Попара?

• 2 362
  • 18
  •   1
Отговори
Майчета от кой месец започнахте да давате попара на бебоците и кое първо вкарахте маслото, сухата или сиренцето?

# 1
Точно на 9 месеца дадох попара, т.е. преди 2 дни.Първо дадох масло, сирене и чак накрая сухар.Глутенът го въведох много скоро.

# 2
  • Бургас
В края на 9-ти мес. Първо на 8 мес въведох глутен. В края на 9-ти мес давах 1 седмица масло. После сирене и попара.

# 3
  • Луната ни пази
В края на 9-ти мес. Първо на 8 мес въведох глутен. В края на 9-ти мес давах 1 седмица масло. После сирене и попара.
И аз във този ред, но започнах след 10я месец и попарата някъде около годинката.

# 4
  • Бургас
Аз към годинката започнах направо с попарата,масло,сухар и сиренце заедно

# 5
Маслото го въведох около 6-7 месец, като му готвех ползвах него, после сиренето и към края на 8-я месец започнах с попарата.

# 6
На 8м. въведох глутен (пшеницата, овес започнах да въвеждам на 7.5м.), масло, сирене - в тази последователност. Попара дадох по-късно - на 9-10м.

# 7
сухар давам със супа от ок. 8-ми месец. Сирене и масло от края на 8-ми. Попара не давам, не я яде, но тези три съставки ги включвам редовно в менюто. Попарата ще я пробвам чак след 1 год., като добавя малко захар.

# 8
Аз започнах от осмия месец Simple Smile

# 9
Ясно... значи още ни е рано на нас за попара. А тогава да попитам за месните пюрета от кога и с какво сте започнали?

# 10
Месни пюрета въведох след 7-я месец, преди това бях въвела всичко що е зеленчук. Започнах с пилешко, после въведох пуешко, заешко и накрая телешкото. По принцип за първи меса се препоръчват пуешко и заешко като най не алергични. Риба въведох след всички меса, а свинско си позволих да дам чак към годинката, незнам защо все се възпирах от него.

# 11
По принцип се въвеждат след 8м., но аз ги въведох след 7м., заради нисък хемоглобин, което отичам за моя грешка. Започнах с пилешко, пуешко, заешко, телешко...

# 12
в момента новото (поне при нас) е, че месото може да се въведе в началото (4-6м.), особено за кърмени бебета заради желязото. Аз не го направих и си следвах захранването както с дъщеря ми. Въведох месо от 7-ми месец (пиле, пуйка,заек, телешко, свинско, риба). Започнах захранването след 5-ти месец с каша, после зеленчуци и т.н. Никога не съм го правила, като по учебник Grinning

# 13
От една седмица давам попара с чай, сухар, чисто масло "Президент", сирене "Макаров" и кафява захар - много и харесва.

# 14
Първо въведох маслото, но ГХИ, без белтъци, някъде след 7-ми месец. След 8-ми сиренето. След 7-ми и глутен. Попара не съм давала обаче  Simple Smile

Месо - при 8 навършени месеца, започнах с пилешко.

Общи условия

Активация на акаунт