Мечтаната работа , или.....???

• 3 137
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
Мерси за инфото! Но щом е изчезнала обявата вероятно местата са вече заети.   Thinking Sad

# 31
Какво е охрана на труда?

Хем грижа за домашните животни, хем и за децата. Не е ясно домашните животни кучета и котки ли са или прасета и кокошки.

# 32
  • някъде там
Интересното беше че пишеше:
ИКОНОМ И КАМЕРИЕР/КА
Отдолу и условието да са семейство..... явно може и еднополови.... Laughing

# 33
.....може пък икономка да е и камериер. Икономката с курс за охрана, пък камериера - масажист и готвач на азиатска кухня  hahaha

# 34
Според по-запознати от мен, става въпрос за работа при служител Х към институция У. Сумата 568 лв е тази, която се отпуска официално от бюджета на институцията У за нуждите на служителя Х, и тази сума му бива осребрявана и осчетоводявана, а разликата се покрива лично от ползващия услугата под различна форма - на хонорар, по граждански договор, в "пликче", или както там се разберат.
Пак според същите запознати, навалицата за такива позиции е голяма, защото заплатите са доста добри (в пъти над въпросните 568 лв, плюс ползване на екстри), а при взаимна симпатия и интерес, се е случвало семейството-работодател да вземе със себе си семейството обслужващ персонал при следващите си премествания.
Цедката обаче е много ситна.

# 35
  • Бургас
Към институция??? Явно за това ни отиват данъците някой да го масажират и да му приготвят азиатска кухня.  newsm78

# 36
  • някъде там
Ако беше към институция , не мислите ли , че нямаше да изтрият обявата...?

# 37
Ако беше към институция , не мислите ли , че нямаше да изтрият обявата...?

Каква институция, какви 5 лева!?!?!? Ако беше с пликче под масата, нямаше да се обявява сумата, а да се обясни при срещата между страните. А и тези скрити, покрити пликчета - не ми говорете...то обещанието, не е като завещанието.
Подигравка с хората, това е за мен тази обява!
Ще уча аз 5-6 години, ще знам английски и математика (и каквото там се искаше), пък ще ходя да слугувам на някой за 500 лв, че и масажи да му правя ......супер наглост!!!!! #2gunfire

# 38
Според по-запознати от мен, става въпрос за работа при служител Х към институция У. Сумата 568 лв е тази, която се отпуска официално от бюджета на институцията У за нуждите на служителя Х, и тази сума му бива осребрявана и осчетоводявана, а разликата се покрива лично от ползващия услугата под различна форма - на хонорар, по граждански договор, в "пликче", или както там се разберат.
Пак според същите запознати, навалицата за такива позиции е голяма, защото заплатите са доста добри (в пъти над въпросните 568 лв, плюс ползване на екстри), а при взаимна симпатия и интерес, се е случвало семейството-работодател да вземе със себе си семейството обслужващ персонал при следващите си премествания.
Цедката обаче е много ситна.

Искат семейство. Не върви схемата. И ясно ставаше въпрос, че иде реч за чужденци.

В наше село се заселиха троица холандези. Пита ли свекър ми, за какви пари ще навие някоя женица от селото да ги пере, да им готви, за пазарува и да чисти. Искали да е млада, да е с шофьорска книжка, да говори английски. Свекър ми ги избъзикал и казал, че за 50-на евро в тоя глад всяка ще е готова. И баламите лепнали обява в хоремага. Търсят ли, търсят, а нашенци се пулят и ги сиктирдосват. След пет дни се усетили, че има нещо и питали пак свекър ми, ама този път сериозно, а той им казал, че, ако и кокошките им гледа, 1000 лева са й малко. А те, милите три дни избирали невести. Ма, пусто, че са гейове!

# 39
Хм ,не можах да напиша мнение под статията ,но тука мога.
Ако това е реална обява от чужденци ,то те ми се струва,че добре са проучили местния пазар и са разбрали, че учител/ иконом /камериер  средно вземат по 600 лева в страната и това се води хубава заплата. Те не търсят персонал от Германия или Дания, че да им плащат заплати съобразени с тамошния пазар на труда, а на българи в България.
А другото за парите изкарвани в чужбина и как всички са богати с 3000 евро студенти и с 2000 евро пенсионери  ooooh! си е чиста проба измислица.
 Мога да изнамеря статии за хора на добри позиции работещи само за ипотеката, градината на децата си и транспорта до работа ,които от работа по 60 часа са си от дома на работа и обратно. Колко хора не спят от притеснения, че ще ги уволнят, че компанията се раз-фигурира, че ще си изгубят дома  и т.н.
Много обичам ей такива обобщения и не се стърпях   Stop

# 40
  • Пловдив
Да, и на мен това за трите хиляди евра минимум ми направи впечатление. Не съм живяла на Запад, но все сме подочули по нещо и тук (например наскоро в интервю четох, че редови холандски полицай получава около 1500-1600 евро заплата). Или това е заяждане на дребно - където 1500 евра средно за полицай, там и 3000 минимум за какъв да е новозавършил студент... Wink
Че авторът на анализа е обикновен мрънкалник, е също толкова ясно, колкото е ясно и че нещата с доходите у нас не са добре. Но това не е проблем, всеки мрънкалник в България намира много читатели и голямо одобрение; само да беше посмалил малко, че да звучи сериозно.  Embarassed

Обявата от първия пост подозирам, че е част от някакъв социологически експеримент. Wink

# 41
  • Бургас
Към институция??? Явно за това ни отиват данъците някой да го масажират и да му приготвят азиатска кухня.  newsm78

Посолствата също са институции, така че може би не отиват нашите данъци за масажите на посланиците и техните семейства Wink

# 42
  • София
Хахаххаа, изискванията са един път.
Можеха да се постараят и повече, но карай.

На майка ми й предлагаха 700 лв да се грижи за бебе на 11 месеца. Нищо друго - само да гледа детето. Тя отказа с мотива, че не може да поеме такава отговорност с чуждо дете.

Общи условия

Активация на акаунт