Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 265
  • 995
  •   1
Отговори
# 465
gia_n , по колко еутирокс пиеш, за да не спиш това свидетелства за повече хормон отколкото е нужен. Аз не мога да обясня какво точно се случва с гърлото ми, едно, че ме дърпа категорично от операцията още, то се вижда, че отвън е още подуто и вътре е твърдо. Работено е зад хранопровода единия възел е бил там. Парадхормона ми е 7,5 при норма 15 до 65, за сега паращитовидните жлези не работят. Гърлото не мога да обясня как точно ми се подува , нещо като все едно имаш ларингит, иначе гласа ми стана вече по-звънлив и не е толкова нисък, но се задъхвам и трябва да спра да говоря и да си поема въздух. А като си поемам въздух се чува едно ръмжене ако си поемам дълбоко и рязко. Не знам дали го обясних. Имаше поне две оперирани, които бяха като мене точно така ръмжаха и лаеха като искаха да се изкашлят. Но и те имаха мравучкания и бяха с отстранени жлези, другите си бяха добре, тези дето имаха жлеза. Ти обаче много ме притесни, това е много време година и половина Sad Sad. Аз се задавях само след операцията вече не. само като пия вода понякога и не внимавам. Пишеш че ти се гади, това може да е признак за предозиране с калций, мене ме предупредиха, ако имам гадене и спре да ми се яде, може жлезите да са заработили и да си правя изследвания и да спирам да пия калция. Благодаря , че се включи и задължително изследвай ТСХ, сигурно е ниско и затова не спиш Hug, тогава трябва да намалиш еутирокса , пиши по колко пиеш, то е важно и колко кг си, аз качих 5 за един месец #Crazy

# 466
sisitons,аз свалих  5кг.за този период, и сега съм 74кг.За мен това е добре защото съм с хипертония.Дори сега съм си поставила за цел да намаля още 5кг. за да нормализирам кръвното.Иначе в момента пия по75мг. л-тироксин.Но през лятото имах схема от ендокринолога/за да вляза в норма/ 2дни от седмицата пиех по 50мг.Есента тсх ми бе 5,11.И сега съм само на 75мг. и дано се нормализира.В това време и пих доста чаойве от маточина за безсънието и вероятно и са повлияли за покачването на тсх.
 Много добре те разбирам за дискомфорта/изтръпване и стягане в гърлото/.На целия този дискомфорт миналата година по същото време ендокриноложката ми каза да вземам по 100мг. л-тироксин.И след 2месеца ужаса беше тотален.Тогава получих безсънието и въпреки че сега съм с високо тсх продължавам да се боря с безсънието .
 Иначе изследванията за калций и паратхормон ги правих след 3-тия месец от операцията,така ми казаха, тъй иначе нямало смисъл.Причината, в тоталния дисбаланс на хормоните след операцията.Сега си вземай калция  и гледай да се успокоиш и не мислиш за това.Много е гадно и още повече ,че на мен никой нищо не ми казваше.Ноложи се сама да ходя и си правя изследвания и да следя резултатите.Вероятно ще влезеш в норма ,но и време ще трябва.Виждаш при мен от 0,03 до 5,11 при положение ,че преди операцията съм нямала отклонения от нормата.Дано нещата се оправят в най-скоро време,пожелавам ти го,а и аз да имам нормално тсх.

# 467
gia_n , благодаря Hug. Аз си изследвах ТСХ след операцията в ендокринологията беше 33 и така почнах да увеличавам еутирокса и да го пия де, до тогава ми казаха нищо. Чак след месец и половина, но аз се чувствах много зле. При мен пък кръвното много падна и махнах лекарството за кръвно. Само бета блокера пия пулса ми е малко ускорен над 80 е понякога. Преди операцията хормона ми беше също в норма. Но преди това бях с ниско ТСХ, така разбрах че имам проблем, но това беше за кратко. Мисля да огранича малко храненето, няма как да е иначе. Ти си свалила, защото хормона ти е бил много, но явно всичко е индивидуално, ето, че при едни и същи килограми на мен ми е малко на тебе много, но ти си пила 100мг. Ще те послушам и ще чакам да мине време , благодаря много Hug Hug Hug

# 468
sisitons, ако приемаш съвет -  не се успокоявай, че си наддала толкова много само заради  еутирокса, стегни се и си промени храненето и почни нещо да спортуваш. След операцията имаш слаб метаболизъм и ако се отпуснеш ще съжаляваш много скоро.

# 469
О, изобщо не съм се успокоила, даже напротив, много съм притеснена и знам, че това не е добре. Почвам да се ограничавам някак, без сладкиши и хляб само домашен от време на време. аз цял живот се боря с килограми и съм наясно с всичко, което трябва да правя. Но за спорта сега точно ще е трудна работа, минал е месец и още няма как да стане това. Мога да включа разходки обаче, благодаря много обаче Фри Hug Hug

# 470
Моля, няма защо  Simple Smile аз самата започнах да пълнея след операцията през 2011г. - бях 56кг, сега съм 61 и няма сваляне Thinking не че полагам кой знае какви усилия, ама...

# 471
Здравейте,
не мога да повярвам колко часа стана, но чета ли чета.... с базедова болест съм. Голяма жлеза и насрочена операция при доц. Сечанов другата седмица. Честно казано камък ми падна от сърцето като ми насрочиха операцията. Беше неописуем тормоз. Диагностицира ме Начев преди близо 3 г. Още в началото ми предложи операция като ми каза,че няма да е тежка, но аз предпочетох да опитам лечение с оглед, че искахме да почнем да работим за бебе...и толкова време .....Лекуването беше ок и бях норма до великия м. юли когато всичко рецидивира, та даже стана по-зле (причина: зверско преработване и стрес). Не знам дали бе грешка да се отдръпна от операцията първоначално, новсе пак не бях опитвала лечение. След рецидива, Начев бе категоричен. Бях и до Турция за второ мнение. Категорични са - цялата жлеза - аут!. Сечанов ме предупреди, че операцията ми ще е тежка (каквото и да означава това), а тъй като бях забравила да питам за пластичен шев Начев изкоментира, че с такава жлеза сега това ми бил най-малкия проблем и нямало да остана незашита. До този момент само нямах търпение да мине..сега малко започна дами става чудно дали аджеба ще ми е толкова тежка операцията  Sad. Не се поддавам да чета шокиращи факти или да се допитвам до Интернет когато става дума за здраве, тъй като се доверявам на специалисти, но от това което чета тази вечер ми се повяват все повече въпроси за последствията (особено с оглед евентуалните планове за забременяване). Мравучкания, схващания, отново трудно контролируеми резултатени...малко наивно съм си мислела, че след толкова тормоз от тази жлеза, операцията е панацея.
направих всички изследвания. Постъпвам понеделник, но не зная дали в тогава или във вторник ще ме оперират (може би по скоро на другия ден).
Когато споменах, че съм проявила алергии към упойки, доц, Сечанов каза: ще кажеш на анестезиолога". Нямам указания да правя тестове, но се чудя дали да не отида да ме надраскат. Имам доста алергии, които слава Богу вече са под контрол, но въпреки това се чудя ако се наканя при кого да отида.
Ще се радвам на мнения от дами с голяма гуша и цялостно отстранена жлеза.   bouquet

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 02:12 от nhoa

# 472
Всичко ще бъде наред, ще бъдеш в добри ръце (от най-добрите в БГ), спокойно Peace

# 473
  • София
nhoa , спокойно, всичко ще бъде наред. Hug
Аз съм бивша Базедка с оставена 15% жлеза и направена операция, защото искам бебе. При мен вече минаха 7 месеца от операцията и се чувствам страхотно, наместен ми е хормона, дозата на лекарството и всичко. Без да те плаша, но след операцията и докато ти наместят дозата на хормона ще минеш от хипер в хипо и обратно.....много се усеща, но после е супер. Аз лично се чувствам по-добре без жлеза, особено след операцията имах няколко дни, в които наистина се чувстваш супер, преди да те нападне хипофункцията. Нямам никакви мравучкания, изтръпвания, губене на глас и други такива. При мен отне почти 3 месеца да ми нагласят дозата за бебеправене, но при мен се оказа че има и друг проблем и че жлезата май е най-малкото....както и да е. И моята операция е продължила повече от очакваното, имам по-голям разрез, но са извадили и голяма жлеза. Остави докторите да си свършат работата, дано всичко е наред. Hug
Ако имаш алергии отиди на тест, аз ходих в Александровска понеже имам алергия от аналгетици. Въпреки това пих 5 дни преди операцията хапчета и преди операцията ми биха алергозан и урбазон мисля. Презастраховат се, но по-добре така отколкото да си заминеш от алергичен шок, нали?
Успех, пиши после как е минало всичко. Hug

# 474
Изследвах си хормона ТСХ - 5,11. Значи безсънието не ми е от него. Но вече почти три години от операцията не мога да спя. Има моменти, когато се пооправям, но общо взето е все така. Ужасно е. Стягане и опъване в гърлото при преглъщане имам и до сега. Пия по 100, един път в седмицата 50 в сряда и един път 75 в събота. Сега как да го променям това хапче, не знам. Когато пиех по 100 и един път 50 ми беше на долната граница. А безсънието за мен си е от тази тъпа операция и явно не е свързано с хормона. Пила съм и хапче за сън и с него спах два часа без да се събудя.

# 475
То и при хипофункция (както е при теб сега) има безсъние през нощта, а през деня ти се спи, така съм чула.

# 476
nhoa , здравей момиче Hug. Знам какво те очаква и ми се иска да ти вдъхна кураж, наистина разреза ти е най-малкия проблем, аз даже не се сещам за него и не го мажа с нищо на фона на бошуващите хормони. За сега не съм по-добре с жлеза, даже съм по-зле. Но за сега минали са месец и 10 дни. Кръвното обаче ми падна, сега ми е ниско, сърцебиене пак имам , но не толкова около 80 удара е. Винаги съм спяла, но като разбрах, че имам проблем не ми се спеше много събуждах се в 5, 6 часа, сега вече си спя. Ами това са положителните неща. Аз бях със схващанията, с падащия калций и преседях почти месец в болница. Имам мравучкания и до сега, пия калций и не знам до кога ще го пия, взех хистологията в материала нямам паращитовидни жлези, което значи , че са ми там , но те просто не работят, и така ще е казаха поне три месеца. Моят съвет е не позволявай да ти падне калция, ако имаш мравучкания искай си веднага лекарствата - пие се рокалтрол и калций от 600 мг три пъти и от двете. Рокалтрола е витамин Д. Не се подвеждай по хора дето имат даже малко жлеза, може да е 5% има огромно значение. Тоталната резекция е нещо съвсем друго. аз преседях в болницата 20 дни и видях около 15 момичета как понесоха операцията, разликата е огромна. Сега съм качила 5 кг за 20 дни от както съм си в къщи, това е другото дето ме тормози. На 15 ден след операцията ТСХ ми беше 33 , аз лично реагирах много бурно от хипер функция скочих в хипофункция. И не е грешка, защото ги правих веднъж в лаборатория аз, после ми ги правиха в ендокринологията. Но по-добрият избор е операцията, Начев ми каза в началото на септември и ето ме, аз не чаках, веднага се оперирах. В Александровска болница момичетата си ги пратиха те да се изследват за алергия, щом не са ти казали, моя съвет е да не плащаш допълнително, така или иначе пак ще те надраскат. Днес им го правиха на другия ден ги оперираха споко Hug Hug. Самата операция не е нищо, но хормоните после са проблем, но ти си свикнала, а аз не бях, така, че спокойно и стискам палци Hug
mami isi , ако искаш го промени малко например вместо 50 го пий пак 75. За безсънието потърси друга причина, не е от хормона, аз трябва да съм с хипо, подозирам, че хормона ми е малко и взех доста да си поспивам и през деня и през нощта. Ако има някакъв стрес около тебе него отстрани или друга причина, ти трябва да знаеш най-добре. Поговори с твоето ендо. Една приятелка не спи, тя има причина, има проблем, идва с мене за жлезата , нямаше й нищо. Така че безсънието не винаги е от щитовидната жлеза. Ти го свързваш с нея може би стреса, че нямаш жлеза е оказал влияние при тебе. При мен не е за първи път да ми махат нещо, първо матката , после яйчниците, сега жлезата и не съм го понесла тежко. Нека ти изпишат нещо успокоително, не може да не спиш.
И все пак съм оптимист , че нещата ще вървят на добре Peace

# 477
Ani Bani, sisitons, благодаря ви за куража. Вече се настройвам на вълна "предстои" Simple Smile. днес ми беше последния ден.без да питам или да обяснявам от работата ми дадоха 2 свободни дни и съм много доволна. сега остава да минат дните и да се явя с пижамата и комплекта от джунджурийки пред заветната врата Grinning
голяма драма ми е къпането...аз не съм болно вманиачена , но като нормалните хора се къпя всеки ден, та и косата (нормално или не - навик) та, последен спам: как се къпехте след операцията и как най-лесно си миете косата?  (малко странен въпрос, но предполагам подвижността малко се ограничава, а и раната следва да се пази)
 Mr. Green

# 478
На мен ми сложиха водоустойчива лепенка и нямах проблеми с къпането, има ги и по аптеките. Споко  Peace

# 479
  bouquet Благодаря за бързия отговор Simple Smile супер! надявам се като позарасне без притеснение да мога да си удовлетворявам жабешките глезотии и да си взимам ваничка от време на време, че кой ли знае какво ще правя по цял ден...от режим  "лудница" и работа на 2 места сега ще трябва да почивам и ще имам време за себе си- нещо непонятно   newsm78 Flutter

Общи условия

Активация на акаунт