КАНАДА .. лято .. плаж .. мечти - 56 тема

• 46 136
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
  • Лавал-Пловдив
дани, определено бих избрала интернационала ( с изпит ли е?) Ако е като нашата интернационална програма, накрая ще получи специална диплома. Не знам обаче наколко тези програми се припокриват в различните провинции.

# 331
Бях в едно от училищата , които сме избрали .Там разбах , че с едната програма имаш повече предимства за приемане в канадски университети , а при другата - и в Щатите и в Европа.
Мерси кака Дора .

# 332
  • Монреал
Много полезна информация, момичета, благодарности!

shemet_neveroiaten, може ли адрес и цени на депото, което ползвате в Щатите Praynig
dany_nik, успех на сина ти!

И пак по темата за образованието (за Монреал) - след 4ти клас има училища със засилено изучаване на английски, някоя от вас има ли информация - ползи, недостатъци, препоръки?

# 333
Момичета, има ли някой с детенце в хайскул ?
 Сина ми е в 8 клас и догодина , през април ,ще подаваме документи , че нашето училище е до 9 клас.
Има две програми - IB (International Baccalaureate ) и AP (Advanced Placement ). Коя да изберем?  
Чела съм в нета горе-долу каквото се пише , но ако има някоя мама с впечатления за някоя от двете програми , ще ми е от полза.

Аз имам дъщеря в мидъл скул с MYP (Middle Years Programme). Ако се яви на изпитите за IB в края на обучението (12 клас), ще получи и IB Diploma. Има предимства при кандидатстване в европейски университети, но и за някои канадски специалности ("опрощават" им част от обучението). Не зная какво е Advanced Placement.

# 334
Големият ми син е в Интернационалното училище в Лавал. Да, издават им тези специални дипломи накрая. Знам, че от в колежите ги вземат като "топъл хляб", в повечето като чуят от къде идват и вече едната врата им е отворена. За университети не знам, още ми е рано да се интересувам. Нямам представа кое за къде важи. Доколкото знам, тази интернационална програма е френска, тоест по европейски начин на обучение, и това според мен означава, че ако тръгнеш към европейки университети, там ще са чували за тази система на обучение в средните училища.

Шемет, не знаех, че има в Платсбърг и Бърлингтън такъв магазин. Мерси   bouquet 
Тарилилей, да можеше да отскочим по женски за по едно кафе и малка разходка из магазина  Wink

# 335
Разни ангажименти, поизгубихме се Hug

Въпрос за бг продукти, които могат да се внесат при пътуване. Знам, че всички хранителни са забранени, но ако са пакетирани?

За шампоан детски, някой беше питал, за къдрици препоръчвам ето този (2+ години с оранжевата капачка). Преди съм ползвала Джонсън и Дав и не бях доволна. Сега търся да го сменя, че да не е един и същ и никой друг не ми харесва Crazy

Паста за зъби без флуорид има на Колгейт. И още една марка сме ползвали, но сега не се сещам коя беше. Аз лично само на Тоди мия с безфлуорна, защото не може още да плюе Peace

За градове и квартали, няма да коментирам Peace Но ние хем сме на село, хем сме близо до града  Whistling

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 13:58 от Галче

# 336
  • Монреал
Галче, хранителни неща сме внасяли - солети, бисквити, вафли, подправки (даже и домашни), мед по 2-3 кг (домашен). Без месо/колбаси и плодове, разбира се. Дори като са ми преглеждали багажа, не е имало проблем с пакетирани неща.

# 337
Eдна приятелка ми беше на гости - донесе ми от БГ боров мед , подправки , солетки  . Не е имала проблем , но всичко беше пакетирано от производител.

# 338
На нас досега не са ни отваряли багажите. Винаги съм носела подправки, най-вече чубрица. Ракия, в пластмасови бутилки и то супер концентрат, който се разрежда с дестилирана вода после. Слънчогледови семки съм вкарвала. В общи линии това, което има в БГ го има и тук. Виж, за мед не ми е минавало през акъла, но едва ли бих помъкнала буркани - нямаме си село и дали ще е БГ купешки или Канадски купешки ... все тая.

# 339
  • Vaudreuil Canada
За внос се шашкат най-много на месо, мляко и растения. Алкохол и цигари също така. За друго не са правили май проблем.

# 340
Аз се чудех за опаковани шоколадови бонбони, евентуално и за подправки.
Имаме домашни лешници, бадеми, сушени плодове и мед, но за тях рискът ми се вижда по-висок сякаш Rolling Eyes

# 341
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Галче, татко ни донесе мед , подправки и орехи -  домашни и чесън(за сеене - за пресен - не стана).
Ако те питат обяснаваш , ако не те проверят  - супер.
Много е важно да си спокойна на митницата и да не му мислиш много...
И да декларираш 300-500 долара в продукти  - внос.

# 342
  • Лавал-Пловдив
ароганс, на мен ми е ставал чесъна тук, хем обикновен от Макси - трябва да му отрежеш връхчето на скилидката (там където е твърдо и да го посееш с отрязаното надолу). След няколко седмици си ми поникна пресният чесън.

# 343
Здравейте, момичета  Hug Надявам се да приемате нови попълнения. Пристигнахме с мъжа ми и двете момчета преди 1 месец в Монреал, но иначе ви чета отдавна. Апартаментът ни е в Розмонт. Исках да ви помоля да препоръчате някой по-изгоден фитнес или спортни занимания за майки  Simple Smile Децата вече ги уредихме, но аз имам нужда от раздвижване. Гледах Енерджи Кардио, но май е доста скъпо. Благодаря ви предварително   bouquet

# 344
  • Монреал
Hris4o, добре дошли! Успех ви желая и бърза адаптация!
Фитнес картите, сравнени с България, не са много евтини, особено месец за месец. Има регистрационна такса, която също вдига цената. Добре е да погледнеш дали имате квартален спортен център (да го наречем общински), там има намаление за резиденти. Другото е, ако започнеш да учиш някъде (университет или колеж) да провериш дали имат собствена зала, обикновено цените са много добри.
Също погледни тук http://www.ymcaquebec.org/en/ys_quebec/discover/
Има и малки залички с фитнес уреди, йога и подобни, може да разгледаш около вас, възможно е да ти предложат добра цена, те обикновено са по-гъвкави.

Общи условия

Активация на акаунт