На добър час в ПЪРВИ клас! - 7

• 44 929
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Ще си позволя да питам нещо извън учебната част, защото сякаш не ми се оформя нова тема, пък и не съм сигурна какво точно питам Embarassed
Синът ми се е запалил от един уличен творец по дърворезбата. И иска като подарък за рождения си ден инструменти за дърворезба. Аз много не съм в час дали това е подходящ подарък за дете, което ще навърши седем години и какви точно да бъдат. Както трябва ли и специално дърва да купувам за началото на заниманията....
          Той си чопли с джобно ножче разни неща вкъщи, но видял, че човека имал специални.
Та , ако случайно знаете възможно ли е на тази възраст, какво и т.н

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 09:36 от valerie

# 676
Щом го влече, аз бих взела.
Преди години имахме такива комплекти, ако не се лъжа, само че ги ползвахме в/у балатум  Peace.
Липа мисля е най мекото дърво, а и е без чепове.  ММ спряга някакво балзово дърво, ползвали са го в ракетомоделизма ....много, много  меко било.

# 677
момичета, живот и здраве, чакат ни вашите вълнения  Flutter
много са ми любопитни тези тестове от кенгуру и др. математически, дали има някъде качени в dox.bg или google drive или някой да ми прати?? ще ми се да пробвам как ще минат при моето кандидат-първокласниче Grinning

тези в сайта на сбну ги свалям веднага  Flutter

# 678
  • sofia
Ще си позволя да питам нещо извън учебната част, защото сякаш не ми се оформя нова тема, пък и не съм сигурна какво точно питам Embarassed
Синът ми се е запалил от един уличен творец по дърворезбата. И иска като подарък за рождения си ден инструменти за дърворезба. Аз много не съм в час дали това е подходящ подарък за дете, което ще навърши седем години и какви точно да бъдат. Както трябва ли и специално дърва да купувам за началото на заниманията....
          Той си чопли с джобно ножче разни неща вкъщи, но видял, че човека имал специални.
Та , ако случайно знаете възможно ли е на тази възраст, какво и т.н
Онзи на ъгъла ли? Laughing
Вземете му няколко длета и чук. Може и пила. И трябва някой да му покаже как се борави с инструментите.

# 679
Да, същият Laughing
polly , vesi1, благодаря .
arino , тук има http://math-bg.com/?page_id=165

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 12:24 от valerie

# 680
  • София
valerie, не знам дали ще свърши работа,но имаше из детските магазини едни специални дървени комплекти за деца. Да режат и строят с тях,та може и за тази цел да станат newsm78

Имам в предвид това:http://www.igra4kite.com/index.php?cPath=890_206_499_889_1822_1457
ето и вариантите https://www.google.bg/search?q=real+construction+kid+wood&cl … ;bih=892#imgdii=_

# 681
В Слънчоглед има резци за линолеум, които предполагам донякъде се доближават като употреба до инструментите, с които се прави дърворезба. Линолеумът е по-мек от дървото и на него може да се упражнява в различни форми и фигури.
Стават за деца, даже ние навремето по изобразително изкуство използвахме такива и правехме много хубави неща.

# 682
  • София
В Скай сити има едно магазинче за художествени материали. Има какво ли не, предполагам ще има и инструменти за дърворезба. Моята също тези дни се разхожда с едно швейцарско ножче (детско, обезопасено), явно на тази възраст ги влече Simple Smile
arino, напиши в гугъл мат. състезания за 1 клас, кенгуру, великденско математическо състезание и т.н. и ще ти излязат. Но защо толкова бързаш? Тези състезания са трудни и за първокласници, предполага се, че са за деца с интерес към математиката.
Моята продължава да е болна, но му се вижда края... В новото училище има опция да е до обяд. Много започна да ми харесва варианта да я взимам в 14.30 (приключила училище, яла, играла около час и с малко домашни, които правим за 30-40 мин). Вече се замислих и за по-сериозни занимания със спорт. Мисля да я запиша догодина на катерене и може би футбол. някой знае ли за момичешки отбор или поне такъв с повече момичета?

# 683
  • софия
Аз пък тези дни гледам за някакви езикови курсове през лятото, не ми го побира акъла какво ще го правя като го пуснат на 20 май. Толкова са скъпи тези курсове около 250 лева седмично Shocked
Иска ми се от друга страна да не е затворен и оглеждам спортните лагери, ако има нещо комбинирано ще е чудесно.

# 684
  • софия
tzvetihc, на Хелен Дорон са нещо като комбинирани. Peace

А аз търся интензивен английски, защото, да е жива и здрава майка, тя може да я извежда в парка. За сега съм планирала английски в Британски съвет, 2-3 седмици с Атмосфера, някой и друг ден с баба й, море и то ваканцията ще свърши.

# 685
  • София
Някой може ли да ми намери разказчето Вълчето на Наталия Огнянова, по което правят преразказ в 1-ви клас?

# 686
  • софия
zvanche, Благодрая, разгледах Хелен Дорон, много добре изглежда и цената е добра, но уви в учебния център в Младост което на мен ми е удобно няма да правят тази година.

# 687
  • София
Някой може ли да ми намери разказчето Вълчето на Наталия Огнянова, по което правят преразказ в 1-ви клас?

Лекси, според дъщеря ми разказчето го има в Буквара, на буква Ч. Нейните учебници са в училище, няма как да проверя, но да споделя. Simple Smile

# 688
  • София

Мерси. Но и в двата буквара, които имаме го нямаше. Пак ще погледна за всеки случай. Преразказахме друго разказче Simple Smile Понеже вече доста време моята боледува и явно й се приучи. Намерила е един звънец и ме кара да имаме часове и междучасия както в училище Wink
zvanche, сигурно и ние ще сме няколко седмици с Атмосфера. Цяла зима кара тях.

# 689
valerie, моят син също си пада по такива неща и му взехме за рождения ден едно електрическо длето от Лидл с 3 различни накрайника. Според баща му е по-безопасно от длетата, които ние ползвахме навремето за да дълбаем балатум в училище. И наистина само веднъж леко си поряза пръста. Имаме вкъщи парчета дърво от орех. Прекопираме първо някоя по-проста картинка върху дървото и после той си обработва нататък. Ние му помагаме на места, за да се предаде и малко триизмерност. И аз доста се увлякох с тая дърворезба. Много успокояващо действа, а и хубаво се получава. Но той си е свикнал да борави малко или много с инструменти. Има пистолет за горещ силикон, малка електрическа дрелка с една камара накрайници, реже с ножове, уши един мечок миналата зима. Не че прави някакви произведения на изкуството, а по-скоро идеята ни е да се учи, че може да изработи нещо интересно сам с ръцете си, да развива някакви умения.
От магазини за играчки сме казали, че вече подобни неща няма да купуваме. Последно бяхме взели грънчарско колело зимата и се наложи баща му да го модифицира за да може да тръгне като хората. Общо взето продават се боклуци на цената на истински работещи инструменти. За това, иска ли нещо, купуваме истинско.

Общи условия

Активация на акаунт