С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Да, не е нужно всички тропат едно и също и да не търпят различно мнение, това го пиша и в "мъжките" форуми, по въпроси различни от тази тема (за радост  Grinning), реакцията не много по-различна и там де ....
 Mr. Green

ПП Нищо, въобще нищо не сте ми обяснили, а по-скоро явно не сте разбрали какво имам предвид  Wink. Не съм се съгласил въобще....
Ами малко грубичко, ама освен тази, дето е родила детето друг сигурен роднина няма. Така че, ето ти още едно основание тя да си избере името.
.....
 Грубо ли е не знам, малко плиткоумно   newsm78, а за някои- характерно може би  Sad.
  Затова свят голям, пътища много, взема си името, терличките и газ по баира  Wink, поне една професия ще и е натренирана на такава. Даже в хАмерика отдавна така е модерно  Mr. Green ....

Ето това е много чист вариант, с две ръце го подкрепям. Нито на едно дете му трябва баща, на когото не е приоритет, нито на една жена ѝ трябва мъж, на когото не е приоритет. Така че съм съгласна с ramlim  - мъжлето под полата на мама или при панталоните на тате, според зависи, а жената си се грижи за детето. Много по-добре така, отколкото някой да дава наклон в семейството им, без значение дали става въпрос за име или за нещо друго.

# 466
  • Mediterraneo

Изчезвай, момиче! Този мамин лигльо го остави да гледа пенсионерката, да си се оправят двамата! Вземай си детето и се махай!

# 467
  • при късмета

Изчезвай, момиче! Този мамин лигльо го остави да гледа пенсионерката, да си се оправят двамата! Вземай си детето и се махай!

Подкрепям напълно.
Махай се от там докато не са ти скапали психиката(сега след раждането си много уязвима по този параграф), а от там ще се съсипят и твоите нерви и на бебето не му трябва нервна и разстроена майка.
Кажи на твоя пут*о, че няма да се разбереш с майка му, а с него още повече. Той губи. Ще дойде време в който в празния апартамент ще е сам като кукувица и няма да има кой една чаша вода да му донесе и това ще е заради собствения му избор

# 468
Ох, то и моят съпруг е привързан към майка си, но сега осъзнавам каква огромна разлика има между него и такива като това мекотело.
А преди да решите да имате бебе, той как се държеше с теб пред майка си и обратно?

# 469
  • I want it all and I want it now.
Трябва ММ да постави маминка на място  Peace
 Свеки очаква , че ще прави каквото тя си пожелае и ти трябва да я слушаш  Joy
Ревнува от майка ти , това е често срещано.
Иска тя да е единствена .
Сигурно и детето е кръстено на свеки.
 Не те ли подкрепи мъжът ти  Peace ще става и по зле.

# 470
  • при късмета
То бива привързване, ама да принуждаваш жена си да уйдисва на маминка, без оглед на нищо друго си е психическо отклонение.
Нормалните мъже обичат и майка си и жена си и те трябва да намерят баланса в отношенията, без да се налага да поставят ултиматуми в полза на някоя страна.

# 471
  • Бургас
Nautica, като чета такива истории се ядосвам, но не на свекървите и техните запъртъци, а на жените, които са се забъркали с тях. Не е като да не си знаела с какъв мъж се хващаш. Сама си си виновна. Не знам на колко си години, но си постъпила изключително наивно.
Имам приятелка, която се ожени за такова мамино синче като твоя с такава откачена свекърва. Излишно е да казвам, че си пие успокоителните, защото постоянно получава нервни кризи и сривове. Освен да си разбиеш живота, нервите и здравето, друго няма да се случи. Нищо хубаво не те чака с тези хора, да знаеш. Имаш все още време да оправиш бакията, която си забъркала.

# 472
Нали при развод, майката може да остане в семейното жилище /дори да е на името на свекървата/ докато детето навърши 18 г.
Ако съм права, това е съвет към Nautica.

# 473
  • София
Нали при развод, майката може да остане в семейното жилище /дори да е на името на свекървата/ докато детето навърши 18 г.
Мисля, че ако е на името на мъжа. Свекървата не е част от семейството и въпросната жена не е женена за свекърва си.

# 474
  • Бургас
Мисля, че ако е на името на мъжа. Свекървата не е част от семейството и въпросната жена не е женена за свекърва си.

Чл.56, ал.3 от Семейния кодекс:
"Когато от брака има ненавършили пълнолетие деца и семейното жилище е собственост на близки на единия съпруг, съдът може да предостави ползването му на другия, на когото е предоставено упражняването на родителските права, за срок до една година."

Дори и да остане там за тази година ще й отровят живота до степен да е безсмислено оставането й в това жилище.

# 475
На нея едва ли й пука за жилището.
Какво да кажа - пази, Боже, сляпо да прогледне. А дано ама надали.  Мъжът ти ще си остане такъв и ти винаги за всичко ще си виновна. Ще те побъркат накрая. Мен ме побъркаха БНД и цялата му рода, която въстана и със смразяваща селска сила се зае да ми покаже, че аз съм само една дойка на дъщеря си, а за възпитание и отглеждане отговарят те. Еми не стана така. Не знаете колко маски паднаха от лицата на хората като разбрахо, че искам да се разделя с    бащата на бебето.  Изкараха ме най-черната а уж много ме обичаха. Затова разбирам какво има предвид авторката на последната история.  Моят съвет е да говориш с мъжа си и да му заявиш, че тая няма да я бъде. Той с теб ли ще го гледа тва бебе или с мама? Щото ако е второто - да си родят те двамата едно. Аман от тия смотани мъже и аман от нас тъпи жени дето ги търпим!
П.С. много ми стана гадно за цветето, ето едно от мен и бъди силна заради бебо  bouquet

# 476
  • На десетия....
Nautica  по добре да отглеждаш сама детето си, от колкото да те унижават по този начин.  Щом мъжа ти е на нейна страна, нека си седи сам. Моята свекърва се опитваше да ми каже какво харесва и какво не харесва/дивани, щори, чаши и тн/ при това в нашето жилище, ама ММ я сложи на място. Най голямата и из цепка е от погачата на малката. И тя и майка ми не живеят в София.... майка  пристига с 1 час по рано, защото е с влак. Свеки я докараха, но влизайки през вратата, се обръща към майка и казва " Добре дошла"  /тогава още се чувстваше като у дома си / после с ММ имаха няколко сериозни разговора и спря да идва. И понеже коментирахте кой, какво  е получил за раждането....на погачата ми подари златно синджирче с дървото на живота с думите " Защото си ни родила детенце" може да не е искала да ме засегне, но все едно съм го родила за тях.

# 477
  • София
KuKumqlka, то така се казва - "добре дошъл" на някого, който е пристигнал от далече в този град. Не е нужно да си домакин, за да го кажеш.

Иначе, "защото си ни родила детенце"... знаеш ли, може за сурогатна майка да са те имали.

# 478
  • На десетия....
Coming 2 life ама те и двете идват от далече..... аз я посрещнах с добре дошла на вратата. Ако майка беше дошла след нея, нямаше да ми направи впечатление, но в случая ми стана криво и на майка също. Не ми е казала нищо, но я видях как се смути.

# 479
  • София
Coming 2 life ама те и двете идват от далече..... аз я посрещнах с добре дошла на вратата. Ако майка беше дошла след нея, нямаше да ми направи впечатление, но в случая ми стана криво и на майка също. Не ми е казала нищо, но я видях как се смути.

Леле, проспала съм го този факт. Голяма "шегаджийка" е свекърва ти.

Общи условия

Активация на акаунт