В момента чета - 26

• 49 148
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
Никълъс Спаркс-"„Светлинка в нощта"
За книгата :
http://fireinf.blogspot.com/2014/03/nicholas-sparks-true-believer.html

Продължавам да се убеждавам,че понякога книгите сами ни откриват,давайки ни това,от което имаме нужда.След "Незабравима разходка" , "Един ден, един живот" , "Моят път към теб" , "Писмо в бутилка" , "Нощи в Роданте" , бях решила,че съм прочела достатъчно от Никълъс Спаркс.Но последната му книга,преведена на български език отново ме изкуши и ми даде повече от очакваното.
Хроникьорът на човешката душа и този път остана верен на стила си,показвайки ни любовта по един нежен и романтичен начин. Но само тези читатели,които са запознати с неговите романи биха могли да усетят разликата в "Светлинка в нощта".

# 676
  • На точното място
снощи с удоволствие прочетох . Имах нужда от точно такова четиво за разтоварване.  https://www.goodreads.com/review/show/887558261

Последна редакция: пт, 21 мар 2014, 12:50 от de_desto

# 677
Снощи дочетох "Натясно в ъгъла" на Самърсет Моъм. Хареса ми, особено последните 50-тина страници. Сюжетът е съвсем елементарен, но героите са много добре представени, мотивите им са перфектно описани и анализирани, което само показва сложността на човешката природа, липсата на "черно" и "бяло щом става дума за отношения. Моъм не взема страната на никой, разказва съвсем безпристрастно, макар и през погледа на един от героите.
Отдавна исках да препрочета Моъм, чела съм доста негови неща в много млада възраст, чудно ми е как ще го възприема сега Simple Smile.
Много обичам Моъм,но тази не съм я срещала . Пропуск. Peace
Мисля днес най-после да започна "Тангра и неговият син",благодарение на Нели. Hug

# 678
  • на североизток от Рая

А, Нели, вкусът ти за книги е много на висота, и Биолчев визирам, и Пасков. Аз лично доста обичам да опитвам съвременни български автори, та и двамата съм ги поизчела преди години.
Биолчев като писател (беше ректор на университета по мое време иначе) открих най-случайно чрез един разказ в един вестник: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=&article=6854
Толкова се затрогнах от това кратко разказче, че се разревах в работно време, четейки го...
И, смятай, още го помня, щом успях да го открия сега (от 2006г. е гледам).

Радвам се, че имам съмишленичка най-после.
андреева, благодаря, че се включи!  Hug Не ми е познат твоят вкус, защото не съм те срещала много в литературните теми. Може би си отскоро тук. Но ще ми е приятно да споделяш за прочетени книги.

Аз прочетох и "Пробуждане" от Биолчев. И отново се запитах къде съм бляла досега, че не съм го чела по-рано.

# 679
стъкленият замък има ли я в електронен вариант

# 680
  • на североизток от Рая
 Прочетох "Мираж под наем" - Боян Биолчев. Много приятни разкази, писани от човек с интересен поглед над нещата.

# 681
стъкленият замък има ли я в електронен вариант

esita, има я в Mailbooks на български, аз я добавих и на английски Simple Smile

# 682
аз нямам Mailbooks

# 683
Дочетох "Момичето, което бях" и в момента съм в едно такова отнесено-доволно състояние Crazy
Толкова много ми хареса, че не исках да свършва. Затова най-вероятно ще продължа с Honeymoon in Paris.
Джоджо Мойс определено влиза в списъка ми на харесвани автори.

# 684
# 685
Забравих да добавя, че изгледах и филма "Крадецът на книги". За мен беше едно приятно онагледяване на книгата, с леко раздразнение за съществени несъответствия. Несъм сигурна дали филма би ми харесал, ако първо не бях прочела книгата.

И понеже пак си говорите за "Стъкленият замък" ... Останал ми е горчив привкус от факта, че децата умираха от студ и глад, докато майка им тайно ядеше шоколад под юргана #2gunfire

# 686
Аз приключих "Стъклени съдби", понеже на работа имам достатъчно време за четене. За съжаление за вкъщи не важи същото и все още съм до никъде с "Марина", а нея не смея да я взема на работа да не я повредя нещо.
Нели, ще ме извиниш, ще ти забавя книгите малко повече от предвиденото.  Hug

# 687
  • В Балкана
Прочетох "Възвишение". Хубава книга! Нищо не ми беше излишно. Не бързах да я чета, а и я четях по два пъти - един път наум и един път на глас.  Laughing
Малко не ми хареса края, но пък си е някак.. типично нашенски, по български.

Интересни бяха синхронностите, които ме срещаха докато я четях - в книгата, в реалните хора и изречените думи от тях, в/на местата, които посетих.

Междувременно си прочетох още една от енциклопедиите от поредицата "Бележити българи".

Започнах едни къси разкази на Йото Пацов. На тях се наслаждавам в градския транспорт, когато ми се налага да го ползвам.  Laughing
Започнах и "Еничар" - първата част от поредицата "Ятаган и меч" на Токораз Исто, която чинно си ме чакаше от декември.  Party

Скрит текст:

# 688
Прочетох "Мираж под наем" - Боян Биолчев. Много приятни разкази, писани от човек с интересен поглед над нещата.
Този човек има интересен поглед върху всичко.

# 689
  • на североизток от Рая
Този човек има интересен поглед върху всичко.

Сигурно е така. Как искам да се включи някой, който го познава, или е бил негов студент.

Продължавам да чета разказите му, сутринта рано пак четох.
 После ще започна романите му "Сатурнов кръг" и "Очите плачат различно".

Нели, ще ме извиниш, ще ти забавя книгите малко повече от предвиденото.  Hug

Не се притеснявай, напълно влизам в положението ти и те разбирам.  Hug

На мен от известно време ми е много кофти, защото не мога да намеря книгата си "Стъкленият замък". Не помня да съм я давала на някого за прочит, а  не я намирам в нас. Ужасно се чувствам. Подарък ми е от Гигова, което я прави още по-скъпа за мен. Днес пак ще търся. Дано този път да я намеря.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт