С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 581
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Още нещо да допълня.
Когато сме на гости вместо да се заинтересува от нашето дете как е  , тя започва да разправя на дълго и широки какво прави детето на др.снаха, как се чуди какво да му сготви,че е капризен, че не се храни ,а майката която според мен би трябвало да е загрижена казва " Ми той като огладнее ще яде! "
Чудя се понякога как двама братя при условие ,че са възпитавани еднакво са толкова различни , а и от тук и различията в семействата ни .

# 361
  • Русе
....а майката която според мен би трябвало да е загрижена казва " Ми той като огладнее ще яде! "
Чудя се понякога как двама братя при условие ,че са възпитавани еднакво са толкова различни , а и от тук и различията в семействата ни .

Какво общо имат братята в случая  Grinning?
 Пък и според мен майката е абсолютно права, просто търпи бабата в опита и' да е грижовна и да натъпче детето със всичко каквото и' е под ръка  Wink, обаче вътрешно не го одобрява Simple Smile. Аз лично съм го изпитал с една наша баба  Laughing, с тази разлика че хич не съм търпелив.

# 362
  • София
Ах, ще умра. Те такова чудо не бях чувала. Свекървата да иска снаха й да припише половината апартамент на сина й, че да се чувствал като у дома си.  Joy

На твое място бих се радвала, че нямам близки отношения с тази жена. Не й се връзвай на простотиите, спри да я каниш у вас, вземи си ключа от входната врата и си живейте живота.

# 363
  • София
Ах, ще умра. Те такова чудо не бях чувала. Свекървата да иска снаха й да припише половината апартамент на сина й, че да се чувствал като у дома си.  Joy

На твое място бих се радвала, че нямам близки отношения с тази жена. Не й се връзвай на простотиите, спри да я каниш у вас, вземи си ключа от входната врата и си живейте живота.

Ох, пак твоя пост ще подкрепя  Peace

Значи, все си мислех, че е направила коментара просто "той се чувства като на гости, като е твой апартамента", ама така открито да заявява как могат да се "поправят" нещата - егати наглостта! Думи нямам.

toofaraway, и аз съм на мнение, че даже си си много добре с тая свекърва. Голяма работа какво мисли и прави за другото дете. Нали твоето не страда от липсата на вниманието й? Много важно, че деляла децата, това да й е кусурът. Гледай си живота и по-малко внимание й обръщай.

# 364
  • Варна
По повод нетактичните изказвания на свекървите, ние имаме много примери. Някои са гаднички (като последния), но повечето са по-скоро смешни...
В началото на връзката ни с ММ (дори не помня бяхме ли вече женени), свеки реши една вечер да "пооплюе" бившата му. Естествено целта беше да ми се каже, че аз съм къде - къде ПО-ПО от нея. След коментарите за интелектуалното й ниво, доманкинските й навици (или липсата на такива) и няколко други неща, свеки завършва с думите: "А пък като се нашари и с татуировка (тя де, бившата) и направоооо...  ooooh! Sick Naughty!"
Е, познайте дали после не внимавах да не съм по потник пред свеки или да не ми е гол кръста... Поне цяла година се "загръщах" старателно, че аз бившата на ММ я познавам и честно казано нейната скромна татуировчица направо си бледнее пред моите две...  Joy Joy Joy

# 365
  • Русе
 Едно време татуировки имаха само циглите, затворниците и евентуално войниците от флота, доколкото някога е имало флот де  Laughing.  Обаче сега нравите са други  Mr. Green.
 Само констатирам  Peace.

# 366
И как реагира като видя твоите 2? От трите др снахи, аз единствена имам тату, но моята е малка и е с бяло мастило икиткано се забелязва, а е на китката.

# 367
Определено преди години се дразнех много , дори се ядосвах на себе си ,че обръщам внимание на такива подмятания и намеци , които смятам ,че са далач от моето възпитание и възгледи за живота.
През всичките години съм разчитала единствено на моята майка ,която ми помагаше в отглеждането на детето ни . върнах се бързо на работа след като навърши 1 година ,защото в частния бизнес никой нямаше да ме чака,а и финансово се налагаше - печелих добре.
Спомням си , като разбра ,че ще тръгвам на работа веднага се застрахова ,че можела да гледа детето ни ,но понеже не можела да ходи стабилно , пък тя нямала сили да тича след нея като се стабилизира .
След като проходи стабилно причината беше ,че непрестанно пак трябва да е до нея и ....
Оправдания !
Естествено ,че спрях да ги каня !
Човек като не те цени ти рано или късно се дистанцираш.

# 368
  • където ми харесва
И как реагира като видя твоите 2? От трите др снахи, аз единствена имам тату, но моята е малка и е с бяло мастило икиткано се забелязва, а е на китката.
Моята като видя моите 5, беше леко в шок. Но, предвид факта, че и мъжа ми има татуси, брат му също, някак си го прие. Просто беше шокирана от бройката Laughing

# 369
  • Mediterraneo
Напоследък взех да се дразня от нещо.
 Мъжът ми и майка му са в някакъв техен си конфликт. Не го намирам за толкова сериозен, дори за мен е изсмукан от пръстите на мъжа ми, но съм до него и го подкрепям тихомълком. Нито са се карали, нито нищо, просто имат разногласия по някакъв въпрос.
Та заради това нещо тази жена си стъпи на ината и вече 2 месеца не е вдигнала телефона да попита как са децата  Rolling Eyes А иначе уж мре за тях! Децата я обичат, харесва им да прекарват време с нея, ама...

# 370
  • София
Защо толкова сляпо подкрепяш тогава мъжа си? Накарай децата да се обадят на баба си, или ти се обади и им дай да разговарят.

Ако децата не страдаха от тази раздяла, щях да ти препоръчам да не си създаваш излишни проблеми с тревоги по това кой на кого се сърди, щом не те засяга.

# 371
от туитър

Сатанински ритуал: Насядат приятелките на свекърва ми и трябва подред да им измериш кръвното.

hahaha

# 372
А тема за зълвата има ли? Че няма такова чудо  Mr. Green
Говорим си с моята и обсъждаме каните с филтър за вода. И двете стигнахме до извода, че това ще ни е следващата покупка. След една седмица свека идва у нас и реве, скарала се със зълвата и ние в събота вечер я приютихме у нас. Изслушахме я, опитахме се да тушираме кавгата. След като се успокои, свека ми каза, че със зълвата били на пазар и видяли кана на промоция хахахаха. И свека купила /забравих да поясня, че живеят в една къща/ за вкъщи. Тя свека само филтрирана вода пие, много знае какво е това. И аз съответно казвам "Е, що не ми се обадихте". Бил е последния ден в промоция. Съответно на свека й стана тъпо и ми вика, да ти дам 20 лв за си купиш кана. Ама аз 20 лв си имам, не е в парите въпроса. Обаче зълвата много ми падна в очите. Само и само свека да не купи и за нас. Естествено отказах парите  Crossing Arms

И сега по темата за свекървите  hahaha
Всяка неделя "минават" през нас без да се обадят. И винаги носи остатъци храна. За нас и за котките в двора  Joy
Последният път донесе едно крайно парче баница. Но не цялото, а само края и още някаква бутерка останала явно от събота. Почудихме се с мъжа ми, кой кое да изяде. Той се ядоса и й каза. И на мен ми стана тъпо. Да не носи нищо, никой не я кара.

# 373
  • Canada
  Горката... Grinning

# 374
  • Mediterraneo
Защо толкова сляпо подкрепяш тогава мъжа си? Накарай децата да се обадят на баба си, или ти се обади и им дай да разговарят.

Ако децата не страдаха от тази раздяла, щях да ти препоръчам да не си създаваш излишни проблеми с тревоги по това кой на кого се сърди, щом не те засяга.

Няма как да не го подкрепям! Не ме интересува защо не си говорят, но трябва да съм до него! Децата не страдат, реално няма и проблем в това, че не се обажда поне на тях. По- скоро се дразня, че инатът ѝ винаги е по- голям от децата, не знам. Преди години сигурно 6 месеца не ги беше виждала и чувала, бяха я забравили...

Общи условия

Активация на акаунт