На море в Гърция 2014 - II

• 72 989
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • софия
Така и така пак сте подхванали кулинарна тема, да попитам за Евия - денят, в който пътуваме детето има рожден ден. Рожден ден без торта не е рожден ден. Ще бъдем в Едипсос. Моля да ме успокоите и насочите - нали има сладкарница? Къде е? (Мислех да пиша на Йоланда и да я помоля, ако не я затруднява да купят една торта, но все още се колебая. Това си е ангажимент.)

# 601
  • София
звънче, има  Simple Smile Май имаше и на самата крайбрежна улица.

Едипсос си е нормален, прилично голям град. Има си всичко...без Лидъл и Мазутис.
Таверни, сладкарници, гиросчийници, магазинчета, спа извори, пазара за който и Теди спомена, детски площадка, аптеки. Няма си хубав плаж  Wink

# 602
Къщите, вилите и студиата на първа линия са напълно достъпни от май до октомври. Единствено около 15 август най-добрите места са отрано запазени за постоянни клиенти.
Има чудесни студиа на първа линия, които започват от 35 евро през май и стигат до 60-70-80 през юли-август.
Ама разбира се, че са напълно достъпни, само дето още през януари-февруари сума ти потребители почват да се оплакват, че получават отговори "няма места" и цени в рамките на посочения от теб горен диапазон (60-70-80) дори за юни и септември...

# 603
  • софия
звънче, има  Simple Smile Май имаше и на самата крайбрежна улица.

Едипсос си е нормален, прилично голям град. Има си всичко...без Лидъл и Мазутис.
Таверни, сладкарници, гиросчийници, магазинчета, спа извори, пазара за който и Теди спомена, детски площадка, аптеки. Няма си хубав плаж  Wink

Hug
И винаги има тръпка в откривателството на плажа  Wink.

# 604
  • София
Така и така пак сте подхванали кулинарна тема, да попитам за Евия - денят, в който пътуваме детето има рожден ден. Рожден ден без торта не е рожден ден. Ще бъдем в Едипсос. Моля да ме успокоите и насочите - нали има сладкарница? Къде е? (Мислех да пиша на Йоланда и да я помоля, ако не я затруднява да купят една торта, но все още се колебая. Това си е ангажимент.)

Звънче, както и Таис е писала на крайбрежната има няколко сладкарници, из преките също, но аз лично не помня да съм видяла торти, макар че сигурно имат. Предлагаха предимно локумадес, кремчета, фрапе и разни пасти.
Мисля, че може да се застраховаш като пишеш на Йоланда за насоки поне от къде може да вземете като пристигнете.

Ето какво откривам и в нета. Като гледам това е в Лутра точно:

http://www.inevia.gr/227/deux-amis-%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%8 … %81%CE%AC-%CE%B1/

http://edipsos.gr/zaxaroplasteia/

тук също има поне телефон и адрес.

# 605
  • софия
Какво бих правила без вас?
Теди,  Hug
Ще питам Йоланда за насоки, пък може да се смили и да купи. Така между другото Wink

# 606
  • София
Какво бих правила без вас?
Теди,  Hug
Ще питам Йоланда за насоки, пък може да се смили и да купи. Така между другото Wink

Точно  Simple Smile Думам ти дъще сещай се снахо малко, но може да стане  Simple Smile  Успех.

# 607
Теди, Таис, благодаря ви !!
Това с хубавият пазар много ме радва.
Маслинки, сиренце, ммммммммммммммммммм !!!

# 608
  • София
звънче, чудесен рожден ден ще си направите, сигурна съм  Hug

emonaem, сега като ги спомена, и на мен ми потече слюнката по гръцките вкусотии  Heart Eyes

Уф, да идва по-бързо първи юни..

# 609
  • София
На мен ми текат също лигите за сиренцето и маслинките, а  колежките от сега са подготвили списък със заявки даже. Ще трябва да мъкна специално по-голяма хладилна чанта само за техните заявки Simple Smile . Не знам за първи юни,  ама аз искам да е 15 Август.

# 610
  • София
Единствено около 15 август най-добрите места са отрано запазени за постоянни клиенти.
Ама разбира се, че са напълно достъпни, само дето още през януари-февруари сума ти потребители почват да се оплакват, че получават отговори "няма места" и цени в рамките на посочения от теб горен диапазон (60-70-80) дори за юни и септември...
Във втората половина на март сме, може да съм пропуснала нещо, но не съм се натъквала на оплаквания за липса на места. Общоизвестен факт е, че добрите места в северна Гя (сравнително ново строителство, добро обзавеждане, чисто, душ кабина, а не мушама) не падат под 100 евро на вечер за пиковия сезон. Не случайно в обсъжданото Вурвуру всеки ще ти каже, че първата половина на септември ходят най-много българи.

Още нещо - има собственици, които дават имотите си само на познати или препоръчани гости. Много вероятно е да откажат безапелационно на непознати. Ходим на две такива места, уговорките са само с СМС, хората са коректни и веднъж като те харесат всеки път правят нещо, за да си доволен - кажат 80, а пък накрая ти отстъпят 10 евра без да си молил, една жена винаги ни носи тава мусака, умишлено не влизат вътре, ако минат да си вземат парите, един вид "да не помислиш, че те проверявам", винаги можеш да разчиташ на препоръка за друго подобно място, таверна с истинска кухня, такива ми ти неща, които правят престоя приятен...
Ние сме си тръгвали веднъж въпреки уговорена резервация. Бяхме се уговорили за по-големи студиа, собственикът нещо се направи, че не вижда, че колите няма как да влязат на паркоместата. Не беше в пиковия сезон и двете семейства с по 2 деца намерихме друго място за 5 минути. Изкарахме колите, взехме си парите, собственикът беше наясно, че написаното в кореспонденцията не отговаря на предложеното на място и не е в негов интерес да усложнява.

# 611

Във втората половина на март сме, може да съм пропуснала нещо, но не съм се натъквала на оплаквания за липса на места. Общоизвестен факт е, че добрите места в северна Гя (сравнително ново строителство, добро обзавеждане, чисто, душ кабина, а не мушама) не падат под 100 евро на вечер за пиковия сезон. Не случайно в обсъжданото Вурвуру всеки ще ти каже, че първата половина на септември ходят най-много българи.

100 евро си е изхвърляне. Това може да е цената на самостоятелна вила, но не и на студио. Ако го има е доста рядко. Най-честото е около 60-80 евро. И да, доста хора се оплакаха че си пишат със собственици на читави стусия на Ситония и че отговора е че няма места за пиков сезон. За Вурвуру течеше съвсем наскоро разговор по този въпрос. Подобни отговори започнаха да идват още в началото на януари.

# 612
  • София
Запис и се връщам да ви чета, че скоро ще изпишете темата, а аз съм на стр. 1....
Този май/ юни явно ще сме по-наблизо, че ще сме с новороденото, което гушкам сега - демек ще е на около 3 месеца... Мисля си за Офринио, гледам студия Фернандос - някой случайно да е бил там и даде отзиви?
Приемам съвети/ препоръки за местенце - максимално близко до Сф (може и Халкидики), тихо и спокойно, със зелен двор и по възможност излаз към плаж (плитко и подходящо за деца). Ще съм много благодарна. Любимата Ситония сигурно ще изчака за септември (по-дългата ни почивка).

# 613
  • София
rossykv, честито бебче  Simple Smile
Дано не се обидиш, но аз не бих завела тримесечно бебе на море. Дори в Гърция  Peace

# 614
  • София
Ами да ви кажа, аз резервации за юнското ни море правя винаги май. Тази година обаче, като се зачетох, че всички са направили резервации и за септември, ме обзе параноята. Та реших и аз да се презастраховам, ако 90% са направили като мен, ясна е работата. Все пак нали си въртим обектите  Laughing Септември обаче сме решили да тръгнем без резервация и където ни хареса Wink)) Но 100 евро наистина е много...

Общи условия

Активация на акаунт