Избор на сушилня - 5

• 478 690
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 185
Скрит текст:
При програмите с време се суши също на висока температура, те не се изключват автоматично, ако прането е още мокро или вече изсъхнало, просто си свършват зададеното време и тогава спират. Ползвам ги (10 минутната) за сушене на пердета и ризи- излизат влажни, но като изгладени и направо ги закачам.
Нашето Беко е от най-простите, но си съкращава времето за сушене - като го пуснем с по-малко пране, първоначално показва стандартното време за програмата, но после я намалява и свършва за по-кратко време.

Според мен има предвид, когато задаваш време за сушене - не програма - гардероб например, която уж е 2 часа, но може при по-малко дрехи да спре по-рано, а програма на която ръчно задаваш - суши 10-40-80 мин и т.н., тогава тя си работи точно толкова мин, колкото си  задал, ни повече, ни по-малко, независимо сухи ли са, мокри ли са след тези мин. дрехите.
Да, извинявам се, грешката е моя.
Изобщо не ги и ползвам тези програми и не се усетих, че става дума за тях.

# 1 186
  • София
От известно време си мисля точно това, че сушилните с термопомпа работят с по-ниска температура, но всъщност не зная с колко точно...
Мисълта ми е, в такъв случай пак ли отпада гладенето на бебешките дрешки?

# 1 187
  • София
То и без сушилня, няма задължителност в гладенето.

# 1 188
  • София
Да, смесвам. При прането според мен може да се оцветят, не от сушилнята.
И от сушилнята могат да се оцветят за съжаление. Задължително трябва да се внимава, ако се суши дреха, за която се знае, че пуска.

От известно време си мисля точно това, че сушилните с термопомпа работят с по-ниска температура, но всъщност не зная с колко точно...
Термопомпените сушат на около 50-55 градуса, а другите - на 75-80.
Гладих бебешките дрешки само първия месец  Peace Мразя да гладя. А и е напълно излишно.

# 1 189

Винаги ми е било чудно това с гладенето на бебешките дрехи. Или пък на бельото, чаршафите и т.н. Rolling Eyes

# 1 190
  • София
Здравейте,

Някой може ли да каже впечатления за тази сушилня - http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPY-7405-XHW3/p/680611

Благодаря ви предварително  Hug

# 1 191
  • София
Благодаря на всички, които отговориха на въпроса със смесване на цветове   bouquet Опитах и за моят късмет нищо не се оцвети, въпреки че сложих едни червени дрехи, които си пускат по -принцип. Wink
Сега искам още помощ  Praynig..чорапогащници сушите ли? А дънките на програма за дънки (за тези които имат такава) или на смесена програма с други дрехи е по - добре да ги пусна?

# 1 192
  • София
Дънките ги пера с останалите дрехи на памук, чорапогащниците не ги суша, за да не се задерат от другите дрехи, копчета и ципове, чорапи съм сушила от тънките, нищо им няма.

# 1 193
Здравейте, момичета!   bouquet

Тази седмица се сдобих със сушилня Bauknecht втора ръка, моделът би трябвало да е TRKK 6615. Единственият недостатък е липсата на инструкция, затова се обръщам към вас, ако случайно може да ми помогнете - интересува ме дали сушилнята спира сама, когато реши, дали сама решава, кога спира да суши, или аз трябва непрекъснато да я наблюдавам и да я отварям. В общи линии дали работи на фиксирано време?  Rolling Eyes

# 1 194
Би трябвало да има сензор за влага и да спира, когато прецени, че дрехите са сухи. Ако няма, би трябвало да преценяваш внимателно какви материи на коя програма слагаш, за да не съсипеш нещо, но не ми се вярва да няма сензор.
Пробвай да потърсиш упътване в нета, би трябвало да има.

# 1 195

Относно комбинираните - не са удачен вариант /ако е за пране 5 кг. на сушене ще е на половината т.е. трябва да сушиш на два пъти и ако се скапе единия уред, оставяш и без другия/.

Аз също съм на мнение че 2 в 1 не е добър вариант, защото моята е такава и сушилнята почти не съм я ползвала, защото се развали почти веднага след гаранцията / то и от сушенето й не бях много доволна/, но пералнята продължи да си работи без грешка  и така вече 11 година.  Не знам дали ако пералнята има някакъв проблем сушилнята би продължила да работи  newsm78 Но втори път комбиниран уред не бих си купила.

# 1 196
Здравейте! И аз се присъединявам към питането за това Беко - http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPY-7405-XHW3/p/680611
И въобще на какво да обърна внимание при избора на сушилня? Основно гледам енергийния клас и програмите, ще я слагаме върху пералня - нали всички могат да се монтират така?

# 1 197
  • София
Нашето беко е това - http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPU-8360-X/p/680565
Като ги сравнявам, вашето е по-икономично (нашето е А+), но има по-голям капацитет на барабана.
Нямат други съществени разлики сякаш, но сушилнята си заслужава.

# 1 198
Аз пускам повече перални с по-малко дрехи, така, че не държа да е с много голям капацитет и мисля че 7кг ще ми е достатъчно.

# 1 199
  • София
Със сигурност, аз често пускам две перални една след друга и събирам наведнъж всичко в сушилнята.
Може би като е по-напълнена суши по-бавно и мачка повече дрехите, но не ме притеснява толкова това Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт