Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 180
  • 995
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Честита Нова година на таз сговорна дружина !!!Пожелавам на всички ,здраве,здраве и пак здрав!!! Hug Hug Hug

# 586
Честита Нова година на всички пишещи в темата.
Пожелавам Ви много здраве,  щастие и късмет.
Аз също се присъединявам към оперираните от щитовидна жлеза. Моята диагноза е фолекуларен вариант на папиларен микрокарцином на щитовидната жлеза 0,5 см. нямам отстранени лимфни възли и ми е отстранен десния лоб.
През 2004 г. ми е отстранена част от левия лоб,  но тогава хистологията беше добра.  Имам остатък в него от щитовидна жлеза  около 10_15%. В момента съм на Ел тироксин 100 мг.
Операцията ми беше в края на месец ноември 2014 г.,  от средата на декември започнах приема на хормона.  Не съм минала сцинтиграфия.
Моля,  ако има някой със същата диагноза да сподели дали е наложителна сцинтиграфията.
Благодаря Ви предварително.

# 587
  • Варна
Честита нова година,момичета.
Пожелавам на всички най-вече здраве.
Аз май съм за психолог.Трясва ме хипихондрията.Категорично съм си забранила четенето из интернет,но се изкушавам от време на време и после изпадам в дупка.
Ще си повтарям,че съм здрава и няма да чета.
ceca-deki за съжаление съм в началото на този път и все още не съм добре запозната.Нека момичетата минали по този път да се включат.
Благодаря ви за успокоителните думи   bouquet

# 588
  • Варна
Цеци,след като ти дадоха епикризата не те ли пратиха на комисия?До колкото знам там назначават сцинтиграфията.Дали
 е наложително да се прави не знам,но според мен е повече от добре,защото показва  все пак останало ли е нещо от гадините!

# 589
В епикризата ми пише,  че ме насочват към КОЦ,  но аз не съм ходила в Онкодиспансера. Лекарите,  които съм посетила досега дават много противаречиви мнения,  едните казват отново операция за премахване на остатъка в левия лоб и после йод 131, другите само наблюдение с изследвания и ехография на шест месеца,  а трети сцинтиграфия на цяло тяло и после йод 131.
Объркването ми при толкова много различни мнение е голямо,  за това,  моля ако има някой със същата диагноза и е минал по този път да ми даде съвет,  как да продължа лечението си и към кого да се обърна.

# 590
  • Варна
Малеее,голяма каша с тези лекари.
Надявам се момичетата да се включат тук и да те насочат.Казват ,че Хаджиева е добра,може би нея
Трябва да потърсиш.Мен ме пратиха в окното и сега си чакам комисията.

# 591
  • Варна
ceca-deki аз не разбирам защо не си отишла в Онкодиспансера.Там ти назначават комисия и решават как да ти протече лечението.Според мен мини си и от там по каналния ред и виж какво ще ти кажат.А за Хаджиева и аз съм я оставила за след комисията,за да съм сигурна в лечението си.

# 592
Не съм минала през Онкодиспансера защото при толкова различни мнения,  които чух се съмнявам в правилното лечение,  което ще ми назначи комисията там.  Искам да получа адекватно лечение,  а не да съм поредното опитно зайче.

# 593
  • Варна
По принцип те разбирам много добре,но все на някой доктор трябва да се довериш.В момента не правиш нищо.Момичетата ще ти отговорят как е минало при тях,но това не означава че същото лечение ще е адекватно и при теб.
Не виждам причина да не си направиш сцинтиграфия,ей така за твое успокоение.
Не пишеш от кой град си.
Всъщност аз най-малко съм в позиция да давам съвети,но ми стана мъчно за теб.И ти в момента като мен се чувстваш като пате в калчища.
Ще се оправим спокойно.

# 594
Да вярно е,  че трябва да се доверя на някого,  но големият въпрос пред мен е на кого.
Искрено ти благодаря за разбирането.

# 595
Все ще е по-добре от никой. Аз бих се доверила  на комисията, все пак е комисия , а и не бих живяла в неведение в никой случай искам ясни да са нещата и да знам какво ме чака. Peace Ама това е за мен и това съм аз, аз и на операция се реших за 5 минути. То и ми е трета де. Успех на всички Hug

# 596
Здравейте, момичета. Моля, споделете какво са ви казали вашите лекари за оптимални стойности на ТСХ. Моята лекарка ми каза, че гоним 1,2-1,4, на моя позната са казали около 2. Моето в момента е 1,95.

# 597
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Честита Нова Година, мили момичета! Много здраве и положителни емоции да ни донесе  Hug Моите левкоцити продължават да са под граничните стойности/от 4.5 нагоре/, при нормални стойности на щитовидната жлеза. Всъщност за месец и половина са се покачили малко, бяха 3.1, в момента са 3.4. Свързвам го със щитовидната жлеза, защото никога преди не са били под 5. Някой от вас имал ли е такъв проблем след операцията?
Успех на оперираните момичета в лечението  Hug

# 598
  • Варна
Момичета не е добре при мен положението.Излезе хистологията.За съжаление имам разсейки в тези лимфни възли,които са отстранили.Стадия е 1 А.Не разбирам защо,образованието е 6 мм,не е било капсуловано ли на какво се дължи.Толкова съм уплашена.То е ясно че ще има йодотерапия,но дали ще спре това нещо да се развива.Клетките са умерени.
Моля някой,който е ходил при Хаджиева в София да сподели мнение.
Благодаря ви !

# 599
  • Варна
Алекс,аз още не съм си пускала никакви изследвания след операцията,за това не мога и да коментирам.
Сисито,как си ,имаш ли изтръпвания?Мен също почнаха да ме болят бъбреците от този калций.
Глухарче,ние с теб се познаваме,но това не пречи и тук да ти повторя.......всичко е лечимо.
Ох,много забравям в последно време newsm78......
А ,даааа не знам как е при вас но мен ме боли раневия ръб,доктора каза че ътрябва да е безчувствено ,ама не е  боли и сърби.Имах неблагоразумието да го намажа с контра тубекс...и от там вече нещата станаха меко казано гадооост😬

Общи условия

Активация на акаунт