КАНАДА .. лято .. плаж .. мечти - 56 тема

• 46 137
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
# 376
  • Vaudreuil Canada
Дългосрочна прогноза за времето основно за квебек, но донякъде касае и онтарио или поне източната му част. Автора има свойството да познава - всъщност ползва някакви методи и модели които не са масови но доста добре работят.

Скрит текст:
SUMMER 2014 - Weekly Breakdown.

Let me start by saying that the further one looks out on a forecast, the less precise and exact it can be. What I am providing is a breakdown of what the weeks may look like if we use certain analog years (comparative years) where similar conditions were experienced. I will update this every couple of weeks to make adjustments as conditions may change. A large volcano, a change in the intensity of the forecasted El Nino, the progression of the warming of the great lakes, and the strength of solar flares could all contribute to changes to what I am writing below. I would not plan BBQ's in August based on this forecast quite yet....it is just meant to give a probability.

++ This is general to Southern Quebec. No need to ask if this includes your town or neighborhood++

June 1-7: Above normal most of the week. Chance for thunderstorms the 3rd and 4th.

June 8-14: Seasonable to slightly above normal temperatures. Mostly fair skies. Late day thundershowers on weekend.

June 15-21: Hot - mostly fair with passing clouds.

June 22-28: Unseasonably warm - mostly fair with some instability storms late week

June 29-30: Hot and Fair

July 1-7: Warmer than normal. Unsettled on the 2nd and 7th otherwise partly cloudy.

July 8-14: Continued warmer than normal. Generally fair.

July 15-21:Seasonable and unsettled. Equals chances for sun and rain.

July 22-28: Seasonable to slightly above normal. Heavy storms around the 24th. Unsettled most of week.

July 29-31: Hot and generally fair

August 1-7: Hot start then becoming seasonable. Mainly sunny early then turning stormy around the 4th. Chance for strong to violent storms 2 out of 7 days.

August 8-14: Seasonable and generally fair. Stormy on the 9th and 10th.

August 15-21: Hot and Fair

August 22-28: Seasonable and mostly fair.

August 29-31: Hot and sunny

September 1-7: Seasonable. Stormy early then mostly fair.

September 8-14: Cool start then becoming warmer than normal: Fair skies turn stormy by the 12th.

September 15-21: Seasonable and fair

September 22-28: Warm and unsettled.

September 29-30: Unseasonably warm and sunny

# 377
Пу-пу, да не чуе дявол Laughing добре звучи лятото...

# 378
Не е зле, ама за рождения ден на щерката гръмотевична буря, за този на ММ променлива облачност с превалявания.

# 379
Днес ходих на консулските дни -за първи и последен път! Отне ни 6 часа време, целия ден го броя за загубен  въпреки, че реално свършихме работа и съжалявам за начина, по който вероятно ще прозвучи, но от поведението на някои присъстващи (клиенти) ми стана ясно, че дори Канада не е достатъчно далеч и манталитет и поведения, от които съм искала да избягам, ме застигат и тук.
А ние всъщност ходихме за да подпълним декларация за пътуването на детето до България. Бяха ми казали, че мога да подпълня такава за пред българските власти и при една от агентките, които продават самолетни билети, но пък други ми казаха, че с декларация от нея имало вероятност да ни направят проблеми и да не я признаят. Та да направя един бърз сондаж - някои от вас пускали ли са деца да пътуват с декларация, подпечатана от друг, а не от посолството и ако да, имали ли сте проблеми с такава декларация?

# 380
Днес ходих на консулските дни -за първи и последен път! Отне ни 6 часа време, целия ден го броя за загубен  въпреки, че реално свършихме работа и съжалявам за начина, по който вероятно ще прозвучи, но от поведението на някои присъстващи (клиенти) ми стана ясно, че дори Канада не е достатъчно далеч и манталитет и поведения, от които съм искала да избягам, ме застигат и тук.
А ние всъщност ходихме за да подпълним декларация за пътуването на детето до България. Бяха ми казали, че мога да подпълня такава за пред българските власти и при една от агентките, които продават самолетни билети, но пък други ми казаха, че с декларация от нея имало вероятност да ни направят проблеми и да не я признаят. Та да направя един бърз сондаж - някои от вас пускали ли са деца да пътуват с декларация, подпечатана от друг, а не от посолството и ако да, имали ли сте проблеми с такава декларация?

Камбанка,и моите впечатления са същите от конскулския ден.Ходих преди година или две за получаване на лична карта и мисля да не повторя повече.За декларациите -не съм чувала за такива ,заверени при агентките.По -добре според мен не рискувай.Направи си и  копия на декларацията и акта на раждане на децата.В БГ на излизане искат копие,което остава при тях.

Милена,честито гражданство!

Да се похваля и аз -вчера минах изпита за гражданство Simple SmileПисмото ми дойде точно след великденските празници,ама все не достигах до форума да се похваля.Теста беше като цяло  лесен,изцяло въпросите бяха по книжката . С изкл.на един ,на който многооооо мислих-дали са разрешени браковете между хомосексуалните Shocked

# 381
Разрешени са - през 2005-та е приет закона. Имаше го във въпросите, които решавах.

# 382
  • Монреал
Нещо не можах да се ориентирам, прекроили са форумите за родители в чужбина.

Танита, честито за миналият изпит! Да се похвалиш като мине и церемонията!  Hug

# 383
Аз "проверявам" форума от бутоните в синята линия горе дясно - известия и отговори и не знам за промените из подфорумите.

# 384
  • Монреал
tanyta, хахаха, и аз имах същия въпрос и много се чудих. Не помня какво отговорих, но явно е било вярно  Embarassed
Ние имаме клетва на края на май, пфуу, на края сме вече - 2 г и 3 м от подаването на документите до клетвата.
kambanka 2304, и нашата декларация е от Консулството, мисля че такива са изискванията. Консулските дни в Мтл са ужас, ние предпочитане на място в Отава да ходим, хем разходка, хем става много по-бързо и без нерви. Е, малко по-сложно е за работещите, но досега все сме успявали да измъкнем 1 ден.

Само да кажа за момичетата с малки деца - все още имате право на безплатна подмяна на канадския паспорт, ако първият паспорт на детето е направен преди навършването на 1 год и това е било преди 1.07.2013. Но тази услуга няма да я предлагат вече, така че трябва да се побърза

Replacement passport for children
This service will only be available until June 30, 2014.

Children who are issued a passport in their first year of life (between birth and their first birthday) before July 1, 2013 are entitled to a one-time gratis replacement passport.
http://www.passportcanada.gc.ca/info/16-.aspx?lang=eng

Направо бях забравила за тази опция и вчера попаднах на нея, ще гледам да се възползвам.

# 385
  • Монреал
Аз "проверявам" форума от бутоните в синята линия горе дясно - известия и отговори и не знам за промените из подфорумите.

И аз така обикновено, но този път вече бях кликнала на него и търсех да вляза обратно в темата

# 386
Вери,мерси за инфото!Аз пък никъде не попаднах на такъв въпрос докато учих Rolling Eyes

Тарилилей,мерси HugЗадължително ще се похваля и за клетвата Simple Smile

Laurelin,и аз така голямо чудене се чудих и не помня какво отговорих,но също е било вярно Grinning

Видяхте ли ,че са ни пратили темата в подфорум Родители в Европа ooooh!

# 387
Вери,мерси за инфото!Аз пък никъде не попаднах на такъв въпрос докато учих Rolling Eyes

Тарилилей,мерси HugЗадължително ще се похваля и за клетвата Simple Smile

Laurelin,и аз така голямо чудене се чудих и не помня какво отговорих,но също е било вярно Grinning

Видяхте ли ,че са ни пратили темата в подфорум Родители в Европа ooooh!

Те другите са празни засега. Всички сме в Европа.  Laughing

# 388
  • На бял кон в Pierrefonds
Laurelin, мерси за напомката. Само не ми стана ясно какво означава

The replacement passport will expire on the same date as the original passport.

Какъв е смисъла да се сменя оригиналния паспорт с нов, ако изтича на същата дата? Или аз нещо съм се оплела и не разбирам...

# 389
И аз това прочетох и затова реших, че няма да се възползвам. На дъщеря ми паспорта изтича през ноември, не виждам смисъл да го подновявам, ако така или иначе ще изтече пак през ноември. Предполагам, че тази услуга съществува за да е по-актуална снимката, предвид колко бързо се променят децата в тази възраст, например дъщеря на снимката в паспорта е бебе на три месеца, а когато изтече ще бъде на три години и три месеца и вероятно за често пътуващи е логично да се актуализира снимката, но за нас лично е излишна загуба на време в подаване на молби.

Общи условия

Активация на акаунт