С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 581
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Рамлин,
децата и тяхното отглеждане са ангажимент на родителите, а не на бабите и дядовците  Wink
Така, че не виждам, какво общо има тук религията освен, ако не говорим за фанатици.

Да, за мен е несериозно, защото аз съм атеист и не бих кръстила децата си. Не мисля, че в това имат право да се бъркат моите и отсрещните родители, ако вече съм го коментирала с партньора си и сме взели единно решение.

Бабите и дядовците имат право да се интересуват, решението е на родителите, разбира се. И аз не мога да си представя някой да казва дали синът ми да бъде кръстен или не. Това не важи за мъжа ми, естествено.

ПП Изключвам религиозните фанатици. Те нямат право не на глас, ами на гласче.

ПП2 miss july, кой и...т е изпращал детето си на училище без пари за ядене?   Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 14:17 от milenaka

# 136
.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 16:26 от Ендорфин

# 137
Чета и се чудя защо винаги има един терсене ,сякаш нарочно до всеки свестен нареждат и един чепат ,дето каквото да правиш ,ще е грешно.Според мен единствено ограничаване на контактите  решава до някъде проблема.Понякога дребни недоразумения се  разбират след време ,когато станем родители ,когато минем от другата страна ...Не знам дали съм била наивна или направо глупава да не обръщам голямо внимание на такива неща,иска ми се да ви разкажа как съм живяла ,но от е минало ,засегнатите лица са отдавна ,от години  в другия свят и няма значение,и сега съм простила всичко ,повечето и  забравила,останали са няколко незабравими моменти,но като се случи повод си спомням и моите истории ,мокри калъфки  и знам ,че отдалечи  отстрани нещата изглеждат дребни и незначителни,но на момента яко тормозят.
Бях нежеланата снаха ,сега не дотам желана свекърва,и нито едното не ми харесва.Мълчах  и преглъщах ,сега се старая да стоя далеч,дори на моменти да боли.не давам акъл ,нямам изисквания ,ако синовете ми ме посетят ,добре дошли ,посрещам ,пращам ,изпращам колкото и което можа ,желая добро на всички ,не очаквам нищо,каквото дойде.Обсъждания казус ми е познати  съм на страната на снахата ,бъдеща де ,бих си пожелала такава ,ако не ме засяга пряко ,не бих  я засегнала и предявила претенции. Не  е  толкова страшно да се стои далеч ,и за двете страни ,ако го изберат ,но в случая  мнозинството усещам ,няма да спре.Развръзката е в ръцете на мъжа,и той  избира и ако не намери равновесието  може би не си е струвал.стана дълго ,и спирам ,може би ще събера инат да разкажа само как бе някога.И не ми казвайте ,че е било друго време,и тогава имаше и сега има всякакви хора,гледах другите ,имаше и тогава кифли.И прислуга .Фаворити и пренебрегвани.Винаги има.

# 138
  • Бургас
milenaka, е как кой - хората, заради които пиша в темата, разбира се. Снощи нещо стана въпрос и мъжа ми заобяснява как трябвало да става по-рано сутрин, за да хапне нещо, а в училище гледал като бедно сираче как другите деца си купуват закуски. После се прибирал гладен като куче в къщи и там си ядял. И нали е много съобразителен, милия, не смеел да си иска пари от техните. Пък родителите му нали не се сещат за друго, освен за собствените си гъзове, много им е дошло на акъла, че детето им ходи гладно.

Ендорфин, не съм искала да те засегна. Мой много близък имаше приятелка, която беше супер мълчалива и затворена, но не съм изпитвала лоши чувства към нея, защото приех, че просто си е такава. Аз пък съм точно обратното на това и устата ми не млъква - та, сигурно и аз съм дразнеща на моменти  Mr. Green Опитала си се да се извиниш. Стига ти толкова.

# 139
Само да добавя ,за мен си добър ,чувствителен и толерантен човек...може бии  мекушав на моменти ,харесва ми как разбираш нещата ,явно си попаднала на коренно различни хора ,които не прощават дори дребни неща ,дето може и да не си разбрала какво не е на тяхната ,не приемат различното  у другите и няма да ти е лесно ...никак ...

# 140
  • София
milenaka, е как кой - хората, заради които пиша в темата, разбира се. Снощи нещо стана въпрос и мъжа ми заобяснява как трябвало да става по-рано сутрин, за да хапне нещо, а в училище гледал като бедно сираче как другите деца си купуват закуски. После се прибирал гладен като куче в къщи и там си ядял. И нали е много съобразителен, милия, не смеел да си иска пари от техните. Пък родителите му нали не се сещат за друго, освен за собствените си гъзове, много им е дошло на акъла, че детето им ходи гладно.
...

Чудя се защо някои хора имат деца  Tired

# 141
  • Бургас
...

Чудя се защо някои хора имат деца  Tired

Е, как защо - за да ги гледат на старини. Ако не беше същото това изгладняло дете да закара майка си на операция в София и да хвърли няколко хилядарки по нея, щеше да си умре в бургаската болница и сега да й правим помен.......... Та хората са си опекли работата.
Дали съм споменавала, че заради цялата тази история и пропилени пари не успяхме да се вредим да си купим страхотен мезонет с чисто нова огромна кухня в хубав квартал в Бургас  Tired

# 142
.

# 143
Ендорфин,
разбирам те, че искаш семейните отношения да са в хармония, обаче насила хубост не става.
Ти може много усилия да полагаш, но ако отсрещната страна не желае да поеме протегнатата ръка, какво от това.
Затова се успокой и остави нещата да се наредят от само себе си.

# 144
  • Бургас
Само да добавя ,за мен си добър ,чувствителен и толерантен човек...може бии  мекушав на моменти ,харесва ми как разбираш нещата ,явно си попаднала на коренно различни хора ,които не прощават дори дребни неща ,дето може и да не си разбрала какво не е на тяхната ,не приемат различното  у другите и няма да ти е лесно ...никак ...

Опитвам се да бъда добър човек, но за тях изглежда съм добродушна = глупава. Чувствителна съм и изживявам всичко дълбоко и страдам за неща, за които просто трябва да махна с ръка, толерантна съм - то и това явно се приема като глупост.

Искам да остана себе си и да оправя нещата, но и да запазя достойнството си, защото си мисля, че досега дълго го потъпквах и научих тях да го потъпкват също.

Може да ти се дразнят, че не ги "даряваш" с наследник.

# 145
.

# 146
Не разбирам. Ти не ги харесваш, потискаш се в тяхно присъствие, изпитваш всякакви негативни чувства, но ти е обидно, че те не те харесват. Пат.
Защо не помислиш, че отношенията ви са двупосочни - те са усетили твоя негативизъм, твоята отчужденост и затова реагират така?
Друго, което ме учудва е, че сте заедно от 7 години, а го наричаш "приятеля ми". Заедно ли живеехте през цялото това време или наскоро сте се събрали?
Нищо чудно, че и те те възприемат като "някаква си там", поредното гадже на сина, което днес е тук, утре го няма. И вероятно се надяват да те няма.
Седнете да си поговорите с твоя приятел и се разберете като възрастни хора за всичко - семейство ли сте, гаджета ли сте, какви сте си. И го обявете недвусмислено на родителите си като факт, с който трябва да се съобразяват.
Не само от свекърви, и от мъже съм чувала да говорят с пренебрежение за партньорката на техен приятел: "Абе, живее с някаква си там...". За разлика от: "Живее с жена си". И в случая изобщо не става въпрос дали имат брак, или не - всичко зависи от това как мъжът е представил жената пред близките си - като негова съпруга или като поредното гадже, "някаква си там".

# 147
.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 16:27 от Ендорфин

# 148
Наричам го приятеля ми, защото той е такъв за момента, не ми е мъж. Но е мъжа, с който живея и с който искам да продължа напред. Това е ясно, видно на всички от приятелите ни, до семействата ни.

За всички е видно, че ти искаш да живееш с него, така ли?
А той дали иска? И кога?

# 149
  • при късмета
    Много е труден избора между майка и някой друг, ако някой е принуден от ситуация да избира, и той избере "другия", то този човек никога вече няма да е същия. Нищо, че е "голям мъж".

Дрънкаш абсолютни глупости. При такива положения, никой не е принуден от ситуацията да избира, а от някой от участниците в нея. Схващаш ли разликата?
На вас мъжете все ситуацията ви е виновна, но никога този който я създава. В случая свекървата.

Лично аз, ако някой ме накара да избирам между него и някой друг, бих избрала другия. Само и единствено, защото ме кара да избирам. Дори това да е майка ми. Това за мен е върха на тъпотията и на никой не бих позволила да ме манипулира или изнудва по този начин.

Изобщо не е решение да се избира между майка и половинка. Това са различни взаимоотношения и нито една страна няма право да иска подобен избор. Ако не се разбират има хиляди начини да са доволни всички

Общи условия

Активация на акаунт