В момента чета - 26

• 49 408
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
Кости , благодаря ти за препоръката , не съм чела "Пръстенът на София" , но ще си я отбележа в тефтера за покупки  Hug  Извинявам се ако съм те подвела за "Лукс" , не е било умишлено , просто си казвам дали ми харесва или не дадена книга  Embarassed Приеми моите извинения

# 271
Чета "Гробницата" на Кейт Мос - купих си я от предишната промоция на Сиела за Деня на Будителите  Laughing. Общо взето ми харесва, само на някои места имам чувстовото, че е писано заради самия обем. Твърде разводнени описания, без особена цел или връзка с повествованието. Напр. подробно описание на хотел, но само до там - не служи на разказа. Въпреки това очаквам да ми хареса, да видим...

# 272
Приключих "Изгубената съпруга" и въпреки болезнената тема за концентрационните лагери и евреите, мога да кажа че си заслужава да се прочете! Много ми хареса, въпреки, че е просмукана с тъга!

Започвам тази:

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 22:18 от Гигова

# 273
Приключих с "Крадецът на книги", дадох му 3 звезди в ГР. Толкова мъчно я прочетох тази книга, влача я от седмица и най-накрая свърши.    ooooh!

За мен не беше така емоционална, нито една сълза не съм проляла заради нея, може би съм безчувствена  newsm78, но ....
Тъжна книга - да, но в никакъв случай не беше за мен онова помитащо усещане на скръб, което явно беше завладяло всички други, които я прочетоха и споделиха за нея.
Не смятам, че я разбрах правилно, беше ми трудно да следя понякога мислите на Смъртта, която разказва толкова сухо и безинтересно, че в един момент даже си казах - "Къде води тази история ?".
Все още си задавам този въпрос, за съжаление .

Скрит текст:
Лизел така и не я разбрах, това момиче въобще изгради ли някакъв характер, докато течеше повествованието и за какво бяха всички тия кражби на книги и загадката със съпругата на кмета ?? И изобщо, твърде много въпроси относно емоционалния свят на героите в книгата - не се докоснах до него и на йота.  #Crazy

Сега започвам "Доктор Джекил и мистър Хайд", за пръв път ще я чета  Simple Smile  Crazy

# 274
bmb, и аз май не я разбрах тази книжка... Прочетох я за 3-4 дни, но май е написана просто за историята, която...и аз не знам. Заради самото писане  Laughing  Има и филм, а той пък изобщо не ми хареса, очаквах повече. Променени са някои факти, изтървани са други, но това си е нормално за филм.
Чудя се да чета ли втората книга от същия автор...

В момента съм подхванала Калната река на Июн Ли, дано ми хареса. + 12 странстващи разказа на Габриел Гарсия Маркес.

# 275
Аз продължавам със Зимна приказка в Ню Йорк..на места е малко объркана от смяната времето ,за което се говори, също ми стана интересно ,че историята не се върти само около любовната  двойка, а се разказват и други истории и ми е интересно кога всички ще си се вплетат в общата нишка на действието.Но засега съм едва към средата на книгата и предвид обема и още не мога да изразя конкретно мнение , но засега определено ми е интересна  Simple Smile

# 276
Merry, аз не бих ...

Мен ме е малко срам да си призная, но си прочетох "Доктор Джекил и мистър Хайд".  Heart Eyes Ето и мнението ми в ГР - https://www.goodreads.com/review/show/870979607?book_show_action=false    ooooh!  Laughing

Сега ще започна 4та част от сватбената четирилогия на Нора Робъртс  - "Щастливи завинаги". В Читанка я имаше и сега ще си почина малко с ненатоварващо четиво Simple Smile  Heart Eyes

# 277
  • USA, Steak State
Започвам

# 278
Фри дори не бях чувала,че героите си имат и предистория.Може би защото книгата не е преведена на български,а и в "Момичето,което бях" по никакъв начин не се споменава или намеква за това.Но благодаря за информацията Simple Smile Simple Smile
А ето и една по-различна интерпретация на любимата ми приказка "Красавицата и звярът".
За книгата :
http://fireinf.blogspot.com/2014/03/eloisa-james-when-beauty-tamed-beast.html

# 279
  • София
Прочетох "Физика на тъгата" на Георги Господинов и му писах 2 звезди в ГР... Ето ми по-подробното мнение: https://www.goodreads.com/review/show/831163061?book_show_action=false

След това взех, че набързичко прочетох "Тайфуни с нежни имена" на Богомил Райнов (понеже не я бях чела едно време). 3 звезди (едва-едва) в ГР. Ето по-подробно: https://www.goodreads.com/review/show/871436243?book_show_action=false

В допълнение към "Лунен дворец" на Пол Остър, започнах да чета "Устоите на земята" на Кен Фолет. Възлагам големи надежди на тях, особено на "Устоите". Дано ми харесат!  Grinning

# 280
Започвам втората от Реликвите на смъртните, за сега първата не грабна  Thinking

# 281
Петя, "Устоите на земята" са ми любима книга ! Очакваме мнение като ги приключиш, но са си доста обемнички - на мен ми трябваше почти месец да ги прочета и двете.
После с удоволствие изгледах сериала по тях и той също много ми хареса Simple Smile   Heart Eyes

# 282
Аз приключих снощи " Светлина между два океана". Много съм раздвоена и няколко пъти променях звездите ,които и дадох в ГР .  BlushОт една страна историята е грабваща. Имайки предвид моралните избори ,които формират  основата на сюжета,това щеше да бъде една наистина добра книга,ако беше написана от по-добър разказвач.  Confused

# 283
И на мен Устоите на света ми е любима книга  Heart Eyes Спомням си, че и аз я четох много дълго време преди 11 години и оттогава се влюбих в книгите на Кен Фолет. Изчетох "къде що има издадена и неиздадена литература"  Grinning Книгите му от последните няколко години обаче още не съм чела.
Сериалът също е много силен. Толкова, че ми се случваше да спра видеото за да се осъзная. Но аз съм доста чувствителна, де, та не съм критерий...

Например книгата на Кен Фолет Долината на лъвовете ми хареса повече от Хиляда сияйни слънца на Хосейни, макар че описват близки събития от едно и също време.
И книгата му Окото на Иглата ми е любима, много е добра...

# 284
Нези, съжалявам, че си разочарована от книгата  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт