С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 581
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
При kriss_89 , обаче бебето е само няколко дни при бабата и жената иска да му се порадва и е много неприятно да се опитват да й "наливат акъл"

Жената иска да си вземе детето когато вижда, че не му е комфортно в други ръце.
Как може да се радваш на ревящо бебе, какво ще и' стане ако го остави на майка му за да го успокои?

# 211
  • където ми харесва
cream, колкото и време да е било бебето при баба си, щом то почва да плаче, най-нормалното е майка му да иска да го гушне, за да го успокои, особено след като причината за раздразнението на бебето е баба му, която не го дава. Знаеш ли кога точно ще се моля аз на някой друг, да ми върне детето?
Има баби, които не си виждат внуците с месеци, някои и с години....а тя го вижда всеки уикенд, или през уикенд. Така че, не знам какъв толкова е зора, да се правиш на глуха, когато ти говори майката на внучето ти.

# 212
  • София
И аз не мога да се начудя, каква радост може да е едно ревящо в ръцете ти бебе...

# 213
Никога не бих ходила всеки уикенд - нали това е времето за нас, когато можем да се видим с мъжа ми, да поканим приятели, ако има друг човек - да погледа детето за 2-3 часа, за да излезнем някъде, да оставя детето на мъжа си и да отида я на фризьор, я на козметик, или да се видя с приятелки....
Ходенето при родителите е обсебващо, разбира се, ако няма належаща причина - да са болни, да им се напазарува, помогне нещо.... Това е друго, но, да подчиня живота си на други хора до такава степен, особено, ако се правят неща, които може да притесняват детето ми, или да не му се отразяват добре по моите разбирания? Потенциална свекърва съм и не знам каква баба ще бъда, но .... нито искам да обсебвам живота на някого, нито пък моя да бъде, но.... знае ли човек, какво ще му се случи? Sunglasses

# 214
  • София
Леле, не знаех, че ще предизвикам толкова сериозна дискусия  Embarassed. Пак казвам - разбирам, че иска да му се радва и да го гушка, не е в това проблема. Относно правенето на "пух и прах" - имам в предвид просто разговор, в никакъв случай крясъци или викове. Уверявам ви, че съм се старала изобщо да не занимавам съпруга ми с това, но той не е сляп в крайна сметка и ме познава достатъчно добре, за да знае кога нещо ме дразни или напряга. Мога да кажа на 1000000%, че по - обективен човек от него не познавам (това са думи и на други хора, не само мои) и никога няма да направи проблем на който и да било без причина. А за "по - ниска от тревата" - просто самата тя се чувстваше виновна, но когато видя, че едва ли не ние съжалихме, че сме и направили забележка забрави всичко, за което бяхме говорили. Аз със сигурност не изпитвам нужда или желание (вече) да сме там толкова често, но виждам, че съпруга ми иска да ги посещаваме и се съобразявам с него, въпреки, че ми се струва, че това ще се промени. Както казах, ние имаме живот тук и уикендите са времето, което можем да прекараме заедно или с приятели. Просто ми се иска да слуша какво и казвам и наистина да не си прави кефа на гърба на ревящото ми дете например... А не когато той се разсърди и аз кажа "Дай ми го за малко", да ми се отговаря с "Ама спокойно, ще му мине...", не мисля, че трябва да повтарям два пъти и се получава така, че един вид аз трябва да си издърпам детето от нечий ръце. Етърва ми също в момента е бременна, живи и здрави Септември ще си има бебенце и като вижда каква е ситуацията направо се плаши какво ще е, още повече ако е момиченце (понеже в родата им са все момчета), а майка им постоянно и говори как иска да е момиченце и т.н. и момичето се стресира, като си представи какво ще бъде ако е единственото (за сега) момиченце в семейството. Пак казвам - в никакъв случай не е лоша жената, просто не чува какво и се говори или чува само когато и изнася, а това натоварва и в случая страда и свекър ми например, защото не може да се порадва на внука си. Наистина съм решила за сега да спрем с посещенията за месец например, надявам се да се усети защо, ако не ще се наложи явно да съм по-твърда и ясна за това кое може и кое не за в бъдеще. 

# 215
  • София
Уверявам ви, че съм се старала изобщо да не занимавам съпруга ми с това, но той не е сляп в крайна сметка и ме познава достатъчно добре, за да знае кога нещо ме дразни или напряга. Мога да кажа на 1000000%, че по - обективен човек от него не познавам (това са думи и на други хора, не само мои) и никога няма да направи проблем на който и да било без причина. А за "по - ниска от тревата" - просто самата тя се чувстваше виновна, но когато видя, че едва ли не ние съжалихме, че сме и направили забележка забрави всичко, за което бяхме говорили. Аз със сигурност не изпитвам нужда или желание (вече) да сме там толкова често, но виждам, че съпруга ми иска да ги посещаваме и се съобразявам с него, въпреки, че ми се струва, че това ще се промени. 

Като е толкова обектиен и чувствителен към твоите настроения, би трябвало да се съобрази с желанието да ограничите ходенето до там толкова често.

# 216
  • София
Уверявам ви, че съм се старала изобщо да не занимавам съпруга ми с това, но той не е сляп в крайна сметка и ме познава достатъчно добре, за да знае кога нещо ме дразни или напряга. Мога да кажа на 1000000%, че по - обективен човек от него не познавам (това са думи и на други хора, не само мои) и никога няма да направи проблем на който и да било без причина. А за "по - ниска от тревата" - просто самата тя се чувстваше виновна, но когато видя, че едва ли не ние съжалихме, че сме и направили забележка забрави всичко, за което бяхме говорили. Аз със сигурност не изпитвам нужда или желание (вече) да сме там толкова често, но виждам, че съпруга ми иска да ги посещаваме и се съобразявам с него, въпреки, че ми се струва, че това ще се промени. 

Като е толкова обектиен и чувствителен към твоите настроения, би трябвало да се съобрази с желанието да ограничите ходенето до там толкова често.

Да, така е и се съобразява. За това ходим само по 2-3 пъти месечно...  Wink Той се надява, че колкото по - често ходим, за да може тя да му се радва, толкова по - малко обсебваща ще става...Не съм сигурна, че се получава и той го вижда... Но е съгласен с мен да ограничим посещенията, за да видим как ще е.

# 217
  • Бургас
kriss_89, моята свекърва и тя иска момиче. Даже като са били млади със свекъра са искали да имат момиче /всъщност подозирам, че тя въобще не е искала деца, а свекъра страшно много е искал момиче/. И като ми каже свекито "Ах, как искам едно момиченце" /не че ще му види очите на това момиченце/. Аз й отговарям "В нашето семейство сме само момичета, така че искаме момче". По принцип нямам претенции за пола, но леко ме дразнят такива подмятания особено като знам, че като родя нито ще се обаждат, нито ще искат да си виждат внучето, защото са безкрайни егоисти и много мразят да си развалят спокойствието. Обикновено се отлепят от дивана само, за да отидат на кафе. Приритали са за моето дете. Сигурно често ще ме питат на колко години е сега детето или в кой клас е.

П.П. 2-3 уикенда месечно са си почти всеки уикенд на село.

# 218
Би ме подразнило ,може би съм искала да ми се радват на децата ,не ги е пипала ,освен когато се налага.Но пък това ,да готвиш ,да поемаш домакинстването докато сте на гости с малко бебе,ми се струва предтекст  толкова привързаност да се отърве от шетане свекървата. поне при мен бе така,намира си работа точно когато трябва да помогне нещо ,да е далеч и да не пречи по нейни думи.Молила съм се поне да гледа печката ,докато търча насам натам,ама не.Детето ще порасне бързо ,ще има нужда да го "пасете " дето се вика нон стоп ,дано задържи интереса си за тогава и да тича след него.Това са бели кахъри ,но когато нещо те дразни  си е неприятно.

# 219
  • София
Един-два пъти да помогна с обяда или вечерята, когато се наложи- ок. Ама системно да стане, ми се струва тъпо. Може свекърва ти наистина да я помързява Mr. Green

# 220
  • София
Ами специално за готвенето - тя например е започнала да прави нещо, но когато аз вече съм там защо да не го довърша докато тя се занимава с бебето... Отделно да се сложи масата, да се нареди... не е всеки път, но не е и рядко... Да наистина дано и когато поотрасне да е толкова привързана.   

# 221
Бременната ти роднина мисли ли и тя да гостува толкова често? Rolling Eyes
Неприятно е, да.

# 222
  • София
Ами за бременната мацка - неизбежно е, защото най - малкото и тя е от същия град, а и до колкото знам планира живот и здраве когато роди да отиде там за първите няколко месеца при майка си, за да има помощ. Лошото е, че наистина много се стресира от тези ситуации, а не е сега момента да се притеснява за това, но... Да не говорим, че по принцип тя нямаше претенции за пола на бебчо, само да е живо и здраво, но вече искрено и се иска да е момче.

# 223
Колкото повече ви чета, толкова повече се убеждавам в максимата, че "който има дъщеря - той има дете"  ooooh!

# 224
  • Оптимист по принуда
Ами за бременната мацка - неизбежно е, защото най - малкото и тя е от същия град, а и до колкото знам планира живот и здраве когато роди да отиде там за първите няколко месеца при майка си, за да има помощ. Лошото е, че наистина много се стресира от тези ситуации, а не е сега момента да се притеснява за това, но... Да не говорим, че по принцип тя нямаше претенции за пола на бебчо, само да е живо и здраво, но вече искрено и се иска да е момче.

Тогава ти ще си отдъхнеш  Peace , любовта ще се пренасочи  Wink, за добро или лошо...

Общи условия

Активация на акаунт