Операция на щитовидната жлеза - 9

• 138 011
  • 995
  •   1
Отговори
# 60
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Браво за резултатите  чери Hug

# 61
Благодаря момичета. Дано всички сме добре. Heart Eyes

# 62
  • София
Здравейте дами, надявам се всички да сте добре. Hug Аз в 16.00 имам час за проф.Пандев, стомаха ми се е свил. Да ви попитам, при него правят ли геф/в/гир, не знам как е правилната дума? Доколкото си спомням от изчетените теми има, но все пак да питам. Начев днес се изказа, че в МД, само те имали патоанатоми, много били добри там лекарите, проф.Пандев бил след тях. ooooh! Outta Joint Ужас, не е чел тази тема явно, стана ми много криво. Tired

# 63
  • През девет земи в десета
Здравейте на всички  bouquet
Чета ви отдавна, но все не ми остава време да се включа.
Оперирана съм преди един месец. Отстранена е цялата щитовидна жлеза + паращитовидните жлези, от които трябвало да имам останали поне 2 броя.
Принципно имах дата за операция при доцент Пандев за 4-ти март, но обстоятелствата се стекоха така, че ме оперираха във Военна болница, като платих за лигашуър за безкръвна операция.
Честно казано не разбрах дали са го използвали тъй като съм като заклана Laughing и имах дренажи.
Отидох за операция само на един възел в десния лоб на жлезата - хипоехогенен, на гефрира излязъл злокачествен и в последствие са ме отворили повторно и са отстранили цялата жлеза. Резултатът от хистологията е папиларен карцином с решение на онко комитета за радиойод терапия. Да ама не, радиойод няма да има до септември, а за сцинтиграфията ще има най-рано през май, като трябва да започна да звъня в онкологията от 20-ти април, ужас ooooh! Дето има една дума живеем в България.
В следсвие решението на онко комитета, ендокринолога не ми изписа хормони, трябвало да пия радиойод и само ми заминаха 50 лева на вятъра. В крайна сметка сама си направих изследвания и си купих хормони, определих си дозата и така. Ми то ако чакам до септември....... Whistling

Съответно имам и един въпрос, на някой налагало ли му се е да купува йод 131 извън България или да си прави сцинтиграфия в Гърция, Турция, Сърбия...изобщо в някоя от съседните страни?

# 64
Здравей,Зличка:)
Намери координатите на проф.Хаджиева,която има и частен прием.Тя е шеф на радиологията в ИСУЛ и в нейното отделение правят облъчването.Посъветвай се с нея и тя ще ти даде най-точна информация,както и ще ти съдейства по въпроса.Имах нейни координати,но са отпреди две години.В случай,че не намериш актуални,обади се.
За  сетен път ми кипва от лекарското безхаберие.Еутирокс непременно трябва да се пие,защото в по-високи дози играе роля на супресор на тумора или остатъчните клетки.По тази причина ТСХ трябва да се държи на нива,близки най-малко до 1.Друг е въпроса,че точната доза трябва да бъде коментирана от ендокринолог.
Следи си и калция,защото разбирам,че и паращитовидните са махнати,а това може да доведе до ниски му нива.
Успех и пиши Hug

# 65
Зла Гад - Пиги® ,
Писала съм ти на лични.  bouquet

# 66
  • София
Здравейте, вчера прегледа мина много добре, наистина проф.Пандев е невероятен човек на първо място, сега се чувствам в сигурни ръце. Определи ми дата за операция 16.04.2014г. Какво от всичките изследвания може да мине по каса? Къде си правихте теста за алергии?
Зла Гадooooh! миличката, дано всичко се нареди при теб. Praynig

# 67
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Здравейте момичета,
ANI BANI , всичките изследвания могат да са по каса, рентгена, кардиолога, ПКК / включително Калция, Фосфора и ИНР-то/, само теста за алергии се заплаща. Струваше 40лв - 10 упойки. Аз си го платих два пъти, защото случих на алерголожка, която ме изкара алергична към почти всички упойки. Днес си направих нов тест и не съм алергична към нито една.... нямам думи, надявам се че в ИСУЛ ще ми направят още веднъж тест на каквато упойка се спрат. И кръвната група се заплаща, аз имах от преди 14г., но ми казаха че било добре да си направя ново изследване... за всеки случай... Струваше 22лв.
Аз вече съм готова с всичко, мислех да съм сама, но майка ми упорито настоява да дойде с мен Simple Smile
Зла Гад - Пиги® дай боже нещата при теб да се оправят възможно най-бързо  Hug
Лека вечер на всички ви   love001

# 68
  • София
Мерси Alex, аз днес тъкмо щях да ходя до личния да разпитвам, при мен кръвна група няма, но преди 4,6 год. съм раждала и имам от тогава. Алергии имам много, така че задължително ще си направя, имам и ФТ3 за него знам че не се поема.
Успех на теб всичко да мине бързо и безболезнено, така и ще бъде де щом сме при такъв професионалист. Hug Пиши после как е минало, моля.
Успех на всеки, който има нужда и честита пролет момичета, най-хубавият сезон в годината. Heart Eyes Hug Hug

# 69
Момичета стискам силно палци за операцията , всичко ще мине гладко и наред . Изпращам много позитивна енергия за вас . Очакваме скоро да се върнете в темата с добри новини . Късмет  .

# 70
Здравейте момичета, присъединявам се към вас, защото след седмица ми предстои премахване на възли на щитовидната жлеза. Нямам притеснения по отношение на операцията, единственото ми притеснение е, че отдавна имам проблем с килограмите - дали след премахването ще успея да нормализирам нещата или напротив, това може да задълбочи проблема? Ще съм благодарна да споделите от опита си! Благодаря предварително и ви желая слънчева неделя Simple Smile

# 71
Аз мога да кажа как беше при мен. Премахната ми е цялата жлеза. За 3 месеца след операцията напълнях с 12 килограма, без да съм променила нещо в хранителните си навици. Предполагам, че обмяната на веществата ми се е забавила и оттам и напълняването. Но хормоните ми са в норма и ендокринологът ми казва, че не може да се предприеме нищо и просто да се ограничавам

# 72
Здравейте, момичета!
Не съм писала в тази тема от години, но все още виждам познати имена Simple Smile
А не съм писала, защото съм се обявила за здрава и не ми се връща 4 години и половина назад.
С две думи - с медуларен карцином съм (или бях), но всичко като че ли отмина Simple Smile

Имам обаче едно питане. Откриха на майка ми възли, и заради моята диагноза веднага й направиха биопсия. Слава богу, доброкачествено е и сега тя е в голяма чуденка дали да си прави операция. Единият възел е доста голям, почти 3 см и естествено лекарите препоръчват операция, нея я е страх и т.н.

Та въпросът ми е - колко струва в момента операция при Пандев? Майка ми може да си вземе каквито направления са нужни, но предполагам се плаща и отделно. Ще съм ви много благодарна да споделите. Може и на лични, ако считате, че е неуместно във форума да публикувате такава информация.

Поздрави на всички!

# 73
Здравейте, девойки! Идвам си от ИСУЛ, професора ми определи дата след 2 седм., което меко казано ме спече. Уж отидох точно за това, но не предполагах, че ще е толкова скоро Sad Идния понед. трябва да му потвърдя, ако не да ми презапише друга за юни. Целия май няма до го има.
Отивам да пия едно чайче и да си събера ангелите Tired

bengi, с оглед на това, че не знам дали е редно в темата, ще ти пиша на лични за цените.

# 74
  • През девет земи в десета
Зла Гад - Пиги® ,
Писала съм ти на лични.  bouquet
Мерси много  bouquet Ще се свържа с доц. Хаджиева да видим какво ще каже.

Заради паращитовидните жлези съм с нисък калций и след операцията бях изтръпнала. Започнах да пия веднага витамин Д и калций и сега продължавам с тях. Хормоните ги увеличавах плавно и сега съм на 100мкг. Еутирокс.

Онко комитета е във военна болница. принципно докторът, който ме оперира каза, че ако зависело от него не би махнал цялата жлеза, а само болната половина и истмуса, но такива били изискванията на европейския съюз. Иначе според него с постоянно следене бих могла да си живея нормално със здравата половина. Лимфните възли са били ОК, а възелът добре ограничен.

Що се отнася до цената на операцията при доц. Пандев, предполагам Седефка е дала актуална информация, но ако някой се интересува, ще пиша на ЛС.

За мене най-големият проблем беше и си остава гласа. Все още е променен, но вече започва да се нормализира. Ходих на уши, нос гърло във Военна, гласовите струни са подвижни, нервът не е засегнат, проблемът бил в оттока.  Белегът не ме притеснява, няма тепърва да ме избират, но няма кой да вика по децата Laughing Всъщност това е и нещото заради което най-много съжалявам, че не успях да отида при доц. Пандев, тъй като в Исул разполагат с апаратура за запазване на гласовия нерв, отделно за операцията плащаш едва след като всичко с гласа и операцията е наред.

За килограмите, не съм ги качила, дори съм отслабнала и се чувствам съвсем нормално.

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 14:55 от Зла Гад - Пиги®

Общи условия

Активация на акаунт