С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
KuKumqlka, извини ме - не съм те разбрала. Просто ми направи впечатление, че постът ти завършва с: "ама явно те така го разбират" и ми прозвуча все едно ги оправдаваш.  Peace

# 76
  • Русе
Когато разбрахме, че чакаме момиче ММ беше много щастлив, но свекърите разочаровани...... първият път като видяха бебето му оставиха пари с думите " да си купиш братче" , свекървата и до сега казва на малката " бабино момченце" ами те явно така го разбират
Ти защо позволяваш да се обръщат така към детето ти? Толкова ли са диви и прости, че да правят подобни изказвания.  Rolling Eyes В кой век живеят па тия аборигени. Що на моята дъщеря не кажат "бабино момченце". Живи ще ги изям.  Close
Е-е, голЕма работа, следващият път ще се постараете повече за момче и ще се оправят нещата  Laughing!

# 77
Да не би това да е просто израз някакъв? В моя край на всички деца казват "сине". Не е умишлено, просто е синоним на "чедо". Само дето моята дъщеря не търпи и се кара на баба си, когато я нарече така. Последно беше инструктирала баба си да се обръща към нея с "господарке на света"  Joy

А да и това "да си купиш братче" също го знам. От къде е свекърва ти? Да не сме рода нещо?  Mr. Green Това също е традиция. Оставя се на бебето паричка "да си купи братче" или "да си купи сънче (от сън, да спи сладко демек)". Понякога, ако бебето е момче му казват "да си купиш сестричка". И това не вярвам да го е направила с лошо.  Peace Оставя се и монета (желязна пара) под възглавницата, да е здраво детето като желязо.

При нас монетата е да говори ,както тя звънка ,да има гласче като звънче

# 78
  • София
Е-е, голЕма работа, следващият път ще се постараете повече за момче и ще се оправят нещата  Laughing!
Ооо, ако не им харесва положението, да си го оправят сами.  Wink

# 79
Много сте се хванали на тъпия лаф - "мъжете правят мъже" . Ами отговорете им  "Майсторите пък правят дъщери" и да ходят да пасат.
Това ми хареса Simple Smile  Hug

# 80
  • Fort Worth, TX
първият път като видяха бебето му оставиха пари с думите " да си купиш братче" , свекървата и до сега казва на малката " бабино момченце" ами те явно така го разбират

Страхотно изказване, нямам думи! То бива простотия, ама чак пък толкова.  ooooh! На твое място щях да науча дъщеря си да казва на баба си "дядо"  Wink
Moята, ако го прави това и ще и обявя джихад. Mr. GreenМъжа ти защо не и направи забележка?Малоумна работа.

# 81
  • София
Да, голяма простотия е това - момчетата повече внучета ли са, пък момичетата по-малко  Stop

# 82
На сестра ми мъжа преди години казваше на приятелките на двамата си сина, че на тях учени жени не им трябват, а работни.
Сега има две внучки от двамата си сина.Едва ли мисли така и за тях.

# 83
"Добрата" новина за снахичката  е, че имала брат.

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 01:26 от cream_

# 84
  • София
cream_ , това какво общо има, че не зацепвам? newsm78

# 85
Много сте се хванали на тъпия лаф - "мъжете правят мъже" . Ами отговорете им  "Майсторите пък правят дъщери" и да ходят да пасат.
Това ми хареса Simple Smile  Hug

Да, баща ми така казваше - аз съм художник - защото имаше 2 дъщери, не че не му се е искало да има син /даже майка ми е казвала, че когато аз съм се родила се е бил напил от мъка, че не съм момче, но след това толкова много ме обичаше, даже бих казала повече и от сестра ми.../

Не мога да разбера цялата тази простотия - няма значение кой е от град, кой е от село - свекървите на повечето от пишещите тук трябва да не са много стари - това ли е типичния български манталитет?
Какви са тези момичета, момчета, монети за гласче, за братче, за сестриче, осоляване, къпане с яйца, връзване на кончета, уроки... Като че ли живеем векове назад и май в друга непозната държава....

# 86
  • София
...
Не мога да разбера цялата тази простотия - няма значение кой е от град, кой е от село - свекървите на повечето от пишещите тук трябва да не са много стари - това ли е типичния български манталитет?
Какви са тези момичета, момчета, монети за гласче, за братче, за сестриче, осоляване, къпане с яйца, връзване на кончета, уроки... Като че ли живеем векове назад и май в друга непозната държава....

Май да. Макар че няма лошо всеки да има собствени разбирания, каквито и да са те. Проблемът е когато се опитва да ги налага на друг.

# 87

Или "Сам човек - толкоз... то с помощници всеки може" Wink 

# 88
  • На десетия....
ToHu_ не е обръщение....тя сама си каза..... В Събота ММ пак и направи забележка и тя каза, че много се е надявала докторите да са объркали и бебето да е момче и още не можела да свикне.
Защо е всичко това ....... нямам представа, че са от село от село са, ама то и нашите са от село. 

# 89
Ами щом не разбират от забележка, защо не си съберете багажа и край на гостуването.Докато не се научат как да се държат, не ги посещавайте.
Такива хора май само голяма секира ги оправя, как ще ме ядосват всеки път и аз пак ще им ходя на гости. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт