Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 253

• 50 690
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
Добър ден , момичета

Поста е мой, пропуснах да натисна удебеления шрифт, както обикнивено пиша,

но то си е изписано   komet .   Защо ме питате?    Сега видях  и в профила ми го има.[ /b]

komet
Скрит текст:
за извинение теб и всички момичета . Днес ти писах на лични . Но ... се яви проблем . А аз 10 пъти проверявах дали правилно съм изписала твоя ник : komet . Истината е , че когато исках да ти изпратя съобщението , ми се появяваше надпис , че потребителят не е намерен . Искрено съжалявам , миличка

Марианка

Скрит текст:
Моля те като домакиня на тази прекрасна тема , да извиниш такива непохватни гости като мен , които вместо да си седят на балкончето  - падат от него в най-неподходящото време и на най-неподходящото място

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПИШЕЩИ МОМИЧЕТА ЗА ПРЕКРАСНАТА ДИСКУСИЯ

# 391

Споделям тази хрумка.

# 392

Да направя една мъъъничка сметка ...

Гала премиерата на  "ВКЕМ" - 11.02.2014 година

Всички изгледали филма  - 21.02.2014 година

Дискусии върху филма - 22.02.2014 година

И в най-смелите си мечти  и желания не съм предполагала, че само след 10 дена ще мога да се насладя на невероятната игра на любимия си актьор.

Фара - също великолепна във филма !

Изводът - мечтите се сбъдват, стига да вярваш !

# 393

Марта, пропускаш, че първата прожекция в киносалоните беше на 14.02.2014.

Така, че само след 7 дни, т.е. точно след 1 седмица мечтата ни се сбъдна.

Колкото до Фарах, наистина надмина очакванията ни.

# 394

Права си Комет - наистина само след 7 дни го видяхме всички !  Благодарение отново на верните фенове, рискувайки да го заснемат !

Филма обаче си беше чисто камерен / не зная дали това е точния термин, защото не съм сведуща в тази област въобще /. Приятелката Берак ? приятелят на който така и не чух отчетливо името. Майката и бащата с много малко екранно присъствие и реплики, докторът и момиченцето Мише ?

# 395

Много си го харесвам на тези първи снимки.Вероятно не само аз,защото много фенове ги включват в колажи.
Марта,не зная,може и да не съм права,но мисля че тук там имаше изпуснати моменти (на едно две места ми се стори като пропадане).

# 396

Кадрите от този фрагман ги нямаше във филма. Частта която касае пряко Тек.

# 397
Момичета, гледайки филма отново оставам със силното чувство, че не е имало секс. Много странно се преплетоха нещата, но видът на Ейлюл в тази нощ беше като след катастрофата. Може би в спомена си за Тек, тя допусна нещата да стигнат до там, но реално не е имало нищо.
Тотален шаш съм  Joy
Моля някой, който разбира езика да каже - така ли е!
После когато се събудиха, светлините бяха странни - все едно не е истина, а са в рая. Докато тя се гледаше в огледалото на сутринта, а той спеше - Тек все едно лежеше в гроб  ooooh!

# 398

Всичко си имаше - просто спомените на Ейлюл се връщаха така - все едно малко хаотично и неподредено.

С моя никакъв турски / може въобще да не е вярно / когато Тек отиде при тях на масата - нали това обясняваше, че са влюбени  и май по-смисъл си го нагодих, че са се обичали ?! в пълния смисъл ...   чувам нещо като "севищък " seviştik - при което всички изгледаха Ейлюл все едно, че си е загубила ума. След това казва " ашк олду" - влюбих/влюбихме се.
 Точно май по тази причина и ...куп някакви неща дето не ги схванах / то не, че другото съм го разбрала де / приятелчето блъсна Тек и все едно му се подиграха.  

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 16:56 от Марта_49

# 399
Привет момичета!

Марианка  newsm51  благодаря за статията от вестник ‘’Sabah’’

Комет Hug  smile3525  за това, че Енгин е недооценен в Турция сме коментирали
преди повече от година. И на мен много ми се искаше след огромния успех с ролята на Керим навсякъде да се пише за Енгин, за таланта му.
Тогава това мое желание беше прието за нарушаване на личното му пространство
и месене в живота му. А аз никога не съм имала това предвид.
Единствено желаех този невероятен талант да бъде видян и оценен
от колкото се може повече хора в Турция, а и извън нея.  КВФ се излъчи
в много държави, включително и България. За филма си имаше някаква реклама,
но за Енгин – не беше представен както заслужава.
Това, разбира се, не зависи от него. Оставям го това, понеже имаше някаква мъгла
изобщо след филма. Каквото било, било.
Сега чета, че журналистите и критиците в Турция едва сега забелязали таланта
на Енгин. Ами те може и да са го гледали, но никой няма да седне да пише
току-така за някой, дори и да е много талантлив. Е, винаги има изключения,
чели сме по някоя статия от някой ентусиаст.
Иначе всичко се плаща и е въпрос на PR и реклама. Ето сега виждаме какво става.
Има рекламна кампания за два филма, и разбира се и Енгин е по всички медии.
На медиите се плаща от продуцентите, мениджърите и pr-ите за да правят интервюта, да излъчват
трейлърите, клипа с песента и т.н. Това е голяма схема, където всичко е въпрос
на пари, бизнес. Дейзи много е писала за това, затова няма отново да ги повтарям.
Просто исках да отговоря на въпроса – защо журналистите в Турция сега
‘’откриват’’ таланта на Енгин.

Ангела  Hug  newsm51  много ти благодаря за интервюто на Керем Дерен.   bouquet
Потвърдиха се и моите усещания. Например за образа на Ейлюл – К. Дерен я оприличава на дявол и ангел, така я видях и аз. Не видях само лошите и постъпки,
а това, че в сърцето и има място за болка, покаяние, любов....
Ейлюл може да е изпуснала шанса си, поддала се на страха си от влюбването и
изоставайки Текин, но нищо не е напразно.
Тя е отворила сърцето и душата си за любовта, приела я е без да подозира.
Харесва ми това, че сценаристът оставя на зрителите ролята на балансьор,
също и за това, за кой от двамата е повече филма. Самият Дерен не може да каже,
Това ще решават пак зрителите. Всеки ще пречупва и види историите през
неговото съзнание и мислене. Ще си задават и много въпроси, което е много важно..

Накрая ще цитирам думите на Миранда Hug smile3525,   които ме впечатлиха.

‘’ Геройство е да последваш мечтите си – излизайки от своя остров.’’

Замислих се над това. Ами ако Текин е имал намерение да стигне до лодката, но не
да върне Ейлюл на острова, а той да загърби досегашния си защитен живот, и
да отиде с нея в града. Да надмогне страховете си / повтаря, че не го е страх /
в името на любовта. Но не успява да стигне до лодката.....

Оставям ви до довечера. Приятна вечер на всички!  bouquet

# 400
Марта, Ели  Hug  Hug  Hug

# 401
  • Пловдив

Момичета, гледайки филма отново оставам със силното чувство, че не е имало секс. Много странно се преплетоха нещата, но видът на Ейлюл в тази нощ беше като след катастрофата. Може би в спомена си за Тек, тя допусна нещата да стигнат до там, но реално не е имало нищо.
Тотален шаш съм  Joy
Моля някой, който разбира езика да каже - така ли е!
После когато се събудиха, светлините бяха странни - все едно не е истина, а са в рая. Докато тя се гледаше в огледалото на сутринта, а той спеше - Тек все едно лежеше в гроб  ooooh!

Имаше - и двамата голи под една завивка. Всичко си имаше.....
...........................
Полицай Йомер веднага да разследва!
..........................
Елинор, в статията не пише, че е недооценен. Тази дума се писа от нас после, като разсъждения. Акцентът е точно обратен - подчертава че е талант.

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2014/02/22/bu-nasil-oyunculuktur

Статия от днес. Журналистът Хъпджал Улуч споделя: "Колко забавно..." Изгледал филма "МСП" и както очаквал останал доволен от играта на Фарах. Но когато чул за първи път името на Енгин Акюпек и постепенно се запознавал с творчеството му - за него то е фантастично - изисква се голям талант. А сега добавя: той е звезда и е подарък за турского игрално кино, особено след появата и на втория му филм..... Харесал му филма с експериментите....
Приветства всички, които са допринесли за направата на МСП - сценарий, режисура, операторско майсторство, музика, песента на Нил и т.н...... Завършва така: Аплодисменти, аплодисменти, аплодисменти!!!

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 17:12 от mariana51

# 402
На страницата на ВКЕМ http://bikucukeylulmeselesi.com/galeri/wallpaper/ са пуснали уолпейпъри с рисунките на карикатуриста...

И те са включени по друг начин във филма... няма ги познатите отпреди премиерата рисунки, с изключение на чучелото и кученцето.

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 17:51 от marytza

# 403
  • Пловдив

Ама и феновете нямат грешка. Улавят моментите в колажи....

# 404
 newsm51
Елинор, не може всичко да се свежда до рекламата и до парите. Турция като мощна фабрика на сериали и амбиции в областта на игралното кино, си има със сигурност Съюз на филмовите дейци и гилдия или сдружение на филмовите критици. Извинявай, те не пишат защото някой ще им плати, най-малкото пък продуцентът, а поради вътрешна необходимост, това им е професията. Изпитват глад за кино, а не кой с кого къде и защо. Филмова критика е едно, реклама – нещо съвсем друго, а промотиране - нещо пък трето... Опитните познавачи, доказали се кинокритици пишат анализи за актуални филми в уважавани печатни издания, списват ревюта за специални сайтове и специализирани издания, за което получават съответното възнаграждение. Но преди всичко ДАВАТ ОЦЕНКА   и ПРИСЪДА за филма и създателите му, следят тяхното развитие през годините. Анализират режисьорските внушения и подтекст, кино-похватите на заснемане, монтаж, изграждане и представяне на образите. Те те карат да се замислиш над това, което си гледал в по-друга светлина и да откриеш това, което е останало скрито за очите ти. Сега, както и у нас има "ревюта"! Има разлика според мен между ревю (преглед) и критика или рецензия както я наричахме. Ревюто е чиста проба преразказ на действието с елемент на платена реклама, клакьорство. А рецензията е задълбочено изследване на дадено произведение . Аз лично обичам ревюто/рецензията/ за филма да е провокативно, по-скоро есе върху темите му, отколкото ПРЕРАЗКАЗ на самия филм. Дори и да насочи разсъжденията и очакванията на читателя в посока, различна от режисьорската, най-малкото ще го провокира да го гледа. А нали това е целта.Но явно при съседите, както и у нас,  тази професия е загубила много, тъй да се каже обезцветила се е, девалвирала е. Може би е непопулярна и недоходна, кой знае. Или пък такива издания не стигат до нас… Тъй като не допускам първото, смятам, че е по-вероятно второто…
С риск да се повторя, Енгин Акюрек няма нужда от по-голяма реклама, а от свестен критик/ци, който да го наложи в сериозните филмови среди. Сред зрителите и феновете той се е наложил, но това не е достатъчно…

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 18:15 от loveofmine

Общи условия

Активация на акаунт