Майчинството счетоводно-59

• 38 422
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Здравейте, незнам дали за тук точно ми е въпроса но реших да питам.От 6.03 съм в отпуск след майчинството (трябва да е 40 дни ако не се лъжа) сега трябва да си пусна болничен,но незнам дали правилно ги броя тези 40 дни.По моите изчисления трябва да е от 9 май(не включвам празничните дни по великден и 1-6 май .Права ли съм?

Първо уточни колко платен отпуск ще ползваш.Ако са 40 работни дни,да,не включваш съботите и неделите и официалните празници.Но броиш съботите на май,които се отработват

# 631
Здравейте, незнам дали за тук точно ми е въпроса но реших да питам.От 6.03 съм в отпуск след майчинството (трябва да е 40 дни ако не се лъжа) сега трябва да си пусна болничен,но незнам дали правилно ги броя тези 40 дни.По моите изчисления трябва да е от 9 май(не включвам празничните дни по великден и 1-6 май .Права ли съм?

Първо уточни колко платен отпуск ще ползваш.Ако са 40 работни дни,да,не включваш съботите и неделите и официалните празници.Но броиш съботите на май,които се отработват

но съботите който се отработват са след 9 май пак ли трябва да ги броя

# 632
  • Пловдив
но съботите който се отработват са след 9 май пак ли трябва да ги броя

Ако ти се падат след края на платения годишен отпуск,разбира се че не ги броиш.Давам ти пример,че може да се брои и събота,ако е официален работен ден

# 633
момичета а кои съботи са работни през май месец, имам болничен до 22-ри и не знам колко са работни и колко почивните дни. Благодаря.

# 634
  • Пловдив
момичета а кои съботи са работни през май месец, имам болничен до 22-ри и не знам колко са работни и колко почивните дни. Благодаря.

работни съботи 10 и 31 ви.почивни дни от 1 ви до 6 ти включително
общо 20 работни дни за месец май

# 635
  • В полите на Пирин планина
Бременни, които имат право на майчинство по КСО (имат 12м, трудов стаж) имат ли право на еднократна помощ за бременност?

Ако са осигурени лица / на трудов договор, самоосигуряващи / - не.

# 636
Здравейте, включвам се да се похваля, че първия болничен, който ми обжалваха от м. февруари ще ми го изплатят (може би следващия месец вече). Имам и един от март, който пак ми обжалват, за него явно още 3 месеца трябва да почакам да разбера резултата. Както и да е.
Сетих се нещо друго сега. Тъй като аз имам ТЕЛК и получавам пенсия за общо заболяване + заплатата по трудовия ми договор. При изчисление на майчинството освен сумите на които съм осигурявана от работата ми, ще се вземе ли предвид и пенсията  newsm78

# 637
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, включвам се да се похваля, че първия болничен, който ми обжалваха от м. февруари ще ми го изплатят (може би следващия месец вече). Имам и един от март, който пак ми обжалват, за него явно още 3 месеца трябва да почакам да разбера резултата. Както и да е.
Сетих се нещо друго сега. Тъй като аз имам ТЕЛК и получавам пенсия за общо заболяване + заплатата по трудовия ми договор. При изчисление на майчинството освен сумите на които съм осигурявана от работата ми, ще се вземе ли предвид и пенсията  newsm78

Не, това не е осигурителен доход  Crossing Arms

# 638
Ех, знаех си.  Crossing Arms

# 639
Болничен съм от 9 април.Докито първо ми издаде за 14 дни и сега си го удължих с 30 дни,кога трябва да ми преведат болничния... Rolling Eyes

# 640
зависи кога ще ти го придвижат от личния състав до НОИ, по принцип в края на м.май трябда да имаш превод за април

# 641
  • Пловдив
Болничен съм от 9 април.Докито първо ми издаде за 14 дни и сега си го удължих с 30 дни,кога трябва да ми преведат болничния... Rolling Eyes

Май месец.Точно кога зависи от това кога от работата ще го представят в НОИ.Крайният срок е 15 ти май

# 642

Май месец.Точно кога зависи от това кога от работата ще го представят в НОИ.Крайният срок е 15 ти май

Мда, явно много зависи. Както по-рано днес описах последователно статуса на обработка и мислех да ходя до банкомата да проверя, преди да изляза следобед получих смс от нои за извършения превод Simple Smile 24.04.2014 - преведено обезщетение за месец април- цялата сума. Не мога да повярвам, че срока за подаване на счетито беше 15.05, това ок, тя го е подала пак със закъснение - 10.04, издаден също с два дена закъснение вместо на 01.04 на 03.04 и хоп изплатен на 24.04:) а нееее чак месец май и то след 15-ти хихи голям късмет!

# 643
  • Пловдив
тя го е подала пак със закъснение - 10.04

Защо да го е подала със закъснение?Болничният нали е издаден април месец?

# 644
тя го е подала пак със закъснение - 10.04

Защо да го е подала със закъснение?Болничният нали е издаден април месец?

Не, в смисъл, че жената искаше да го подаде веднага след като ми го издадат, но беше болничка и според нея се е забавила малко. а тя с цел да ги преведат по навреме и за това ми е толкова голямо учудването и съм приятно изненадана, че толкова рано има превод Simple Smile

Иначе да БЛ е от 01.04-15.05, издаден на 03.04 обаче и подаден на 10.04. започнат за обработка на 15.04 и на 23.04 приключен и на 24.04 превод. аз бях останала с впечатлението, че след като срока за подаване е до 15.05 то и плащането ще е по-късно /вероятно и след 15-ти/. или в най-добрия случайв срок до 15 дни след подаването, а според това сметнах че към 08.05 някъде да очаквам, но в този случай излиза, че подаден навреме и бързо изплатен от НОИ Simple Smile неочаквана хубава изненада Simple Smile просто едно мерси за нои хихи, всеки път така да действат Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 01:47 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт