Ортопед

• 9 037
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Прегледът при ортопед е задължителен,извършва се около 40 ден на бебето.Поема се от здр.каса.Аз горещо препоръчвам д-р Алексиев от болницата в Горна Баня.

# 16
  • София
ние ходихме в 2 месец и прегледа и ехографа бяха безплатни ,после в 6 месец пак всичко беше безплатно ,но тогава ни правиха ренгенова снимка и преглед
Здравейте,
искам да помоля ако може да ми кажете къде и при кого направихте прегледа?

# 17
  • in Wonderland
Прегледа при ортопед на 1м. е задължителен и се поема от ЗК. Друг е въпроса , че по мои наблюдения , мн педиатри се правят на луди ( не мога да си обясня защо , може би някой , който е в системата може да каже ) и не дават направления , даже и не казват на родителите , че е необходим този преглед , а ако те , от някъде си са разбрали ги пращат на частно ! А тези прегледи са наистина важни !

ivaneta86 и аз разбрах оттук за въпросния преглед и си поисках направления от моята ЛЛ , даде ми и заведох малката на 1м . И ние имахме не узряла ( или не наместена напълно , не разбрах точно ) ябълка и носихме 2 месеца гащички . Кофти е , да . В началото ще плаче и ще мрънка малката , но след максимум 2 дни и вече ще е ок с тях . Моя съвет е да ги носите , защото , както и ортопеда ти е казал , следващата стъпка- каишите са мнооого по неприятни . Не се тревожи , не е кой знае какъв проблем това , много бебенца ( на-вече момиченца ) го имат , но след като се открие на време и се вземат мерки - се оправят нещата ! Сега на бебето не му е неудобно , по-скоро е гадничко вие да го гледате така .... Въпреки ,че сега , като започват жегите , ще я спарват доста , но няма как . Успех ти пожелавам и съм сигурна ,че всичко ще бъде ок !

# 18
Здравейте! При нас видяхме голямо притеснение с този преглед при ортопед. Направихме го когато бебето беше на 40 дни с направление от педиатърката ни. Ортопедът се държа отвратително с нас направи прегледа без да ни обяснение абсолютно нищо и накрая ни изписа ортопедичните гащи. На въпросите който му зададох той стоеше и мълчеше. Аз не държа да се държи добре, а поне да ни обясни защо ни ги изписва и какъв е проблема. Единственото което ни обясни подробно беше къде се намира магазина от където да отидем да  купим гащите и да се върнем при него за да ни ги сложи. Дори на рецептата която ни я даде имаше подробна карта на магазина на коя улица се намира. Бебето ни е първо и въобще не бяхме запознати с нищо, а тя плачеше денонощно само си представих, че трябва да сложим и такива гащи и как още повече ще плаче.  Веднага се върнах при педиатърката и и показах рецептата, а тя спокойно ми каза да потърся и друго мнение при частен ортопед. Говорих и с други майки който са посетили този ортопед и при повече от половината имат изписани гащи. Запазих си час при частен специалист за второ мнение беше възрастен доктор който е доста предпочитан в града който живеем. Направи ни прегледа бебата дори не се и разплака беше много внимателен и каза, че на бебето нищо му няма, измерванията нямат отклонения и че всичко е наред с нея. Просто камък ми падна от сърцето преди това бях плакала 3 дни и не бях на себе си. Доктора ни обясни абсолютно всичко беше много любезен. Занесох и двете мнения на педиатърката и я попитах кое ще вземе под внимание, а тя ми каза еми на частника той е по добър специалист.  Rolling Eyes Сега нашето момиченце е на 8 месеца не е носила никакви гащи. Още се чудя дали този ортопед който изписва гащи работи заедно с магазина и получава комисионна за изписаните гащи и не мога да разбера заради 5 - 10 лв.  как ще измъчваш малко бебенце /и това ако го наречеш доктор/. Моето мнение е ако се усъмнете в доктора който преглежда детето ви го заведете при частник за второ мнение.

# 19
  • in Wonderland
Здравейте! При нас видяхме голямо притеснение с този преглед при ортопед. Направихме го когато бебето беше на 40 дни с направление от педиатърката ни. Ортопедът се държа отвратително с нас направи прегледа без да ни обяснение абсолютно нищо и накрая ни изписа ортопедичните гащи. На въпросите който му зададох той стоеше и мълчеше. Аз не държа да се държи добре, а поне да ни обясни защо ни ги изписва и какъв е проблема. Единственото което ни обясни подробно беше къде се намира магазина от където да отидем да  купим гащите и да се върнем при него за да ни ги сложи. Дори на рецептата която ни я даде имаше подробна карта на магазина на коя улица се намира. Бебето ни е първо и въобще не бяхме запознати с нищо, а тя плачеше денонощно само си представих, че трябва да сложим и такива гащи и как още повече ще плаче.  Веднага се върнах при педиатърката и и показах рецептата, а тя спокойно ми каза да потърся и друго мнение при частен ортопед. Говорих и с други майки който са посетили този ортопед и при повече от половината имат изписани гащи. Запазих си час при частен специалист за второ мнение беше възрастен доктор който е доста предпочитан в града който живеем. Направи ни прегледа бебата дори не се и разплака беше много внимателен и каза, че на бебето нищо му няма, измерванията нямат отклонения и че всичко е наред с нея. Просто камък ми падна от сърцето преди това бях плакала 3 дни и не бях на себе си. Доктора ни обясни абсолютно всичко беше много любезен. Занесох и двете мнения на педиатърката и я попитах кое ще вземе под внимание, а тя ми каза еми на частника той е по добър специалист.  Rolling Eyes Сега нашето момиченце е на 8 месеца не е носила никакви гащи. Още се чудя дали този ортопед който изписва гащи работи заедно с магазина и получава комисионна за изписаните гащи и не мога да разбера заради 5 - 10 лв.  как ще измъчваш малко бебенце /и това ако го наречеш доктор/. Моето мнение е ако се усъмнете в доктора който преглежда детето ви го заведете при частник за второ мнение.

От СтЗ ли си ??

# 20
ДА Dee_Dee_~ (•̪●)~ от СтЗ
Вашият случай да не би да е подобен  Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 юни 2014, 13:09 от malinka83

# 21
На 1 месец. Прегледът не бива да се отлага. Познавам страхотна ортопедка д-р Глогова, работи в Студентски град. Много внимателна и винаги има страшно много бебета при нея.

# 22
Здравейте, много ме притесниха вашите коментари за ортопед понеже моята принцеска е на 3 месеца и половина вече, а нашата лична не ни е казвала нищо за такъв преглед. Понеже ми е първо бебче и аз разбрах за този преглед по случайност, когато майка ми ме попита ти няма ли да го носиш на ортопед и аз й казах че личната нищо не ми е казала по този въпрос. На 18.06 сме на преглед и направо няма търпение да отидем и да й кажа да ми даде направление. Ще съм много благодарна ако има майчета, които са носили на ортопед дечицата си в гр. Русе и дадат някакви мнения. Благодаря предварително

# 23
А после има ли друг преглед след 1-и месец?  Моето джипи също е за бой с тия направления.

# 24
  • София
Здравейте! На 17.06. водих бебето на редовна детска консултация. Педиатъра потвърди, че детето се развива много добре и правило за възрастта си- 2,5 месеца. Препоръча консултация с ортопед, така се изисквало, въпреки че няма причина за притеснение. Насочихаме към "Ортомедика клиника" ООД- гр. София, в която работели лекари от ортопедичната клиника в Горна Баня.
Мами, някоя от вас посещавала ли е тази клиника и има ли впечатления от тези специалисти?

# 25
ivaneta86 не се притеснявай от гащичките и каишките. Много е гадно за една майка да гледа детенцето си така, но това е по-добре, отколкото по-късно като израсте да има някакви проблеми. От лекари съм чувала, че този метод на лечение е много добър.
Някой по-горе беше споменал д-р Глогова, и аз съм водила Рая при нея, когато беше на 1 месец.
За прегледа при ортопед чух на едно от училищата за бременни и си го бях записала като Важно.

Общи условия

Активация на акаунт