какво толкова? Ние пък я къпем дребната късно - след 22, после масажа, обличане, хигиена, хранене... към 11 заспива и спи непробудно около 7 часа. Случвало ми се е да е заспала във времето за къпане, но ако до 22:30 не се е събудила сама, започвам да я събличам и тя си се разсънва.
Снежи, а спокойна ли е беба? Самото наддаване не е много, но според мен не бива да те притеснява, ако тя е спокойна. Гладните бебета не си кротуват, а плачат. Ако е кротичка, значи е сита.

# 625
Има таблици с графики за растеж на гърба на медицинския картон на детето. Защо не видите по тези графики как се движи с килограмите? Ако е почти на 3 м и е още под 5 кг, може и да е притеснително. Но зависи и от това колко се е родило. Това, че не плаче не е индикация за липса на проблем. Не искам да се притесняваш, но е хубаво пък да си сигурна, че няма проблем. Защо не опиташ да се посъветваш и с друг педиатър, да получиш още едно мнение?

# 626
  • София
Кърмата е и по-лека храна, но и по-полезна според мен. И ние лошо наддаваме този месец. Нощем ставаме към 4 да сучем. Иначе аз днес имам РД и ми е едно такова много щастливо Simple Smile

# 627
Да спокойна е. Даже понякога прави паузи и по 4 часа.

Коконче, и на нас така ни беше станало малко след като се прибрахме от родилния дом и тогава ми препоръчаха да си купя крем на биодерма- възстановяваща паста при обрив от пелени, а също и сварих чай от смрадлика. На всяко сменяне на пелените я мажех с чая и после с кремчето и за 3 дни мина всичко. Трябва всеки ден да вариш нов чай.

# 628
Вилхелм Тел, Честит Рожден Ден.  ura

# 629
А на някой не са ли препоръчвали багрило за подсичане? По времето на малката ми дъщеря само това я оправяше. Но оттогава минаха 7 години, кой знае, може вече да го отричат? А с мъника още не е било на дневен ред, за да питам педиатърката ни отново. Багрилото се продава в едно малко шишенце, капят се капки на памучна клечка и се прави тинктура на раничките на дупето. Много ефикасно. Но може би за по-големи бебета? При всички положения се посъветвайте преди да използвате

Общи условия

Активация на акаунт