Отговори
# 240
здравейте,
аз какво да ви пиша...малката е ужасно ревлива, реве непрестанно, когато не спи и не яде. мислех, че реве, ако не е в мен, но устанивих, че всъщност реве, дори и да я гушкам, иска да суче, после се успива и ако река да я преместя, веднага пак почва да реве...драматично е, не помага ни люлка, ни залъгалка..купих слинг, в него мрънка, не се дере, но на мен не ми е много кеф с него...не виждам къде стъпвам, и пр. освен това тя не спи в него. бял шум ..понякога помага. съжалявам, че няма главни букви..пак яде и е в мен и с една ръка толкова. яде , ако има как нон стоп...със сигурност на всеки час-два, често и на половин, не ми се вижда нормално това...давайте акъли. вечер сме по-добре с 3 хранения през ноща, и по-малко рев и по-стабилно спане и то в нейното легло, пупу, но и тогава при лягането има драми и редовбо я оставям да си пореве 15 мин, иначе, ще реве цяла нощ, ако я взема, и после се опитам да я оставя, а така зьаспива докато мен ме няма в стаята. та идеи за през деня..

# 241
Мале днес с Л. бяхме навън общо 5 часа. В четврътък й предстои ваксина. Дано не съм направила беля да я простодя...  Praynig

Ох, Панди, говориш за 2 повръщания на ден. При нас ако са само 2 повръщания на хранене купон вдигам и се радвам!!! Ето сега в 11 го нахраних и е повърнал 4 пъти, а като гледам май няма намерение да спира.

Пак не си ме разбрала.  Mr. Green Какви ти 2 повръщания на ден? Говорех, че два пъти за 3 дни се задави до задушаване от течност в устата - или от насъбрала се лига от бибата, или  от върнала се, но не излязла през устата кърма (т.нар. тих рефлукс). Иначе повръща десетки пъти на ден. Подчертавам не става дума за връщане (малко да й изтече), а за ПОвръщане - много често на фонтан, мятайки надалеч и т.н....  ooooh!

Tsweti93, за педиатъра, от опит казвам много е лесно - просто не даваш обяснения.   Mr. Green На всичко казваш "дааа, разбира се, добре", а си правиш каквото си знаеш. Предполагам няма как да разбере какво точно правиш с детето си у вас.  Sunglasses

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 19:10 от ♥Пандичка♥

# 242
Панди, сори, наистина не съм те разбрала. Много ми е мъчно за Лизи - явно сте по-зле от нас. И като гледам май засега няма израстване при нея, а щеше да е хубаво да му се види края вече. На нас засега не ни се е случвало подобно задушаване. Задавя се, но само кашля. Иначе повръща всякак - може да леко и спокойно да се стича, а може и на фонтан да пръска по леглото. Кърпичките помагат в първия случай, но преобличанията ни са доста на ден заради втория. Подобно положение е направо ужасно. Който не го е минал, той не знае. Но забелязах, както писах, че нощем, когато спи дълбоко, не връща толкова много - само при оригването. Е, поне в това има напредък - вече почти винаги се оригва.
Сънфлауър, благодаря ти за загрижеността - май наддава но не толкова, колкото щеше да бъде, ако не повръщаше.
А от няколко дни заедно с това имаме и непрестанен рев, който не можем да разберем по какъв начин да прекъснем - също като при Никито, та и теб те разбирам  Hug
Утре отивам за болничен и ще искам направление за гастроентеролог - някакви препоръки? Знам, че случаят ни не е от най-трагичните, че не е истински рефлукс, но просто не мога да се примиря с положението и само като си представя какво може да се случи.... Постоянно като е заспал дълбоко отивам при него и го проверявам дали диша - ужас направо.....

А и между другото - слингът явно ще го подарявам на някой. Повече от половин час в него отказва и се почва яко дране. Оня ден бях излязла със слинга и прекарахме 3 часа навън така. Е, казвам ви по-голям кошмар не съм изживявала. Идеше ми да се гръмна. Според мен не го търпи, защото са му ограничени движенията на ръцете и краката, става му прекалено топло /макар че го обличам само по боди и блузка/, а май и на краката му става прекалено некомфортно, защото нали са му сгънати. Вкъщи също не му харесва да го нося със слинг. Та със слинга само до лекаря и обратно - това е за съжаление.

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 20:39 от tonniny

# 243
Тони, аз вече бях писала за гастро -
д-р Пенка Янева
02/8154239
Поликлиниката на Педиатрията
ул. Найден Геров 2

# 244
Коте, пропуснала съм го предния път  Hug Hug Много ти благодаря!

# 245
има ли и други мами, чиито деца спят по половин час, ако не са в ръцете им ooooh! Нощно време спи по 3 или 4 чАса, но от 23ч нататък. Преди това като я оставя спи 30 мин и се буди Confused

# 246
да, зузи, точно това сме ние

# 247
Здравейте момичета, много съм боса по темите, които обсъждате. За захранването четох доста , мисля да започнем от 6-ти месец.
За памперсите ние сме с Премиум Кеър, много съм доволна. препоръчаха ми памперсите на Ганчев, продават се и на бройка, мисля да ги пробвам.
babyface  Hugблагодаря, че си ми писала за плащането на болничния. Ще пиша после дали са го изплатили така.
Desita много хубава фотосесия  Simple Smile И ние мислим да правим, доволна ли си от фотографа?
Аз мисля да изчакам малко да поотрасне, поне още няколко месеца, за да е по-спокоен.
tonniny много ми стана мъчно за вас, надявам се скоро да спре това повръщане. Представям си какво ти е, да не можеш да го оставиш за 5 мин. , дано е нещо временно, което скоро да отшуми.  Hug
Ние утре сме на ваксина, първата. Дано всичко е наред и няма проблеми.  Praynig
Поздрави на всички, хубава вечер

# 248
Здравейте мами!
Въпрос към ЛЛЛ Бебето ми е на кърма влизаме 3-седмица но от 2-3 дни слез 2 слетобяд постоянно е гладен търси гърда. От постоянното слагане на гърдата лявото ми зърно почна да се откъсва болките са ужасни. Сега давам дясната цедя другата. Той обаче е все гладен принудихме се тази вечер да му направим мляко защото всичко беше изял а от плач почна да посинява. Възможно ли е кърмата ми да не му достига какво да правя? Иначе на цвят кърмата ми дори жълтенее.  Горе долу по 90 изцеждам от 2-гърди това достатъчно ли е?

# 249
има ли и други мами, чиито деца спят по половин час, ако не са в ръцете им ooooh! Нощно време спи по 3 или 4 чАса, но от 23ч нататък. Преди това като я оставя спи 30 мин и се буди Confused

Зузи, не само Никито, та и ние сме така,ама 30 минутки си е рекорд Grinning
При нас са около 20-ина... ама ако е върху мен - откарва по 2,5-3 часа

Гуш на всички мами и бебешори!

# 250
надявам се това будуване да се дължи на коликите и после всичко да отмине, че си е зор  Outta Joint

# 251
коликите обикновено са придружени от реване и напъване,нашия също будува спокойно до 12 без реването и после спи 4 часа,според мен е скок в растежа,променят се децата,както и режима им.

# 252
Добър вечер. Според мен неспането е временно. Мойто мъниче също не спеше в началото. След 1 седмица става на 4месеца и от 3месеца вече спи от 9 вечерта до 8 сутринта непробудно. Аз го будя в 12 за да яде, защото иначе ще е ял 4 пъти само. Сам си изгради режима. Моя съвет е да се заредите с търпение. И дано да си спинкат и да си хапват и не повръщат

# 253
леле, 4 пъти..имам чувството, че ядем около 14 до 40 пъти не съм сигурна.. хахах, то може ли да се преброи нещо в тази постоянна въртележка-рев, сучене, заспиване, местене в леглото, събуждане, рев, и т.н.

# 254
Милата... знам, много е гадно. Като ни пуснаха от болницата малчо не искаше да суче, а на мен ще ми гръмнат гърдите. Имах много кърма и като се прибрахме от болницата започна да суче, обаче ми намаляла кърмата и аз незнам. А тои си дърпа миличкия, а после реве. И един ден дере се, дере се цял ден. Като се изцедих-НИЩО. Не е бил ял цял ден. Спря ми кърмата и сега сме на адаптирано мляко. Много ме е яд, но пък гладен не е останал:)))

Общи условия

Активация на акаунт