С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 581
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Е, тогава пак ще реве, че свекървата не обръща внимание на детето ѝ или че гледа това на дъщеря си повече от нейното.  Laughing

# 226
  • Оптимист по принуда
Е, тогава пак ще реве, че свекървата не обръща внимание на детето ѝ или че гледа това на дъщеря си повече от нейното.  Laughing

Simple Smile Да де, то това е в многоточието  Wink

# 227
Колкото повече ви чета, толкова повече се убеждавам в максимата, че "който има дъщеря - той има дете"  ooooh!
...............Така изглежда, ама много от тези мами имат синове. Сега едва ли не трябва да  си "пазят" бебетата от свекървите, ама после и на тях ще им "набиват канчето".........Ако знаете, колко бързо минават годините.... и вие докато се огледате и трябва да станете " по-ниска от тревата и по-тиха от водата", точно свекърви- мечта.
Извода..............е за снахите, които ще стават свекърви.

# 228
  • Бургас
Колкото повече ви чета, толкова повече се убеждавам в максимата, че "който има дъщеря - той има дете"  ooooh!
...............Така изглежда, ама много от тези мами имат синове. Сега едва ли не трябва да  си "пазят" бебетата от свекървите, ама после и на тях ще им "набиват канчето".........Ако знаете, колко бързо минават годините.... и вие докато се огледате и трябва да станете " по-ниска от тревата и по-тиха от водата", точно свекърва мечта.

Тук си много права  Peace

# 229
  • София

Заради подобни тъпи максими хората у нас не могат спокойно да си живеят живота Crazy

Това постоянно очакване някой нещо да направи, защото "така се прави" ми бърка в нервите здраво. Забелязала съм, че жените от поколението на майка ми, масово са имали помощ в гледането на децата, да се разбира, че бабите са ги гледали. Какви са причините не смея да гадая, но сега тези жени преливат от майчински инстинкт и желание да си "наваксат", защото внучето им е последния шанс за това. От друга страна пък нямат грам умения да се справят с едно дете, недай си боже да се грижат по-продължително време за него. за тях "гледането" на внучето се изразява в това да им го дадеш в ръцете, чисто, нахранено и доволно за да го гушкат, пък ти през това време да свършиш някоя работа из къщата и когато дойде ред за хранене, смяна на памперс и прочие, ти го връщат  baby_neutral, понеже ги е страх "да не сбъркат" нещо. Иначе с претенции, колко деца са отгледали навремето  Joy Само че аз знам моята свекърва например как е гледала децата си. Та на помощ не разчитам, но и не разрешавам да ми се месят  Stop

# 230
Сега, затуй си ги гледайте сами децата, та после да нямате нужда да "наваксвате"( за първи път днес в този форум разбирам за тази потребност на бабите).

# 231
  • София
cream, дай Боже!  Laughing Не всеки пост в този форум се отнася лично до теб, да знаеш. Разбрах вече, че не си свекърва, много ми е интересно какво дириш в темата  newsm78 Да не би да ти липсва една снахичка да поучаваш, та изливаш мъдростта си върху нас, невежите?  Joy

ПС; Вече се похвали, че гледаш детето на дъщерята от съвсем малко. Погрижи се тя да няма нужда да наваксва един ден. Мен не ме мисли, аз държа и свекърви и тъщи надалеч!

# 232
  • София
cream, дай Боже!  Laughing Не всеки пост в този форум се отнася лично до теб, да знаеш.

И аз същото щях да кажа - като се заговори за лоша снаха в тия теми, не скачам, защото много добре си знам, че по-добра няма да намерят  Mr. Green

Но има няколко свекърви, пишещи тук, дето всичко написано срещу свекърва, го приемат много лично. Хора, не се персонифицирайте с лошия персонаж зорлем! Толкова ли вярвате, че вашите снахи нямат смелостта да ви кажат нещата в очите, че държите да си излеете за тях всичко тук!

# 233
  • София

Първо-етърва ми не и е дъщеря,а снаха,тъй като е женена за другия и син,второ-познавам достатъчно свекърва си и съм сигурна,чи няма да дели внуците си по никакъв начин и трето-не държа някой да ми гледа детето или да го величае,ако искам някой да го гледа-имам собствена майка (да ми е жива и здрава) и не смятам да опирам до свекърва си,най-малкото, защото не живее в София. Някой ден не знам и аз каква свекърва бих била,но съм сигурна че няма да съм такава. Всичко може да бъде премерено,майка ми живее тук,но не е всеки ден вкъщи да досажда. Вижда го по максимум два пъти в седмицата и когато го оставяме,за да излезем понякога, но никога не си е позволявала такова държание.

# 234
ToHu_ , аз също съм снаха, имам си живи и здрави свекъри и затова съм в темата.
Внучката ходи на градина и аз не съм я гледала, а помагала в отглеждането, тъй като си ходя на работа.
Дъщеря ми ще е тъща и се надявам да няма нужда от "наваксване".
Ако мнението ми е различно не означава, че "поучавам".

# 235
  • Варна

Eeee, няма начин да пропуснете, нали?

# 236
О-хо-хо, някой май се разпозна.  Joy

# 237
  • където ми харесва
Много интересни заключения прочетох, чак ми стана смешно.
Аз имам и дъщеря, и син. Свекърва ми, изключително тактична жена, първо че никога не ми се е натрисала в дома, без покана, или предупреждение от нейна страна, че ще дойде. Второ, никога не се е държала така неадекватно с децата ми. Винаги е питала, дали е подходящ момента да гушне сина ми (говоря за него, защото дъщеря ми е от друг мъж, съответно беше голяма, когато родих малкия), дали може тя да го нахрани, да го преобуе и т.н Никога не ми се е случило,  да се разплаче бебето в ръцете й, и тя да не ми го даде. И не, защото не знае какво да прави, а защото смята, че човека, който може да успокои плачещо бебе най-добре е собствената му майка. И никога не и е делила децата, между впрочем, въпреки че дъщеря ми не й е кръвна внучка, й се радва точно толкова, колкото и на сина ми.
Така че, когато хората притежават такт, колкото и да обожават внучетата си, не изземат функцията на майката. Още повече, да я оставят тя да върши тяхната работа, защото внучето е в ръцете им... Това пък за мен е проява на лошо възпитание.

# 238
  • Варна
О-хо-хо, някой май се разпозна.  Joy

Трудна работа да се разпозная в тази ситуация... Едно, че нямаме деца, които който и да било да обсебва, и второ, че мъжа ми е едно дете и дори да имаме някога, няма как да ми ги пренебрегват пред други... Wink
Просто отбелязах, че не пропуснахте да нападнете момичето, само защото дръзна да се "оплаче" от свекърва си (на точното място и в точната тема впрочем)!

# 239
  • София
Adellle, благородно ти завиждам за свекървата, много уважавам такива възпитани и цивилизовани взаимоотношения Peace

Общи условия

Активация на акаунт