В момента чета - 26

• 49 162
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
  • София, България
Прочетох "Климати" на Андре Мороа, много ми хареса. 5/5

Сега чета "Луси Краун" на Шоу и да ви кажа, не съм очарована, но съм съвсем в началото, де.

# 601
  • Пловдив
"Луси Краун" беше една от книгите, които пренебрегвах доста време и се правех, че не съществува в библиотеката ми, когато се чудех какво да подхвана... но за една отпуска с пътуване, реших да се заема и ... се оказа страхотна книга - нито за миг не ми се стори скучна или протяжна  Flutter

Дочетох "Луна и грош" на Моъм и съм очарована  Heart Eyes Преди десетина години съм чела негови разкази и бях със смесени чувства /но аз по принцип нещо не мога много да чета разкази   33uu /, но "Луна и грош" ми показа що за майстор е Моъм  Peace

Сега започнах "Мъглата" на Кинг... съвсем в началото съм, но се чувствам като в свои води  Mr. Green

# 602
Довърших "А планините ехтяха". Много истински и болезнено разказва Хосейни, много силно ми повлияха и трите му книги, които съм прочела. 5/5
Сега продължавам с

# 603
Аз още си чета Пазителките на гълъбиците , но нещо много бавно ми върви и още не ме е спечелила тази книга ...някак твърде бавно се развива действието , може би защото няма пряка реч ...но няма да се откажа от нея де Simple Smile
на лаптопа започнах Зовът на кукувицата и тя май ми е по-интересна , но не ми остава време за нея и общо взето съм до никъде , но пък и това хубаво време май ме предразполага повече да излизам навън по разходки , отколкото да седя вкъщи с книга  Embarassed

# 604
Човече, докъде стигна с 11/22/63?
Лиляна, ти чела ли си я? Какво мислиш?
Ох, и още някой я четеше, но не запомних ника.

Аз дочитам "И няколко червени рози", на края съм. Така се вдъхнових  Blush че пуснах тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=771694.0

И пак ще се чудя какво да започна.   Simple Smile

Кукувицата и мен ме чака, но не знам защо я отбягвам.  Rolling Eyes

# 605
  • София, България
"Луси Краун" беше една от книгите, които пренебрегвах доста време и се правех, че не съществува в библиотеката ми, когато се чудех какво да подхвана... но за една отпуска с пътуване, реших да се заема и ... се оказа страхотна книга - нито за миг не ми се стори скучна или протяжна  Flutter

Дочетох "Луна и грош" на Моъм и съм очарована  Heart Eyes Преди десетина години съм чела негови разкази и бях със смесени чувства /но аз по принцип нещо не мога много да чета разкази   33uu /, но "Луна и грош" ми показа що за майстор е Моъм  Peace

Сега започнах "Мъглата" на Кинг... съвсем в началото съм, но се чувствам като в свои води  Mr. Green

Аз също я избягвах дълги години, заради отвратителната корица, от която ме побиваха тръпки:
(още ме побиват)

Още съм в началото де, дано ми хареса.

# 606
  • София
Поизмъчих се, но прочетох "Лунен дворец"... 1/5 ... По-подробно...: https://www.goodreads.com/review/show/867520096?book_show_action=false

Не ми се почва нищо, което дори и малко да ми напомня на тая книга!  Sick  Приемам предложения за нещо коренно различно - от читанка.  Hug

# 607
Предложете ми нещо от рода на Хиляди сияйни слънца,Неверни кафяви очи,Изгубената дъщеря,
А планините ехтяха ,нещо за живота в иран или подобни държави.

# 608
esita, сега се сетих - "Американски дервиш", ако не си я чела, препоръчвам  Peace
Виж и тази, новата - "Аз съм Малала"....

# 609
esita, аз се сещам за "Кабулският книжар", Осне Сейерстад, също "Харем", Колин Фалконър (романът се води исторически), на Барбара Ууд "Девиците от рая" (или в две части под името Прокълната любов - Арабски нощи и Тайните на харема) може би и "Три дъщери на Тибет", Йънгзом Брауен.. но нито една от тях не съм чела, така че не мога да дам лични впечатления, само са ми в списъка за четене, всички ги има в Читанка и/или MailBooks.

В момента чета "Тайният живот на пчелите", макар че съм гледала филма и по принцип предпочитам обратния ред, но така се случи. Преди това "Физика на тъгата", Г. Господинов (каквото очаквах, просто я отметнах) и "Една женска усмивка", Никола Баро (не съм впечатлена).

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 16:25 от Сиси ♥♥

# 610
  • София
На мен ми препоръчайте нещо леко и жизнерадостно, без да е супер инфантилно, плийз!  Praynig И да го има в читанката.   bouquet

# 611
На мен ми препоръчайте нещо леко и жизнерадостно, без да е супер инфантилно, плийз!  Praynig И да го има в читанката.   bouquet

"Мъжът от съседния гроб"?  newsm78
Не съм я чела още, но била забавна  Hug
Има я в МБ  Peace

" С уникалния си хумористичен стил „Мъжът от съседния гроб“ се превръща в международна сензация.

Книгата експлоатира измамно простия въпрос защо е толкова трудно за двама необвързани

саможивци на зряла възраст да намерят път един към друг.

Тя е Бежовата или Скаридата – изтънчена вдовица, библиотекарка, с респектиращ интелект и спретнат дом – толкова спретнат, че дори бурканчетата с конфитюр са организирани по азбучен ред.

Той е Бени – любезен, отруден и немарлив фермер, който се страхува да не остане „стар ерген“. Срещат се на гробището, разменят сияйни усмивки и... кръвта им кипва!"

# 612
  • София
Ха-ха, Мижжжж, Hug  нееееее, неикакви саможивци, никакви странни образи, искам за нормални хора малко да почета!  Grinning (Понеже в "Лунен дворец" всичките до един са саможивци и интроверти, и т.н. )    Може и класическо нещо!  Hug

# 613
Ха-ха, Мижжжж, Hug  нееееее, неикакви саможивци, никакви странни образи, искам за нормални хора малко да почета!  Grinning (Понеже в "Лунен дворец" всичките до един са саможивци и интроверти, и т.н. )    Може и класическо нещо!  Hug

Нормални - нормални, колко да са нормални?   Thinking
Нормални хора, които правят какво...?  newsm78 Нали трябва да има някаква интрига, нещо да се случи? А за интрига между нормални хора на мен май няма да ми е интересно да чета   Joy

Hug

# 614
  • на североизток от Рая
 Аз си дочетох "Амазонката от Варое" на Боян Биолчев. Много ми допадна тънкият хумор на Биолчев. Книгата може да се чете и за отмора. ПетяHug, прочети я, ако не си я чела вече, де. Peace

И понеже много ми допадна как пише Биолчев, отидох до библиотеката и сега се върнах с 4 негови книги. Ще си ги чета с кеф, това предчувствам.

Общи условия

Активация на акаунт