Избор на сушилня - 5

• 475 229
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 560
  • София
Моля за помощ има ли някой сушилня марка Bosch wtl 6101. Търся инструкция за употреба.

Заповядай.

# 1 561
  • София
Васи, 4-5-6 ч. изобщо не е нормално, освен ако от дрехите не тече вода. За сравнение пълна пералня с центрофуга 1400 об. суши за 1,20 ч. Ако е центрофугирано на 1000 - суши за пълното време на програмата - 2,10 ч. Това е програма памук за гардероб. Всичко излиза перфектно изсушено, най-много някой подгънат маншет на суичър да е останал леко влажен.
Програмите се удължават, когато сензорите усещат влага в дрехите. Но 4 часа?! При мен има програма за пух - тя е 3,30 ч., защото суши на ниска темпуратура, и все пак е специализирана програма, която рядко ползвам.
Някакво пране успя ли да изсушиш хубаво? Има ли програма, която да сушш за посоченото време и дрехите да са напълно сухи?

# 1 562
Здравейте, след някой друг месец ще ми се наложи да купувам сушилня за първи път. В началото мислех да е пералня с сушилня, но след доста прочетено видях, че май е по-добре да са си отделно. Имам два въпроса, които ме мъчат. Първият е с марката. Първоначално мислех да е Аристон (имаме пералня на 6 години и сме доволни за сега), но като поразгледах цените, видях че се доближават до тези на АЕГ, която от едно време се водеше за много добра. Преглътнах някак идеята, че за двата уреда (пералня + сушилня) ще дам 2000лв, но реших да се разчета по обстойно за марките и не останах доволна. Май вече всичко е до късмет, нищо не е качествено като преди. Sad За това се чудя дали си заслужават тези пари или да си купя Beko?
Другата ми чуденка е какъв вид да е сушилнята. Четох, четох, но съвсем се обърках какво е  сушилня с изпарение и сушилня с конденз. При нас ще бъде сложена в шкаф над пералнята.

# 1 563
something new - вземи си с термопомпа. По-щадяща за дрехите ти, по-икономична за консумация на ток, по-гъвкави програми. И два отделни уреда.

# 1 564
  • Sofia
Някой ще ми обясни ли защо трябва двата уреда да са отделно? Всеки го повтаря, а не знам нито един довод против комбинираните уреди. Скоро приятели си взеха АЕГ за 2200 лв, което е 2 в 1 и са супер доволни. Дрехите не се свиват, има много програми, висок клас е, с термопомпа. Има и удобството, че нагласяш направо двете програми една след друга и изваждаш направо дрехи за гардероба?
При тях беше поради липса на място, а ние ще имаме и затова се чудя. При двата уреда голяма част от компонентите съвпадат, защо да не е направо 2 в 1?

# 1 565
Васи, 4-5-6 ч. изобщо не е нормално, освен ако от дрехите не тече вода. За сравнение пълна пералня с центрофуга 1400 об. суши за 1,20 ч. Ако е центрофугирано на 1000 - суши за пълното време на програмата - 2,10 ч. Това е програма памук за гардероб. Всичко излиза перфектно изсушено, най-много някой подгънат маншет на суичър да е останал леко влажен.
Програмите се удължават, когато сензорите усещат влага в дрехите. Но 4 часа?! При мен има програма за пух - тя е 3,30 ч., защото суши на ниска темпуратура, и все пак е специализирана програма, която рядко ползвам.
Някакво пране успя ли да изсушиш хубаво? Има ли програма, която да сушш за посоченото време и дрехите да са напълно сухи?

В крайна сметка изводът е че сушилнята ми има повреда  исках да я върна обаче неможело щото съм я ползвала ... #Cussing out ще чакам да ми пратят майстор който ще реши дали ще я ремонтира или ще я заменят с друга! много съм разочароввана наистина а с такъв мерак я купих чак неискам да я гледам! #2gunfire

# 1 566
janin4eto_87 моите доводи да си купя отделен уред сушилня беше - вместимост на пране и сушене различна; един и същ барабан - проблем с гумените уплътнения/неприятна миризма на изгоряла гума/; счупи ли се едното целия уред се скапва. Имам приятелка с комбо на Индезит - винаги вади влажни дрехи.
Миналата година и на мен ми показваха едно AEG комбо с термопомпа - може да е същия модел дори. Но не ми хареса страната производител помня. И се чудех толкова много фумкции как са ги събрали под капака така да се каже.

# 1 567
  • на Мелмак
Някой ще ми обясни ли защо трябва двата уреда да са отделно? Всеки го повтаря, а не знам нито един довод против комбинираните уреди. Скоро приятели си взеха АЕГ за 2200 лв, което е 2 в 1 и са супер доволни. Дрехите не се свиват, има много програми, висок клас е, с термопомпа. Има и удобството, че нагласяш направо двете програми една след друга и изваждаш направо дрехи за гардероба?
При тях беше поради липса на място, а ние ще имаме и затова се чудя. При двата уреда голяма част от компонентите съвпадат, защо да не е направо 2 в 1?

В темата е добре обяснено защо .
Всеки си има мнение за неговият си уред , аз лично чета форума , когато трябва да купувам нещо , защото тук са споделени доста мнения , както за марки , модели , случки .
Едно е две приятелки да ми кажат нещо , друго да прочета мнения от 200 потребителки .
Всеки сам преценява за себе .
Аз напр. имам три колежки с комбинирани уреди и трите са недоволни .

# 1 568
  • София
Васи, много неприятно, но не се ядосвай! Ще сменят някой датчик и ще бъде бомба  Wink Случвало ми се е същото и е много дразнещо, разбирам, но като заработи правилно, ще й простиш  Wink

# 1 569
  • Sofia
Благодаря за мненията! Ще ви следя и пролетта ще пазарувам:)

# 1 570
Да се оплача - Технополис ми докараха Беко- то със счупена закопчалка на вратата. Но докато се усетя минаха 14 дни за смяна. После ми скъсаха нервите докато ме пренасочват насам- натам.
Най- накрая дойде техник и ще чакам един Бог знае колко да дойде нова закопчалка! Как ми е тъъъъпооооо!

# 1 571
Здравейте,

дори не знам от къде да започна с четенето.

Ще си купуваме сушилня. Ще я монтираме над пералнята, като не зная още дали няма да поръчаме специален шкаф или ще използваме свързващи елементи. Ще бъде в т.нар. мокро помещение.

Искам да е качествена. Като ценови диапазон 1200-1500лв. Колегата ми има Electrolux iron aid EDI 9170 W, но май вече не се продават (поне в БГ). Има ли други сушилни с гладене с пара?

И още нещичко - мислите ли, че дрихите се състаряват по-бързо от сушилнята  newsm78 Аз мисля, че не се съсипват.

Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 09:41 от Love_fairy

# 1 572
Дрехите не се съсипват, но има процес на състаряване. По някои тениски и блузи проличава по шевовете, вижда се избеляване на цвета. Някои материи осезаемо се усещат изтънели след време. При мен стана с една детска пижама. Имам сушилнята от 1г. близо.  Всичко е до качество на тъканите. Всичко суша обърнато наопаки.
За модели не мога да посъветвам освен да е с термопомпа.
Монтажа няма да ви е проблем.

# 1 573
  • София
Не съм забелязала промяна в цветовете от използване на сушилня, нито съсипване или изтъняване. Някои дрехи не понасят сушилнята и се развалят - при мен това са детските чорапогащници, затова спрях да ги суша.
Иначе както съм писала, суша вкл. дрехи, чийто етикет забранява.

# 1 574
Здравейте на всички, прочетох доста по темата разлики, предимства недостатъци и т.н.
В крайна сметка харесах сушилня Panasonic NH-P80S1WGN има я в Technopolis 1399лв. На хартия нещата изглеждат много добре нисък разход на енергия 1.67 KWH, инверторен двигател, термопомпа и паро генератор. В магазина много ми я нахвалиха, което е естествено Wink . Но това което ме озадачи е отзивите на които попаднах в Amazon, преобладаващите оценки бяха 1/5 или 2/5 - общо взето всички проблеми идваха след известно ползване от 6м. до една година. Имали хора с преки впечатления от сушилнята и отнасят ли се проблемите спомети в Amazon.co.uk за уреда продаван у нас?
И мен точно амазонските ревюта ме отказаха... даже в ютюб имаше едно видео ревю много ласкателно, а после прочетох в коментарите, че и неговата се развалила, не успели да я оправят и я сменили с по-нов модел. А така ми се иска да е с пара и да не е 2000 лева... явно ще чакам черния петък и ще се надявам да намалят някой Бош или AEG с парогенератор, че като гледам и от Gorenje-то с парата не са много добри отзивите няколко поста по-нагоре...

И на нас тази ни похвалиха  Tired Пък и е с 5 години пълна гаранция, но явно няма да е тя....
Кой модел на Бош/AEG е с парогенератор? - Аз намерих, но цената наистина е доста висока...

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 14:07 от Love_fairy

Общи условия

Активация на акаунт