Каква риба готвите?

  • 71 312
  • 303
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 3 219
май само аз не съм доволна от пангасиуса  Embarassed  пържих филетата , но направо си беше гадно.  А може и олиото да е имало дъх.

Препоръчаха ми риба :морска котка, била невероятно вкусна. Пробвал ли е някой

изобщо не ми хареса и на нас тази риба, повече не повторих Sick, твърде мазна беше.

# 256
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Моля да споделите как точно обработвате рибата преди да я сложите на скара  Embarassed.
Благодаря на всички отзовали се!   bouquet

До сега само съм пекла във фурна.

# 257
  • Мнения: 5 001
Моля да споделите как точно обработвате рибата преди да я сложите на скара  Embarassed.
Благодаря на всички отзовали се!   bouquet

До сега само съм пекла във фурна.
За скара се използват мазни риби като сьомга,карагьоз,заргана,скумрия по-голяма,пангасиус...и т.н. ...
Аз лично намазвам рибата с черен пипер и лимонов сок.Оставям да отлежи.15-ина минутки преди да я метна на скарата я посолявам(не по-рано,за да не се извлекат соковете от рибата).

# 258
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Обескостява ли се рибата или се слага цяла  Rolling Eyes?
Като я приготвям на фурна я филетирам.

# 259
  • Мнения: 5 001
Пекла съм и цяла,пекла съм и филетирана.

Ако я филетираш и я намажеш с черен пипер и лимонов сок и я оставиш за няколко часа в хладилника....После като я печеш костите почти изчезват....

Например аз карагьоз само така ям,защото иначе има много кости.Иначе е ужасно вкусна риба...

# 260
  • Варна
  • Мнения: 2 576
БЛагодарности!   bouquet

# 261
  • Мнения: 1 319
По повод пангасиуса мои приятели от Румъния ме предупредиха да не купувам, защото я отглеждали във Виетнам, във замърсени води и била токсична.
Аз обожавам морската котка, само че досега не съм я приготвяла, само на ресторант съм хапвала.

# 262
  • София
  • Мнения: 8 487
Точно прословутия пангасус днес изпекох във фурната в плик.

# 263
  • Мнения: 3 219
Тук имаше цяла тема за пангасиуса, какви гнусни снимки имаше Sick от Виетнам

# 264
  • Мнения: 202
Най често готвя мерлуза и лефер по рядко изпробвам с други видове.

# 265
  • Мнения: 62
сома е една от предпочитаните риби в къщи вземаме и толстолоб Peace

# 266
  • Бургас
  • Мнения: 1 229
Предимно морска, каквото улови мъжа ми  Grinning

най-често сафрид, чернокоп, паламуд, калкан. Рядко пъстърва, сом и шаран.

# 267
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 594
И аз не съм впеатлена от пангасиуса. Много ми го хвали свеки, купих, рекох да го панирам
и той се разпадна на трохи.  #Cussing out Е, кучето не се оплака от него.  Mr. Green

Иначе купувам често риба - бяла риба, хек, хоки, скумрия, толстолоб. Една друга риба много ми хареса, обаче
пусто не мога да и запомня името, нещо с "р" беше".  ooooh! Като бялата риба е, не е мазна, изпържена с брашно е супер.
Тази година на морето ядохме саворин и много ни хареса, преди два дни пак си взехме и я пекох на скарата. Май ще замести скумрията
 у нас. А пустите му барбуни, много ни ги хвалиха и така и не успяхме да ги опитаме.

# 268
  • Мнения: 2 922
май само аз не съм доволна от пангасиуса  Embarassed  пържих филетата , но направо си беше гадно.  А може и олиото да е имало дъх.

Не мога даже да си представя пържен пангасиус  Sick Laughing
Толкова мазна риба е, че за пържене не е подходяща, според мен.
Аз я пека във фурната, в тефлонова тава, без никаква мазнина.
Като е готова я заливам с доматен сос, босилек и сух чесън.
Така много ми харесва. 

# 269
  • Мнения: 803
Умирам за риба. Когато съм край морето всеки ден й се радвам, пържена, печена, маринована!
Но предпочитам морските риби, нищо, че миришат повече при приготвяне.
А най-харесвам черноморските, но до нас в провинцията почти не стигат, за съжаление.
В супермаркетите/метро и пикадили/ прясната риба е от гърция и от майната си и е толкова прясна, че...
Що се напъхах в таз тема, днес ще ида да купя ципура за скарата

Общи условия

Активация на акаунт