АСТМАТА - тема 26

• 59 609
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • sf
Еднократно ли повръща ? Т.е. веднъж на 15-20 дена? А обърнала ли си внимание след каква храна, или физическа дейност?

# 646
момичета    здравейте от доста време не бях писала но имам нужда от вашите съвети сега освен астмата от 2 месеца имаме някакво повръщане значи  така да ви обясня да кажем че повръща днеска давам и лекарства и за около 2 часа и минава след 15 - 20 дена пак започва да повръща джипито ни пусна  иследваниа всичко е нормално само в урината левкоцитите са завишени и сега тях ги лекуваме ако можете да ми дадете някакви съвети много ще съм ви благодарна много се притеснявам за това повръщане
Извини ме , но нищо неразбрах , мен лично ме притеснява каквото и да е повръщане. Наскоро правихме на синът ми  изследвания за рефлукс и за  чревни примки и още не са готови изследвания.На мен ми звучи сериозно това повръщане - доколкото разбрах какво имаш в предвид.....

# 647
повръщането не е еднократно за  2 часа повръща около 10 пъти и после    се оправя а за яденето  всеки път различни неща е яла и не знам дали е от храната или от нещо друго за сега джипито каза да не яде пържено klem4e може да не си ме разбрала но как да ти го обясня значи  1 ден повръща и 15-20 дена нищо и няма и после пак започва по същия начин дано си ме разбрала и надявам се да нямаме нищо сериозно   

# 648
Момичета благодаря ви за подкрепата само вие ме разбирате. Вече сме малко по добре, не кашля толкова много, а иначе резервирах стая за 15 дни в Чичо Томовата колиба тръгваме на 15 май. Надявам се Тревненският въздух да и се отрази добре.

# 649
Еее, супер - ще се засечем, живот и здраве - ние сме там от 6-ти  Grinning Дано да се оправи моето човече, че кашля доста. и сополза излезна, ама добре поне, че взе да тече напред, че да не иде пак към ушите  Confused Дано оздравее до петък  Praynig

# 650
повръщането не е еднократно за  2 часа повръща около 10 пъти и после    се оправя а за яденето  всеки път различни неща е яла и не знам дали е от храната или от нещо друго за сега джипито каза да не яде пържено klem4e може да не си ме разбрала но как да ти го обясня значи  1 ден повръща и 15-20 дена нищо и няма и после пак започва по същия начин дано си ме разбрала и надявам се да нямаме нищо сериозно   
Да , сега те разбрах.

Раличка и Вълшебната пеперуда да не забравят да пишат отзиви от Чичо Томовата колиба . Харесвам местоположението защото си в гората, но пък ме притесняват стаите - казват че са занемарени , но всеки си има различни критерий . АЗ миналата година резервирах във къща за гости Трявна и като влязох и усетих мириса на мухъл , и избягах на момента. Така се озовахме със дете и баба и багаж без резервация ........сетих се за х-л Рай имаше добри отзиви във нета. Хванахме едно такси - там са по 2лв независимо до къде , и отидохме във хотела . Добре че имаше места - хареса ми всичко , само гледката небеше хубава и това че не бяхме близо до гора , но пък за сметка на това във вътрешният двор имаше борове. Та пишете да видим как е в действителност.

# 651
Много ме е страх от този период на полени и липи по късно ,снощи така свирех ,събудих се от свирене ,веднага ксезал ,фостер си пръснах и след 30 минути си бях все едно ,че нищо не е било ,егати на инжекции съм 2 години ,че имам алергии от всичко почти ,сега понах и да кашлям от време на време ,както и малкия .Бяхме болни ,но вече сме здрави уж .От 7 почвам работа ,дано каквото и да лепнем по лесно да го изкарваме .Някой пръскали на детето си Назонекс, и какви противоалергични давате ,на малкия ксезал ,и незонекс +пулмикорт по една цяла вечер до юни ,после ще видим .Аз също съм с неговите капки и спрей за носа.
Нашата кака повръща в устата си от време на време ,не излиза нищо но и идва до гърлото и като преглътне се връща.Казаха ми сладко шоколади и пържено да не и давам .Уж рефлукса нещо там имало ,но се израствало ,каквото и да значи това ,не сметна личната ни дикторка ,че има някакъв проблем .
Момичета ,вие имате ли някакви алергии ,аз като кажа ,че имам поленова алергия и веднага казват ,че от мен го е наследил.Мъжът ми няма такива алергии ,но каката ни има алергичен ринит ,поне така казаха ,като беше малка.

# 652
Ние вече сме си в къщи! За момента всички здрави  Peace  Praynig

Доволни сме от почивката в Сандански като цяло, квартирата беше хубава и чиста, има си кухничка -печка, хладилник и всякаква посуда, за който иска да готви, аз изцяло купувах готова храна или се хранехме навън; баня с вана и постоянно топла вода; идеално за разходка, но 200м от центъра и сравнително близо до парка, на 10-15 минути пеша от началото на парка. Ако някой иска ще споделя точно къде бяхме.

Хапвахме няколко пъти в едно заведение за готвени ястия в центъра точно-Бързо хранене Даводов, хубава беше храната-препоръчвам, има супички, готвено, салати. От ресторантите препоръчвам този на хотел Перун, страхотна кухня, има и чудни пици на пещ ( ние сме почитатели на пиците Mr. Green).
Басеина на х-л Медите също го препоръчвам, поне в началото на почивните дни беше чист и топъл, а и нямаше прекалено много хора  Peace
Другите места, които посетихме няма да коментирам, нищо особено според мен  Twisted Evil

В Мелник, който ходи, препоръчвам Бистро Мелник-от ляво се пада на реката, отпред има клатушка с костенурка нинджа, останахме много доволни, вкусно и прясно беше всичко, а и обслужването беше на ниво  Simple Smile Цените-нормални, като за ресторант, то евтино няма  bowuu

Това е, приятно прекарване на всички почиващи!!!

kroelahai, оправяйте се, ние нямаме алергии, пу пу дано не се прояви нещо ...  Praynig

# 653
  • Sofia
Аз имам поленова алергия,а мъжът ми като малък се е скъсвал от бронхити. Към 4-5 годишен спрял да боледува, от самосебе си. Дъщеря ни няма никакви проблеми, но синът  ни почти от раждането е с бронхиолити и после астма, плюс атопичен дерматит, хранителна алергия и алергичен ринит....

# 654
Ние сме в Трявна по случайност, но за съжаление не забелязвам нищо вълшебно във въздуха засега. Заболяването на дребното протича стандартно - калшлица, а от днес сополи, кихане и даже температура. Sad 
Благодаря на Клемче за инфото за спешния кабинет на болницата, минахме сутринта от там, за първи път ще пробваме пулмикорт, дано е ефективен и му мине бързо. Аз не чувам свирене, но има леко такова на  слушалка и много секрети и хрипчета. На 7 ми почвам нова работа, нямам идея кой ще го гледа.
Оплаках се. Лека нощ и бъдете здрави!

# 655
От 1 сме в Сандански, но той кашля от преди да дойдем...не е спрял тук де
На мен главата ми е като подута, взимам и аз ксизал, че летят тополи, или както казва моя син "тъполи" ( защото са тъпи)

# 656
Barbabelle , какво каза доктора и как се казваше , че забравих - но беше симпатяга и малко лаконичен де. Ако трябва води  дребното  всеки ден на слушалка . Дано да се оправите бързо . Тошко като беше във Трявна спря да кашля ,  даже и сутрешната кашлица изчезна. Само дето се появи една хрема на осмият ден .

# 657
Ами и моите деца не са имали алергии досега от полени ,но нищо не се знае ,до миналата година и аз не бях астматичка но вече съм .Малкия свири само когато е болен ,и се моля да не почва да свири от друго ,но знае ли някой .Иначе се води с алергична астма .
И преди малко му тръгна сопола ,ей да не се похваля ,че е здрав . Много духаше вчера ,децата бягаха ,потяха се ,ами какво друго да очаквам. CryТова време е най опасно ,хем много алергени ,хем много ветровито ,хем пък ,ту топло ,ту студено.

# 658
Ох, пак напълнихме темата  Confused
И моята хубавица е с пълен нос, буквално през минута духа, сополите са като реки, прозрачни са за сега, има и често кихане. Кашлицата също е на често, ама много на често  Shocked Свирене не чувам, но пък сутринта направих вентолин, щото се скъса милото цяла нощ да кашля. Ей сега спи, ама какво спане - да не ви говоря - само се върти и кашлщка душичката  Tired
Аз съм с поленова алергия, която проявих като малка- за неповече от 2-3 години (пролетта само). Като  ме питат докторите има ли някой с алергия, и аз като кажа за моята - и хоп, детето било "обременено по майчина линия" - и това го пишат по листите даже, все едно трябва пък от някой да е обременено  Rolling Eyes
Тук, в Хасково, в момента е някакъв ад - по цялата дължина на грда, около реката, имаме тополи - пуховете им се стелят като килими, вв по-близките до   центъра места даже влизат вътре  Shocked Ужас....
Кроелахай пита за Назонекс - даваме й от около 3 седмици, досега добре й действаше, даже 3 седмици на ДГ направи без сопол да тръгне, явно сега някакво вирусче се насложи, не знам защо така, но и него го продължаваме, успоредно с вентолин, пулмикорт, флудитек, капки за нос, пробиотик и АБ. Весело е при нас, спор няма  Crazy

Клемче, определено ще дам отзиви за колибата, само да е в кондиция малечка и все пак да тръгнем  Praynig И на мен ми е важна боровата гора, единични борове май никаква не я вършат - то и ние в задния двор имаме бор, ама файда не съм видяла  Laughing

# 659
Rallichka, благодаря ти много. Кога ще спре да боледува толкова ми зле никой не ме разбира. Бабите мислят, че не пазим детето добре и за това боледува. Не вярват нито на вируси нито на бактерии Cry Cry Cry
Joyгоре главата. Това си е класика. Ние тук те разбираме прекрасно. Аз имам три деца, и тримата са ми с астма. Малкият определено е с по тежка астма от другите двама. И на работа ходя, и се справям. Спокойно. Трябва време, да си спокойна и нещата в даден момент се овладяват. Не казвам че е лесно, напротив, но всичко влиза в едни релси в даден момент. Моят дребен обикновенно ежемесечно е с пристъп, рядко пропуска. Аз обаче съм си решила че ще го гледам като здраво дете - пускам го да тича и скача, не му треперя особено, взехме и домашни любимци, е безкосмести за да няма алергени, но имаме тамън два. Водя го на плуване и не ме притеснява особено дали ще настине или не. Вчера бяхме в Гърция, и въпреки че водата в морето беше много студена Михаил не пропусна да се изкъпе. Така че много е важно майката да се успокои, и да реагира спокойно на състоянието на детето.
Иначе, и Михаил е хремав от няколко дена, но и аз съм така. Сърбят ме очите, и двамата бяхме със страхотна хрема. Алерголожката ни ни изписа Алергодил, и сега сме доста по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт