Избор на сушилня - 5

• 475 241
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 695
  • София
нищо не пробивахте, нали  Mr. Green

# 1 696

Да  Blush Тия в Технополис наистина не са на ясно с нещата.

# 1 697
Момичета, писах по - назад и се извинявам, че се повтарям но ми е важно. Има ли някой Siemens SIWATHERM TXL 2500, тук има снимка на прогтрамите: http://www.ebay.de/itm/Kondenstrockner-Siemens-SIWATHERM-TXL-250 … :bGkAAOSwLqFV8VEx
Нямам упътване, а ми е важно да разбера повече относно програмите. Ще съм благодарна за всяка помощ.
Сега видях, че говорите за омекотители. Наистина ли е забранено ползването им?

# 1 698

И аз ще съм благодарна за инфо по този въпрос?

А какви са тези топки за сушилня? За всяко сушене ли се ползват  newsm78

# 1 699
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
От отговорите съдя, че не е забранено, извинявам се, ако съм предизвикала объркване, но така бях чула и затова попитах.
За другите неща не знам.

Имам още един въпрос: А+, А++, А+++. Има ли голяма разлика и значение?

Относно топките - имам пухенка, на която изрично пише, че се суши в сушилня само с топки, за да не се сбие пуха. Можело и тенисови топки. Явно зависи от материята, топките не са нужни за всичко.

# 1 700

Имам още един въпрос: А+, А++, А+++. Има ли голяма разлика и значение?

На всяка сушилня може да видиш разхода на енергия - виждала съм от 212 до 310 КВЧ.Може би има и с по-висок и по-нисък разход.
Ако те интересува в цифри - мисля, че на сайта на ЧЕЗ има калкулатор.

# 1 701
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Основната идея ми е ясна, интересува ме, дали на практика си струва и се изплаща да се влагат пари в сушилня от по-висок клас, която разбира се, е по-скъпа. Четох, че при силно замърсяване на филтъра, машината така или иначе ползва повече електроенергия.

# 1 702
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Според мен всичките плюсчета са си търговски трик.

# 1 703
# 1 704
  • София

И аз ще съм благодарна за инфо по този въпрос?

А какви са тези топки за сушилня? За всяко сушене ли се ползват  newsm78
За топките преди няколко страници писахме и линк пусках. Аз ги ползвам с всяко пране. Ако се ползват тенис топки - тежки са и ще тропат повече, но е хубаво да си сигурна, че не пускат цвят Wink Забрана за омекотители няма.

# 1 705
  • До морето
Такаааааам, снощи я сефтосахме сушилнята. Имах малко дрехи, не успях да я напълня съвсем. От много чудене избрах програма лесно гладене, суши ги 50 минути и ги извади леко влажни, сигурно така трябва!

Не можах да включа защитата за деца, уж го направих, излезе символът, но после сушилнята не тръгна, докато не я деактивирах тази защита.  newsm78

Angel_dust, в моята книжка пише, че са забранени омекотителите  Peace

Иначе не миришр на нищо и не е толкова шумна, колкото очаквах.

# 1 706
  • София
Може би, че не се слага течен омекотител в сушилнята?
Интересно каква причина дават, в книжката на сушилнята, за забрана на омекотител в пералнята?
На моята даже пише, за да отстраните  евентуално статично електричество по дрехите, ползвайте омекотител по време на прането Wink

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 09:45 от Angel_Dust

# 1 707
  • До морето
Може би, че не се слага течен омекотител в сушилнята?
Интересно каква причина дават, в книжката на сушилнята, за забрана на омекотител в пералнята?

Цитирам от книжката: "Не използвайте омекотител за тъкани за пране, което след това ще сушите. В барабанната сушилня прането автоматично омеква!"

Това е написано в раздел Екологични съвети.

# 1 708
  • София
Аааа това не е забрана да се ползва омекотител Wink
Това е съвет, че не е  толкова нужен, защото машината "омекотява" и няма защо да тровиш допълнително природата с химикали. Има разлика.

Както дописах горе, на моята даже препоръчват да се ползва, за да се избегне статично електричество по дрехите Wink

# 1 709
  • До морето
Аааа това не е забрана да се ползва омекотител Wink
Това е съвет, че не е  толкова нужен, защото машината "омекотява" и няма защо да тровиш допълнително природата с химикали. Има разлика.

Както дописах горе, на моята даже препоръчват да се ползва, за да се избегне статично електричество по дрехите Wink

Да, да, аз затова допълних в кой раздел е, защото после го видях  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт