В момента чета - 26

• 49 179
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
Нели,много се надявам през уикенда да я започна.  Peace

# 661
...

Аз си чета Биолчев и тук нямам съмишленици. Напоследък вкусът ми тотално се разминава с този на колежките от темата.
Ще трябва и аз да го пробвам Wink
Най-вероятно ще ми допадне, както стана с Пасков, а от теб го чух Wink

# 662
Малка закачка за лека нощ!

# 663
Изчетох "И няколко червени рози" на Джефри Дивър. Увлекателна беше. За пръв път познах кой  е убиеца, леко грешах в мотивите му.

Сега чета http://chitanka.info/book/5864-zhertvata-neizvestna  Mr. Green

# 664
Тук има хора, които на една страница пишат по две прочетени книги. Хора, вие не спите ли?! Искам и аз така... как успявате  Shocked Laughing

И за да не е напразно писане... почнах на таблета Джон Грийн - Хартиени градове; а на хартия чета от няколко дни насам Колекционер на деца  ooooh! Grinning

# 665
  • Пловдив

Аз да се оплача, от жените в библиотеката...днес питах за една книга, провериха уж и ми казаха, че в момента я нямат...порових се да си харесам някаква и я открих  Shocked съгласна съм, че сигурно работят за скромни пари, но все пак такъв тип работа трябва да носи истинска наслада...а и по много странен начин са подредени книгите и трудно се ориентирам сама при конкретно заглавие...

# 666
  • Телиш/Плевен
"Изпепеляване" - Джесика Хол.

# 667

Аз си чета Биолчев и тук нямам съмишленици. Напоследък вкусът ми тотално се разминава с този на колежките от темата.
[/quote]
А, Нели, вкусът ти за книги е много на висота, и Биолчев визирам, и Пасков. Аз лично доста обичам да опитвам съвременни български автори, та и двамата съм ги поизчела преди години.
Биолчев като писател (беше ректор на университета по мое време иначе) открих най-случайно чрез един разказ в един вестник: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=&article=6854
Толкова се затрогнах от това кратко разказче, че се разревах в работно време, четейки го...
И, смятай, още го помня, щом успях да го открия сега (от 2006г. е гледам).
Иначе "Амазонката на Варое" е чудна книжка, една от малкото на български писател, която съм намерила в превод на чужд език по нашите книжарници (поне доскоро се намираше в превод на английски), та съм я подарявала на приятели чужденци, които са проявявали интерес да опитат българска литература. Е, отзивите винаги са били добри.
Иначе последно от него четох "Антарктида - окото на Космоса" - също доста приятно, приключенско четиво, хем го има документалният момент, за който се интересува, хем е много сладкодумно написано..

# 668

Днес я започнах, дойде й редът най-после.
Усещам, че ще ми хареса, макар и да съм едва на 5%  Peace

Продължавам си и "Петата жена" на хартия - за момента е 10/10  Grinning

# 669
  • София
Оооо,ще чакам с нетърпение и твоето мнение за книгата.  bouquet

# 670
Мижка, със сигурност няма да те остави безразлична "Стъкленият замък". Винаги ми е интересно да чета мнения за нея, защото книгата е толкова противоречива и провокираща към размисъл. Наскоро Нара се възмущаваше от поведението на родителите. Аз си спомнян една сцена в началото, когато на един завой авторката изпадна от колата и никой не беше забелязал в продължение на часове, че я няма. Направо бях ей така  Shocked

Мери, как ти се струва "Хартиени градове"? На мен ми хареса, но не може да се сравнява с "Къде си, Аляска?"

Аз бавно да напредвам с "Брулени хълмове" и имам чувството, че съм попаднала в съзнанието на много луд човек. То толкова омраза и злоба, тръпки да те побият.

# 671

Мери, как ти се струва "Хартиени градове"? На мен ми хареса, но не може да се сравнява с "Къде си, Аляска?"
Леко ми върви, допада ми, искам и други такива  Mr. Green Вчера не исках да заспивам, а да продължа да чета, но очите се затваряха  Laughing Не съм чела "Къде си, Аляска?", но ме чака  Heart Eyes

# 672
Мижка, със сигурност няма да те остави безразлична "Стъкленият замък". Винаги ми е интересно да чета мнения за нея, защото книгата е толкова противоречива и провокираща към размисъл. Наскоро Нара се възмущаваше от поведението на родителите. Аз си спомнян една сцена в началото, когато на един завой авторката изпадна от колата и никой не беше забелязал в продължение на часове, че я няма. Направо бях ей така  Shocked
При мен се е запечатала друга сцена- с изгарянето. Тя най ме възмути!
Иначе книгата като цяло не - въпреки всичко, усещах някаква невероятна връзка и обич между членовете на това семейство, а стила на писане също е много интересен -да се смееш ли, да плачеш ли, да се възмущаваш ли ...ето, че действа по  различен начин на всички  Peace

Аз продължавам с Пазителката. Интересна ми е, имам вече предположения каква точно е тази толкова дълго пазена тайна. Да видим дали ще позная  Flutter

# 673
Миж , ще чакам и твоето мнение за " Замъка ...." аз не искам да се сещам повече за тази книга , много се натоварих с нея  ooooh!  Явно съм много чувствителна за някои неща и теми и не понасям такива хора , ужас , бррр , спирам , че като се сетя ....

# 674
Снощи дочетох "Натясно в ъгъла" на Самърсет Моъм. Хареса ми, особено последните 50-тина страници. Сюжетът е съвсем елементарен, но героите са много добре представени, мотивите им са перфектно описани и анализирани, което само показва сложността на човешката природа, липсата на "черно" и "бяло щом става дума за отношения. Моъм не взема страната на никой, разказва съвсем безпристрастно, макар и през погледа на един от героите.
Отдавна исках да препрочета Моъм, чела съм доста негови неща в много млада възраст, чудно ми е как ще го възприема сега Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт