Избор на сушилня - 5

• 478 647
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 415
  • Sofia
Assos, по-рано не беше ли казала, че имаш изграден канал или се бъркам? Това от което имаш нужда е свържеш сушилнята към канализацията за да се отича водата от кондеза.

# 2 416
  • на Мелмак
Преди няколко дни си взех пералня SIEMENS WM 14Q4EKO. Търся сушилня от същата серия и изглеждаща като пералнята, или почти, за да оформя сета. Насочете ме , че доста неща прерових.
Аз взех IQ7000-страхотна е!
Има всичко , което ти трябва, нямам съсипани дрехи.

# 2 417
  • София
Стич, 30-60 % е комфортната относителна влажност на въздуха. Затова казах, че моите 35% в пералното са в рамките на нормата.

Ето за предимства на на конвенционална сушилня пред такава с конденз. Изразходват с 15 % по-малко енергия и циклите на сушене са по-къси. Минусът е, че изисква въздуховод.
Цитат
In terms of energy use, condenser dryers typically require slightly more power than conventional dryers, typically on the order of ~15%.[1]

This type of dryer (condenser dryers) requires somewhat more time than a traditional dryer. Condenser dryers are a particularly attractive option where long, intricate ducting would be required to vent a traditional dryer.

В случая изобщо не говорим за такава с термопомпа.

# 2 418
С големи резерви взехме тази сушилня

http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPY-7405-XHW3/p/680611

Е просто нямам думи,горчиво съжалих,че не дадох 200лв да оправя старата
Сега ни стара ни нова
Не суши изобщо,вади дрехите мокри на каквато и програма да я пусна
Не известява за край на програма и не върти дрехите против гънки след края на програмата

Звъннах на Технополис,те казаха,че щом се включва и нагрява значи си работи
То хубаво работи ама не суши

Звъни в сервиза явно е дефектна. Моето старо АЕГ се развали така-върти дрехите, топли са, но не изсъхват. Сменихме я, но сега мисля къде да търся техник, за да видя може ли за я оправи, че да я дам на майка.

# 2 419
  • Варна
Дрехите са ми точно толкова мокри колкото бяха
Настоявайте да ви сменят сушилнята с нова. Вероятно е дефектна!
Все пак като извадиш дрехите топли ли са? Т.е. има ли някакъв сигнал, че сушилнята ги загрява и суши или ги вадиш студени?

Топли са дрехите,но не са сухи
Да речем,че са стоплени
Звънях на сервиза,казаха,че щом сушилнята се включва,свети и работи значи няма проблем

# 2 420
  • Sofia
Все пак като извадиш дрехите топли ли са? Т.е. има ли някакъв сигнал, че сушилнята ги загрява и суши или ги вадиш студени?

Да речем,че са стоплени
Звънях на сервиза,казаха,че щом сушилнята се включва,свети и работи значи няма проблем

Ама тя не работи щом не суши...  Shocked

# 2 421
  • Русе

Да речем,че са стоплени

Пускаш официална писмена рекламация на Технополис в която описвате проблема и искаш писмен отговор от тяхна страна който да представиш на КЗП и веднага ще ти реагират отзивчиво. Аз така преборих Виваком и не само че получих това за което настоявах ами и 3 извинителна писма в пощенската ми кутия.

# 2 422
  • Варна
Точно така мисля да направя  Peace
Ползван бил уреда,не можел да се смени
Ами викам как да го пробвам точно в магазина?
Да отида с кофата с мокро пране и да видя коя сушилня ще ми свърши работа?

# 2 423
Да не би сензора за влажност да е на най-ниска степен. Има ли настройка за чуствителността сензора? Странно как ги топли а не ги суши. Значи прави топлина а върти ли барабана. Ако прави топлина и върти барабана значи нещо сензора отчита че все едно няма влага и прекъсва процеса. Да не би върху него да има някакво предпазно фолио/найлонче?

# 2 424
  • Варна
Да ти кажа аз така и не ги видях тия сензори къде са.Пишеше,че се почистват с оцет 4 пъти годишно ама при първоначална инсталация не пише да се прави нещо
Може ли някаква снимка как изглеждат при вас?

# 2 425
Нов уред според мен няма какво да му баеш, чистиш и прочие
Официално писмено си заяви претенцията , техник ли ще дойде, какво ли- да се оправят. Сушилнята е прост уред, ако не се лъжа и нашата старата единия от хилядите пъти, когато се развали, така правеше- уж работи, а дрехите мокри. Техникът я оправи. Не помня детайли, ма не съм и длъжна да разбирам от всичко. Явно ще е с разправия- писмено, на висок тон ако трябва...но не е нормално това. Десетки момичета тук в темата имат такава сушилня, пък и да не е такава, каквато ще да е- всичките сушат. Сега, дали остава някой ластик мокър, дали са ти станали на топка, дали ги е свила- това вече да . Но да не суши изобщо- не е нормално.

# 2 426
# 2 427
  • Варна

Ами ела да исушиш ти с нея,защото от 4 часа суша чорапите на детето и все излизат мокри

# 2 428
  • Варна
Ако си бях взела и съдомиалня Беко сигурно щях да се самоубия

# 2 429
Ами ела да исушиш ти с нея,защото от 4 часа суша чорапите на детето и все излизат мокри
Разбрахме, че твоята е дефектна, не знам какво се заяждаш с другите, които са доволни? Всеки има право на мнение. Не си имала късмет, кофти, но никой от темата не ти е виновен.

По темата. Оказа се, че ще трябва да си взимам комбиниран уред. Sad И сега съм в голяма чуденка. Почти няма писано за 2 в 1 уреди, само съвети да не се купува такъв. Освен Асос, май всички други в темата сте с отделни
Гледах този Електролукс http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines%26Dryers/Washing-m … 1696-SWD/p/688319, но не мога да разбера какви програми за сушене има. И също как се казва програмата, с която мога да пусна пералня и после автоматично да се включи сушилнята.

Общи условия

Активация на акаунт