В този ред на мисли искам да ви попитам кога ви изплатиха втория болничен?! На мен още не ми е платен, т.е. за февруари не съм взела никакви пари., а той е от 31.01 - 13.03
Минахме на дрехи за 3-6м малко са му широки де, ама 0-3 ги опъва като манекенка
Толкова роптах докато се махна, а сега не ми се тръгва за квартирата, плаче ми се направо.... Детето е много спокойно тук, не знам защо. Не само че ме отменят, ами и той се чувства по-добре и вече не плаче. 

Казвам го не за да те упрекна, защото никоя от нас не се е родила научена да гледа деца. Но колкото и бебето да не идва на бял свят с "наръчник за употреба", вече наистина под път и над път има откъде да почерпим полезна информация, да потърсим второ мнение, да разберем за различните методи и теории и да изберем коя от тях да следваме, за да направим нашия живот и този на децата си по-добър и здравословен. 
Но да ти кажа и ние вече прибрахме повечетзао дрешки най-мъничко бебе и извадихме тези за 3-6 м, защото наша Лиза е около 60-сантиметрова дългурница.
(Роди се 48см) За количката - хм, кофти. Знам какво е да се разочароваш от нещо, на което си възлагал големи надежди, а и си дал сума ти пари.

да предаваш опита си на други майки и подкрепяш, щом искат да кърмят. Там където си, ако има ЛЛЛ група можеш да я посетиш или като си ходиш през ваканциите в България да вмъкнеш и едно Бебешко кафе или среща в програмата си

Благодаря ви за отговорите за парите. Стана ми чудно, защото тези 90% са от брутната заплата, което означава, че трябва да взимам повече пари отколкото докато бях на работа, а аз не съм взела толкова. Затова и помислих, че са ми ги платили като болничен, тоест 80%, но явно не. Наистина дневната база е по-висока - погледнах в справката от НОИ и въпреки това взимам по-малко пари. За какво говоря - примерно заплатата ми е 600 лв, аз докато съм била на работа съм взимала 400 лева, а сега в майчинство трябва да взимам поне 500 лева, но не - аз имам примерно 350 лв пуснати от НОИ. Явно ще трябва да ходя и да видя каква е работата в самото НОИ. В тази връзка някой да знае дали мога да направя справка по телефон и да ми даде номера на този телефон? Че в сайта не откривам.
Как е възможно педиатърът да ти каже подобно нещо??? Та мед не се дава на малко дете преди да навърши годинка!!! То и аз, защото кърмя, съм спряла да ям мед, за да не го предам на детето, пък камо ли директно!!!!! Прочети линковете, които ти беше пуснала Зеленкото, пък и наистина в нета е пълно с информация какво се дава и в каква възраст на едно дете. 
Памперсите клевър колко са "дървени"? Че примерно на бейбилов на мен ми бяха малко дървени също. Пък на клевър искам да ги пробвам. Ако намериш схемата на захранване, пусни я тук за такива неопитни, като мен
.
Толкова ме хвана яд(защото за втори пъти ми извъртява този номер),че пуснах един душ,приведох се в женски вид и му казах,че излизам. Та така от 11 до 20 вечерта го оставих с децата да ги гледа. А аз ходих из мола,до колежките,на ляво,на дясно.Да види какво е!Беше супер изтощен като се върнах и смирен. Сега спи като заклан... 

Видях клипчето обаче,жестоко!
Като бяхме при ортопеда,пак повърна в кабинета. И той каза,че не трябва да го тъпчем. Колкото изяжда,толкова. По добре слабо бебе от колкото дебело. Това било предпоставка за бъдещата му фигура. Слабо бебе никога нямало да стане дебел възрастен. И дебелите бебета ставали завормени възрастни
.... Аз мисля,че е ген!

И аз имам някъде някакви записки, ще си ги потърся по-натам, Но със сигурносто няма да се ръководя по тях едно към едно. Но живот и здраве пак ще захраня най-малко на навършени 5 месеца. 

Ние още 5 не можем да стигнем ( делят ни 100 грама
)

Моя дружка ме агитира да започна да давам сокчета, аз пък се дърпам, ама защо - не мога да обесня
Каката я захраних с морковено пюре, беше на 4 месеца и половина. Сега не знам как ще процедирам. 

и нощното гледане.