На добър час в ПЪРВИ клас! - 7

• 44 930
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
svetlaem , а защо мислиш, че по-дългото писане на тесни и широки редове ще помогне за запазване на краснописа? Защото свикнат да е равно ли?

Да,защото свикват да пишат равни букви...виждала ли си руски тетрадки-аз съм виждала и напълно осъзнавам защо всички русначета едно време в писмата пишеха все едно един и същ човек е писал  Peace Не знам до кой клас пишат в такъв тип тетрадки,но те са разчертани и като кутийка даже за ширината на буквите-ако намеря линк ще ти пусна да видиш.
Само веднъж съм виждала в темата за предучилищната една майка беше споделила. И наистина изглеждаше страхотно.

# 721
  • София
Малката продължава да кашля, но по-лошото е, че при напъните повръща. Явно и следващата седмица няма да мога да я пусна на училище Sad Изходящите нива съвсем наближиха и ми се иска да я подготвя малко. В нета намерих обаче само 2-3 теста по мат. и бел. Някой дали може да ме насочи към други?

# 722
Лекси, имате ли инхалатор? Инхалации с физиологичен разтвор помагат много при такова състояние /опит с малкото ми дете/. А при по-сложно и един-два пъти и инхалации с вентолин, но това е само по лекарско предписание, защото с вентолина шега не бива.
и секрет също не е лошо да се вземе...
аз също съм намирала само няколко изходни нива

# 723
  • София
valerie, нямаме, но два пъти взимахме за по седмица на заем и нямаше голям ефект. За съжаление детенцето от което взимаме в момента също е болно... Най-накрая се примирих и взех 3-тия по ред антибиотик, явно няма да стане без него. А за гърления секрет поисках, но личната смънка нещо от сорта, че коклюшоподобните вируси за които се предполага, че върлуват в момента не се ловят с такъв тест. Когато тръгна да предписва 3-тия антибиотик отново попитах не е ли все пак по-добре първо да се вземе секрет и тогава получих талон за друг педиатър щом "съм й нямала доверие". Сега май търся и нова лична, ако някой може да препоръча, ще съм благодарна. Харесала съм си Софиямед.
Много ми върви на смени напоследък Grinning

# 724
Хич не ми се струва правилно трети антибиотик и никакво изследване  newsm78 Хайде, за първия, как да е, наистина не винаги вземат проби, ама после втори, трети... ако и третият не подейства, къде ще му излезе края?
Лекси, само кашлица ли е? Температура, отпадналост? Толкова дълго време, да не е някаква алергия...

Нашите направиха изходните нива по роден край и по математика. В понеделник явно ще е по български, защото във вторник сме на родителска среща. Хич не съм го и подготвяла допълнително. Не вярвам да правят нещо кой знае колко по-различно от всекидневните упражнения. То почти не останаха учебни дни, но мисля през оставащите дни да му давам малко повече диктовки, че младежът съвсем на уволнявка го подкара и взе много да блее като пише, повече от обикновено.

В четвъртък организираха изложба на домашни любимци в училище. Моят син беше много радостен, че можа да си покаже котаракът на живо на съучениците, досега само снимки беше показвал. Голяма веселба е било, а Пухчо бързо станал всеобщ любимец, въпреки, че се поуплашил от цялата суматоха и лая на кучетата.

# 725
Не съм разбрала нашите да са имали изходни нива.
Може би ще са след празниците, но в понеделник ще питам.
Открих начин да накарам малкия да чете и то с интерес .Хем си тренира четенето.Става гладко в желанието си да бърза.
Гледа филм със субтитри. Laughing
Може би не съм открила топлата вода, но за мен си е напредък в  четенето, защото той е от децата , които неискат да четат.

# 726
  • София
Аз разбрах, че са правили по роден край и по математика.

# 727
Проблемът с толкова много антибиотици е, че имунитетът се срива.
Ние имахме родителска среща, но учителката нищо не спомена за изходни нива. Тя им дава два пъти седмично тестове.
Предполагам, че са задължителни и те ще имат.

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 20:02 от valerie

# 728
Последните три теста по математика ме озадачиха. И в трите теста има по една задача с геометрични фигури (от зеления сборник "Самостоятелни работи" на Евелина Динева). Условието е да се определи броя или да се назове фигурата. Според госпожата, квадрата трябва да се брои и като правоъгълник.
Чудя се: от тези малки деца трябва ли да изискваме да включват и тези частни случаи - квадратът е правоъгълник с равни страни или на тази възраст е достатъчно да правят разлика между квадрат и правоъгълник.

# 729
Децата от месец и кусур определят типа фигура. Знаят 4риъгълник,правоъгълник и квадрат, кръг и триъгълник.  Последно са говорили за права, крива и отсечка

# 730
 Citron, няма единно мнение като питаш различни учители. Правих си проучване по въпроса Simple Smile

# 731
  • София
Когато в задачата е нарочно посочено да се изброят квадратите и правоъгълниците, те се броят отделно, ако в задачата е казано да се изброят просто правоъгълниците - квадрати и правоъгълници се броят заедно. Децата знаят, че квадрата е правоъгълник, на който и 4те страни са равни, това се дъвче от началото на втория срок, така че не виждам особен проблем с това.

# 732
това се дъвче от началото на втория срок, така че не виждам особен проблем с това.
Имам чувството, че учебникът на "Просвета" по математика е най-зле от всички. Там изобщо не съм сигурна да го има това, камо ли пък да се дъвче.
Синът ми знае и този частен случай, но защото аз съм му го обяснявала.
Обмислям и ако занапред ще учи по Просвета, да се подсигурявам и с този на Булвест.
Детето пише от половин час съчинение как извънземните ще променят света. Видя информация за един конкурс и се запали. "Ще го направя като дръндьото - абзац, илюстрация". Ще видим докъде ще го докара Wink  Почнал е как едни малки извънземни откраднали Rolling Eyes от баща си телескопа и решили да разгледат планетите. Видяли Земята, на която живеели космически свине Simple Smile
Написал НЛО с малки букви и обяснява, че така го пишели извънземните, защото за тях не било неидентифициран летящ обект, а като самолетите за хората и всъщност големите букви показват учудването ни. А за извънземните трябва да е с малки, защото е нещо съвсем нормално.

# 733
valerie, страхотна история! Браво на детето!

# 734
  • София
valerie,винаги ме изумява въображението на детето ти!Фен съм му Simple Smile  Не му позволявай да го губи и да се слее с тълпата Hug

Миши казва,че миналата седмица правили "диктовка за завършването",която щели да проверяват други хора,а не госпожата и се пазела 5 год. newsm78 Предположих,че става дума  за изходно ниво,но нищо не са ни казали,а и последната родителска беше в началото на март,а друга няма да има.

Общи условия

Активация на акаунт