Маска за коса с ЧЕСЪН

• 71 023
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Мирише когато се намокри.

# 16
Това лято ме нападна страшен косопад- от юни, та до октомври продължи, капане страшно, видимо ми се разреди косата.
Но в момента ми расте много нова коса, като ореол стърчи отвсякъде.
Това стана благодарение на 5 двучасови престоя с намазан скалп с пресен чесън, това за месеците миризма не е вярно, след петото измиване след последната процедура нямаше и помен от миризма.
Иначе мирише само когато е влажна.

# 17
Синя диня, може да не си го усещаш но си мирише. Усещала съм го от приятелка на плажа. Мирише когато е мокра, това никой не го отрича, но си смърди.

# 18
Синя диня, може да не си го усещаш но си мирише. Усещала съм го от приятелка на плажа. Мирише когато е мокра, това никой не го отрича, но си смърди.

ако косата е влажна или леко се запотиш си мирише което околните несъмнено го усещат. Не казвам че мирише с години като спреш д аправиш маската , но месец два докато с освободиш от тази екстра си минава.

# 19
Мия косата си през ден, освен това имам бързо регенерираща се кожа, а миризмата е в скалпа, чиито мъртви клетки се излющват .
Аз също много се чудих дали да се намажа, правила съм го преди десетина години и ме гониха от стаята заради това hahaha, четох и за седеммесечна поствоня, но не е вярно, че толкова продължава.
Беше юли,  бързо съхне косата тогава,  но нарочно карах да ме душат , още влажна .
Сега по Коледа пак ще се цапотя, имам две седмици почивка.

# 20
Всичко е въпрос на кожа, регенерация , потливост и много други фактори - т.е  всичко е строго индивиадулано. При един по-потлив и топлокръвен индивид ще понамирисва много повече от един студеноскръвен. Ако си миеш косата всеки ден е едно, но ако си със суха коса по- честото миене води до премиване -  така, че това също е фактор. Освен всичко друго е и въпрос на чувствителност на обонянието при околните - едни са с обострено такова ,  други са граничарски кучета в оставка.

Важното е чесъна- лука наистина влияят на косопада. Пък за миризмата , има къде къде по-лоши миризми . Разбира се ако работиш сред хора тези маски сигурно трябва да се прилагат по време на отпуск или почивка, иначе  Sick

# 21
Аз се боря с косопад вече 14 години, почна на стресова основа, после се активира периодично ту от стрес, ту от себорея.
Обиколила съм сума светила из кожно- венерологичния диспансер и не само, лечители.
Пила съм , инжектирала съм си и съм мазала какви ли не л...а за тези години и съм категорична, че от чесъна по- успешно лечение НЯМА.
За някакъв сезонен косопад може и да помогнат таблетки, но на мен ни мазила, ни скъпи и евтини шампоани и хапчета ми повлияха особено.
Преди години бях при един лечител във Влас, последовател на Дънов, той ми каза да се мия с хума и да обтривам скалпа със стрита стипца и сок от лук.Това не го правих, признавам си.
Предполагам, че действието на лука и чесъна е аналогично, а стипцата затваря пората на косъма.

# 22

Значи сме от една партия.
аз има косопад на стресова основа и всички които съм обходила са ми казали че няма как да реша си проблема - мога само да понамаля щетите. На мен ми казаха за тази маска за която писах по горе с лук/чесън, жълтък, ракия , масло ( репей, маслина , бадем по избор) още при първият ми сериозен косопад след раждането на дъщеря ми и от тогава  правя я почти всяка зима. Всичко друго като мазане и пиене не ми е донесло никакъв видим резултат, говорим и за скъпи терапии .  Досега поне до някаква степен косата се възстановяваше от тази маска . но тази година вече месец я правя и яма резултат. но стресът който преживях последните години беше нечовешки и сякаш не трябва да се чудя ...

ще си запиша за стипцата и сока от лук. товане го бях парвила- мога да оитам.
а някоя рецептичка за пнамаляване на стреса да споделиш  Joy

# 23
Да мирише по-малко, после си полейте  косата с вода с оцет или лимон, или добавете към самата маска. И двете неутрализират миризми, но съм го правила и имам спомен, че пак си намирисва като се намокри, но ще е по-малко.  Peace

# 24
Аз страдам от косопад от ученическите години,помня какво чудо беше възглавницата ми на един летен лагер, та чак лекар посетих тогава.Просто се бях ядосала ,че не ме настаниха в стая с познати и...
Иначе в момента себореята ми е по- големия проблем,възпали ли се,е ужас и само Дюкре- то ме спасява засега.
Иначе като това лято отдавна не ми беше капала така продължително и обилно с месеци коса,а и не съм била стресирана кой знае колко преди да почне ,може просто да е било време за цялостна смяна.
Сега в момента ми е много стресирано,но горе- долу бива дереджето с косата, от кожата пък патя сега .hahahaТо все някъде трябва да избият пустите нерви.Една доцентка ми казваше,че трябва да съм благодарна,че така преборвам стреса,а не трупам вътрешно,защото така се получавали туморите. newsm78
Преди да ми почне косопада въобще, често правих маски с хума,жълтък,Деавит,ракия ,зехтин, косата ми стана много жизнена,начупи се и често получавах комплименти за прическата.
После почнах с боите,жълтъка бързо ги сваля и предпочитах таблетките  пред маските.
Отделно съм вегетарианка почти,нещо недолюбвам месо,мляко и съм убедена,че донякъде на това се дължат проблемите ми- приемам малко мазнини и белтъци за сметка на въглехидратите.

# 25
А колко дълго може да се прави маската с чесън? Аз правя всяка седмица вече почти два месеца.Да спра ли вече или да разредя примерно веднъж в месеца?Чудя се newsm78

# 26
Синя диня, не ти капе от лиса на месо косата, и аз не ям месо. Пробвай себореята ако е по косата с кисело мляко със сода докато кипи да натъркаш в корените, постой така половин час след това измий, също шампоани Евтерпа го лекуват напълно за месец използване.

Моята коса, която иначе е гъста без да боядисвам капе много, какво ли не пробвах, че витамини, че маски, че кой каквото не каза това не направих. Накрая от една баба чух че и спрял косопада, от шампоани с зелен чай и коприва на дева. Аз този не купих но други на Дева, и сега само такива ползвам и не ми капе косата. Преди по скъпо ползвах, а си капеше. Който иска да пробва.

Чесъна най-добре да е стрит на каша с зехтин, натъркайте в корена и завийте с найлон, да се загрее скалпа. Където има корени, но не расте ще го стимулира и ще започне пак да расте. После в шампоана сложете оцет и така си измийте косата, хем да се свали мазнината, хем да не мирише толкова.
ИннаД, време няма колко да се прави, когато решиш, че вече няма нужда ти сама за себе си. Чесъна няма да направи от рядка коса гъста, а ако е била изгорена и съсипана и окапала ще си порасне пак като преди. Не е зле и да спрете да я горите.

# 27
На мен същи ми казаха че съм късметлийка че ми капе косата но поне нещо остава. Познавам жена на която след раждането й окапаха вскякакви косми по тялото, вкл и вежди и мигли. Ходи с тюрбан.
Така че чашата винаги е наполовина пълна.

завийте с найлон, да се загрее скалпа. Където има корени, но не расте ще го стимулира и ще започне пак да расте.

да , точно така, аз стоя по два три часа.

Но дори и с тази маска косата ми никога не се доближава со тази каквато беше преди- грива. да не кажа че и с всяка порция стрес оредява и оредява.

# 28
ре ге, може би и витамини малко трябва да попиеш, а ако проблема е хормонален си за лекар. Това което липсва отвътре, не можеш да го наваксаш отвън. Маската с чесън си е за изгорена от третиране коса.  Peace

# 29
И до коса си е.Ако никога не е била кой знае колко гъста няма как да стане с каквото и да се мажем.Моята е много тънка не я боядисвам,не ползвам преси,маша и никакви стилизиращи продукти,пия витамини ,използвам хубави шампоани,мажа с какво ли не,но тя пак си е зле.На братовчедка ми-обратно.Сутрин като стане и се започва изправяне пръскане с лак и така по един час после мирише на изгоряла коса.Освен това се боядисва всеки месец,а маска през живота си не е слагала и като отиде на фризьор я филират толкова много че свалят коса за още една глава.Даже след раждането не и падаше,а доста дълго кърми-косата и е до кръста,ужасно гъста и лъскава.Съдба!Каквото ти се е паднало, това ще си носиш до живот!

Общи условия

Активация на акаунт