Избор на сушилня - 5

• 475 229
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 710
Препоръчайте модел и марка безшумна сушилня. От четене съвсем се обърках newsm78

# 1 711
Съвсем безшумна сушилня няма. Дрехите се въртят в барабана и се удрят в стените му. Все нещо ще трака - копчета, ципове, ако пък сложиш и топки.... Пералните може да са безшумни, защото при тях дрехите се въртят във вода, коята заглушава тези удари. Освен това се чува и въздушната струя на сушилнята - тя може да се сравни (да речем) с шума на водата, която се налива в пералнята.
Сега, според мен "шумността" на сушилнята е въпрос на възприятие. Да, пералнята ми е безкрайно по-тиха, но шумът от сушилнята не ни пречи например да гледаме телевизия или да си говорим (нашата сушилня е в кухнята). Не знам обаче дали бихме могли да спим в една стая с работеща сушилня.

# 1 712
  • София
Имам още един въпрос: А+, А++, А+++. Има ли голяма разлика и значение?
На всяка сушилня може да видиш разхода на енергия - виждала съм от 212 до 310 КВЧ.Може би има и с по-висок и по-нисък разход.

За тези цифри годишно се пестят около 15 лева при високия клас. Не виждам особено голям смисъл.

# 1 713
Здравейте, тази сушилня е на промоция и с 10г.гаранция . Заслужава ли си
http://shop.mcm.bg/index.php/sushilni/tkb-150-wp.html

# 1 714
Момичета , Бекото е вече у дома.Дори успях да пусна няколко сушилни.На първо четене съм доволна , но имам въпрос към  имащите сушилни Беко.Моята е тази
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPY-8405-GXHB2/p/680608
Чета ,че говорите за програма смесено  пране за сушене .Наистина  в книжката има описана такава програма , но  на сушилнята не я виждам. Аз ли не мога да се оринтерам ? newsm78
Моля имащите такава сушилня да се включат .

# 1 715
Изкушава ме тази http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-AEG-T76385AH3/p/687453
Някой май наскоро си я купи, мнение?
Не съм по многото програми, вълнува ме дрехите да излизат ненамачкани и колко филтъра има и колко често и как се чистят

# 1 716
Хепи, аз съм с такава. В неделя ни я докараха и вече 3 пъти я пусках Simple Smile Има един филтър за мъхчета, който се чисти след всяко ползваме. Аз съм доволна Simple Smile Довечера пак ще я ползвам, че уикенда не пусках никакви перални, защото я чаках и сега наваксвам  Peace

# 1 717
И аз я взех същата! Доставиха я преди малко и довечера се надявам да я изпробваме. Използвам година вече по-голяма на AEG на другото място, където пребиваваме и съм доволна. Надявам се и тази да не ме разочарова. Удължената пълна  гаранция ме привлече доста.

# 1 718
Да, единия филтър е ясно че е след всяко сушене
Интересува ме другия, този в топлообменника или както там се казва отдолу, колко често светва да се чисти?
Тук съм чела за някои Беко на 2-3 сушенета, че светва лампа да се чисти и този филтър. Ти чистила ли си го вече, или още не Simple Smile Имала съм Бош, там нямаше лампа и пишеш 2 пъти годишно да се чисти, което се ядва Simple Smile

# 1 719
Малко клоня към Аристон, незнам защо.....Гледам сега тези 2 модела
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-HOTPOINT-ARISTON-TCD-8 … H1-%28EU/p/682521
http://www.technomarket.bg/products/09138358/hotpoint-ariston-tcd-971-6hy1-eu

На първия модел виждам разхода на енергия 2,35 кв/ч, на втората не се вижда, но пък е за 9кг
Сега пък като видях АЕГ с 5 год гаранция  newsm78

# 1 720
Хепи, не съм го чистила все още...

# 1 721
Много ти благодаря
А дрехите как са след сушене?
Имам пералня АЕГ, след основната програма пране дрехите са ужасно намачкани, макар и отлично изпрани. Много ме е страх сушлнята да не ги "довърши" съвсем.  Joy

# 1 722
Хепи, това зависи от милион неща (разбира се и от сушилнята), НО по мои наблюдения е основно от материята на дрехите. На малката дрешките не бяха грам намачкани (само едно клинче, но то си е така и след пране), нашите дрехи- нямаше намачкани, снощи пусках чаршафи и кърпи - еми чаршафите са леко намачкани (като от пеалня), аз не ги гладя нашите...

# 1 723
Хепи, Намачкването освен от много др. неща според мен зависи и от материята. Памучните тъкани се мачкат повече. Дори и да не е много пълна, памукът е намачкан/ но това все пак зависи и от личните възприятия на всеки/. И също така съм съгласна с мнението ти за пералня АЕГ, и аз съм с такава, но мен ми е важно да са изпрати.

# 1 724
  • До морето
Да, единия филтър е ясно че е след всяко сушене
Интересува ме другия, този в топлообменника или както там се казва отдолу, колко често светва да се чисти?
Тук съм чела за някои Беко на 2-3 сушенета, че светва лампа да се чисти и този филтър. Ти чистила ли си го вече, или още не Simple Smile Имала съм Бош, там нямаше лампа и пишеш 2 пъти годишно да се чисти, което се ядва Simple Smile

Хепи, и аз си взех такава. В понеделник я докараха 2 пъти съм я ползвала - доволна съм, дрехите си излизат съвсем прилични, но то ние по принцип нямаме много дрехи, на които да им трябва гладене.

За филтрите - единият, подвижният се чисти след всяко сушене, вторият, в книжкта пише да се чисти поне 2 пъти месечно.

Общи условия

Активация на акаунт