Сваляне на висока температура с хомеопатия!

• 30 449
  • 157
  •   1
Отговори
# 30
  • София
С традиционната медицина нещата са прости откъм принцип - дозата прави отровата. Това е изпитвано, изчислявано и т.н. Антибиотикът Х трепе бактериите Х и У. От лекаря е добрата диагностика, включително за психологическата такава. С психологическа нагласа няма да изтрепеш бактериите, а с антибиотик. Нито ще овладееш бъбречна криза с хомеопатия. Кое е това вълшебно хомеопатично лекарство за лечение на отит с показано лабораторно наличие на бактерии?

# 31
  • София
Мария, какво ви даде хомеопатът като лекарство във всеки от случаите? Какво пише за него, какво е активното вещество?  Peace

# 32
С традиционната медицина нещата са прости откъм принцип - дозата прави отровата. Това е изпитвано, изчислявано и т.н. Антибиотикът Х трепе бактериите Х и У. От лекаря е добрата диагностика, включително за психологическата такава. С психологическа нагласа няма да изтрепеш бактериите, а с антибиотик. Нито ще овладееш бъбречна криза с хомеопатия. Кое е това вълшебно хомеопатично лекарство за лечение на отит с показано лабораторно наличие на бактерии?

Че кой те кара бактерия лекуваш с хомеопатия. Самите хомеопати когато не могат да помогнат те пращат при съответния специалист.

Не знам за отита какво е било изписано , но се овладя.

Майка ми и баща са мед. работници и цял живот са ме пазили от АБ. Колкото помага , толкова и пречи . Лекува едно руши друго , тук за щяло и нещяло ги изписват . АБ пия ако съм на умирачка .Ти ако ги предпочиташ си е твоя избор , хомеопатията е пожелание .Пак казвам, никой не бие по главата да я ползваш , но защо критикуваш тези ,които я ползват?. Явно по презумпция приемаш другите за глупаци , па ти открила топлата вода.

Антибиотика не е лекарство чудо . Спасява животи разбира се , не значи , че трябва да се пие за щяло и нещяло . Нищо не лекува традиционна медицина , бори симптомите . Организма ако сам не си помогне и АБ няма да помогне . Пиене на много АБ , организма свиква на готово не си изгражда сам антитела . Ако имаш язва лекарствата , ще лекуват симптомите , язвата пак ще си я имаш . Аз съм привърженик на здравословното хранене , смятам , че много от проблемите идват от там.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 11:01 от adelinda

# 33
  • София
Да, някои лекари изписват АБ за щяло и нещяло, но това не отменя ползата от АБ.

Критикувам това, че се обсъжда дали трябва или не трябва да се дават хомеопатични при Т, пък как да се редуват и т.н. Както се вижда, накрая се опира до алопатичната с парацетамола. Но защо да се чака Т да стане 39.5? Тогава защо е изобщо хомеопатията, като при нея е или ще мине от самосебе си, или с хомеопатия! За глупаци никъде нищо не съм написала, нито че съм открила топлата вода.
Започвам да мисля, че медицинската помощ е станала твърде достъпна за населението, та то вече минава на неоценяването й. И това с хомеопатията все повече ми прилича на домашното раждане - в болниците е гадно, лекарите са гадни, обаче като дойде зорът, и се тича при гадните лекари в гадните болници.

# 34
Много крайно разсъждаваш.  Хомеопатията в случая спестява всички останали лекарства, които се изписват при грип + АБ. Температурата си е температура , за нея не ми е известно да помага .Кво излиза, че всички които си лекуват децата с хомеопатия, раждат в къщи .  Joy Остана и сектантска принадлежност да препишеш и че са виновници за световната криза  hahaha

# 35
  • София
Леле, лелле, откъде ти го роди главата това, че всички, които се лекуват с хомеопатия раждат вкъщи!  ooooh! Think again! Написах, че ми прилича.
Ти на практика не спестяваш никакви лекарства, а вместо да даваш нещо от алопатичната, даващ друго от хомеопатичната, и то със съмнително действие. Демек, трябва да правиш нещо, за да не излезе, че стоиш отстрани и чакаш и гледаш. Разбирам детето като кашля да му направиш инхалация с лайка, че да кажеш, че спестяваш лекарства.

# 36
За теб е съмнително , другите не смятат така. Ти го написа за домашното раждане , на мен нямаше и да ми хрумне такава асоциация , не се отмятай.  Wink

# 37
  • София
ПрочетИ пак какво съм написала. Казах, че едното ми прилича на другото. А ти директно постави причинно-следствена връзка или еднаквост.

# 38
ПрочетИ пак какво съм написала. Казах, че едното ми прилича на другото. А ти директно постави причинно-следствена връзка или еднаквост.

Просто обърнах логиката ти на обратно . Проверка на тезата , или все едно си проверяваш задача по математика . Щом правиш такава връзка, значи не го изключваш и тн....

# 39
Andariel, както и с домашното раждане - иска ти се нещата да са черно-бели, но, уви, не са. Нито в медицината, нито в хомеопатията.

Антибиотикът Х трепел бактерията У. Ами да, ама не. Видно от случая, който разказах по-горе. При една пневмония примерно как знаеш коя е бактерията У, и дали изобщо е бактерия причинителят?

Защо да не се чака Т да стане 39.5, след като се знае, че високата Т спомага за 'изтребването' на вируси и бактерии? Каква е логиката да се бориш с Т, ако детето се чувства ОК, пък после да даваш АБ, за да свърши работата, която високата Т би свършила? /ако изобщо я свърши/

Казваш накрая се тича към лекарите. Пък в нашите случаи (от по-горе) май точно обратното се получи. И не са ми единствените такива. Дори съвсем наскоро имах подобен, покрай сегашната истерия с хеморагичните пневмонии. Дъщеря ми беше доста зле, 4-5 дена на легло, мъчителна кашлица, силно главоболие, почти не се беше хранила. Водих я на лекар, казаха, че е пред пневмония. Бях гледала твърде много новини, имах си и други проблеми, накратко да кажем, че по разни лични причини нямах сили да постъпя другояче и и дадох АБ за пръв път в последните 8 години. Да, вярно, на първия прием още свали Т (може и да е било съвпадение, разбира се, ползвайки логиката, която прилагаме към хомеопатията). В същото време обаче така я до-срина, че спря и вода да пие, съответно започна да се обезводнява и бях на косъм да я вкарам в болница. Ами стегнах се, спрях АБ, на другия ден започна да пие вода и да се храни по малко, два дена след това беше толкова жизнена, че отиде на ски.

На предното ти питане - отитът го излекуваха с лахезис мутус, което съдържа следи от змийска отрова. На сина ми не помня какво му дадоха.

# 40
  • София
За да се каже дали е пред или зад пневмония, трябва да се направи рентген. Така на око дали е пред или зад, един Господ знае. А и сега явно лекарите глеедат да се презастраховат покрай случаите с починалите деца. Отделно, пневмониите могат да са вирусни и бактериални. По-чести са вирусните. За мен 4-5- дни дете да е на легло с мъчителна кашлица и главоболие (между другото, след неяденето идва и непиенето), явно и с Т, хич не е на добре, и снимка щях да направя. Пневмония по друг начин няма как да се установи, а това с "пред пневмония" е същото като с "ако бяхте изчакали още петнайсет минути...", т.е. нищо и половина. Не зная Т да изтребва бактерии, но щом казваш...
И нещата хич не са черно-бели, но със сигурност добрата диагностика е половината път в лечението.

# 41
Но ти нито си лекар за разлика от хомеопатите , нито си наясно с хомеопатията/както става ясно/  но за сметка на това си с ясно категорично мнение , против  ooooh! То доказано , че АБ на вируси не влияе , каквото е грипа , па ти си ги пий . Организма сам си има начин да се справи , ти явно вярваш , че без една шепа хапове не можеш.

# 42
  • София
хубава работа, какво е това "ти си ги пий"! А това за грипа? Някъде да съм писала, че грип се лекува с антибиотици? Еее, стига вече със свободните асоциации, че и думи ми слагаш в устата!

# 43
Джипито това изписа на сестра ми  за грипа, пи го и пак направи и пневмония . Това изписват докторите традиционно. Ти само критикуваш , после като ощипана девица .

# 44
  • София
Айде, сега като ощипана девица! Ти четеш ли какво пиша? Защото това за "пред пневмония" го написа ти, защото това казали на сестра ти. Как са го установили това "пред пневмония" е пълна загадка. Отговорна съм за това, което аз пиша, а не за това какво е дал лекарят на сестра ти. Не съм фен на нищо, това не е като да си от Левски или от ЦСКА, така че не си затварям очите пред проблемите в официалната медицина, но и не залитам по "алтернативна". Също съм наясно, че и пациенти, и лекари често прескачат част от изследванията и диагностиката, като напр. даването и вземането на антибиотик без антибиограма, защото така е по-лесно, а и страхът си казва думата при остро състояние, когато няма време за чакане три дни антибиограма да се прави, а трябва да се действа на момента.

Общи условия

Активация на акаунт