Избор на сушилня - 5

• 475 189
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 770
♥ HAPPY ♥ самопочистващият се кондензатор се чисти сам - взима вода от кондензния резервоар и се измива по време на самото сушене, ако има нужда. Не се вади, то и нямаш достъп директно до него. Можеш да го видиш като махнеш филтрите на люка отдолу - вижда се предната му част в отвора. Това е за модели с стъклен люк, за другите не съм се интересувала как е.
Моята е клас А за осатъчна влага - изсушава до 91%, останалите са под 90%, които са клас В.

# 1 771
Добре, но на АЕГ де факто също не можеш да извадиш кондензатора, той самопочистващ ли е, или не....не се знае...
Да и аз си мислех че това е нещо за остатъчна влага,но защо по-скъпите сушилни са с клас Б?!
И друго- от всички там, само една Електролукс имаше решетка за вълна и обувки ( бях я видяла и онлайн че може да се поръча). Всички останали марки и модели- нямат и няма и от къде да си поръча човек, което доста ме подразни...защото е полезен аксесоар

# 1 772
  • Русе
А, ако сушилнята е включена в канал, как се самопочиства този кондензатор?

# 1 773
Хм, от официалния сервиз на Сименс не можаха да ми отговорят, а аз и мЪжо не се ориентирахме по схемата. Не е добре начертано и е без текстово пояснение.
За това не се напъвахме да я включваме в канал, а имаме такава възможност.
Има една гумена тапичка, която се мести като се включи маркуча да изтича конденза и не става ясно дали първо се събира горе в кутията и после се изтича или направо кондензира през маркуча.
Самото почистване става през клапан, който е в кондензаторния контейнер т.е. вътре трябва да има вода.

# 1 774
  • Русе
Хм, стана ми интересно. Аз като купувах моята почти нямаше такива, та не се интересувах. Но все някой ден ще се развали, ще реша да я сменям с по-нова, да знам. (надявам се, че няма да е скоро въобще, че съм си много доволна, а и не ме затруднява чистенето.)

# 1 775
Преди няколко страници бях написала. Това с легена и класа В е клас на кондензация. Не е остатъчна влага в дрехите. А остатъчна влага във въздуха който се издухва от сушилнята. Тоест това е някаква мярка колко е ефективен самия ви кондензатор. На Бош и Сименс класа е В поради самия принцип на самопочистването - облива се кондензатора с вода и част от нея се изпарява. Затова класа на кондензация пада. Затова Бош и Сименс са клас В а Беко клас А което на първо четене изглежда странно.

# 1 776
 muoil много ти благодаря!

# 1 777
  • София
Когато е включена към канал, водата първо се събира в контейнера, а в края на цикъла се изпразва през маркучето в канала. Аз поне не съм я виждала моята по друго време да изпразва водата. Вероятно при самопочистващите е същото. Като екстра ми звучи много готино, защото чистеното на решетката на кондензатора на моето АЕГ ми разкатава фамилията  Sick Въпреки че свръхредовно чистя филтрите към кондензатора (много по-често от предписанието), по решетката на тоя кондензатор се наслояват мъхове, които се спичат чудовищно и после следва едно чегъртане с четка за зъби  #2gunfire, защото изобщо не става с прахосмукачка, мъховете са бетон. А решетката е направена от ламаринка тип станиол от шоколад и секунда невнимание и съм я огънала  ooooh! Абе тъпа работа.
Ако самопочистващите наистина се самопочистват, не му мислете  Simple Smile

# 1 778
  • Русе
На Бекото изобщо не се гънат, а и като цяло нямам почти никакви наслоявания. Не го чистя въобще редовно, даже и дунапрена 1 път седмично го пера. Никога не съм гледала дали се пълни контейнера, според мен не, защото има прах по него, а не капчици.

# 1 779
Не знам, за мен пране или чистене на каквото и да е по сушилнята или друг уред веднъж седмично ми е идва в повече, камо ли с четка за зъби да търкам или да пера филтър
Де да знам, много ли е да очаквам че ще почиствам само филтъра след всяко сушене и от там насетне нищо  newsm78

# 1 780
  • София
Ми то и "само" почистване на горния филтър след всяко сушене се превръща в адска досада, както и изхвърлянето на водата от контейнера, след като попремине еуфорията  Wink  Зависи си от човека - за мен е, за други да измият цялата сушилня е песен  Laughing

Меги, не знам дали се пълни горният контейнер, който събира водата, когато не е вързана към канал, по-скоро не, вероятно има и друг контейнер някъде, защото при мен се чува как помпичка я изпомпва накрая на цикъла, а  това означава тръбичка, потопена в контейнера и т.н., което липсва в горния.

# 1 781
  • Русе
Аз съм от мързеливите хора, дето не чистя на всяко сушене филтри, долни, горни, .... Горният на 2-3 сушенета, долния 2-3 в месец сигурно, не знам, не съм засичала.
Що се отнася до контейнера - ще взема да я следя някой път. Нямам навик да си следя уредите докато работят.

# 1 782
Момичета, направо ме успокоихте Hug Мислех, че само аз чистя филтрите с досада. Този на вратичката как да е ... но долния, който се чисти веднъж на 5 пускания е ужасно тъпа работа ooooh! До сега съм го почиствала на ръка и под течаща вода, не съм го прала, че ме беше страх да не се повреди нещо , но следващия път ще опитам внимателно с прахосмукачката.

# 1 783
С прахосмукачката става най-лесно и бързо.. Няма какво толкова да се повреди,просто на по-малка степен

# 1 784
Аз лично реших да изчакам ноемврийските намаления...иска ми се сушилнята да има самопочистване и / или решетка за обувки, евентуално инверторен двигател ( не знам колко е нужно за сушилня, но просто искам да е по-нова като технология). С тези изисквания надвишаваме значително 1000 лева и ще дебна покрай черния петък за нещо с такива показатели около тази сума

Общи условия

Активация на акаунт