Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 254

• 41 188
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Говоря за общочовешките ценности, Аурелия. За уважението към по-възрастните, почитането на семейните отношения, обръщане погледа към стойностите на съвремието и преценяването им като такива... Нима не  е общочовешко посланието на ВКЕМ? За вредата, която си нанасяме, когато посветим живота си само на консумация? Нима не е общочовешко да ни накарат да спрем и да се замислим, как, аджеба, бихме постъпили, ако с някой познат/близък се случи нещастие и той бъде тероризиран, насилван, тормозен? Нима не е общочовешко да се замислим как обичаме - с чувство за собственост или с всеотдайност?... За тези морални послания говоря.
И за това, че те не присъстват в нашите тв сериали.
За да ме впечатли това, което изброяваш, трябва да не познавам собствената си култура, ценности и цивилизация ако щеш... както и да е. Темата не е тема за тук, просто отбелязвам несъгласието си в случая.

# 646
Искаш да кажеш, че аз не познавам собствената си история, култура и ценности? Simple Smile)) Добре. Да приемем, че е така. Всеки има право на мнение.

# 647

Я да сложа аз една красота... Найс, а?
Колко е хубаво, че има към какво да се връщаме...докато дойде с пълна сила Йомер...

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 16:20 от loveofmine

# 648
Искаш да кажеш, че аз не познавам собствената си история, култура и ценности? Simple Smile)) Добре. Да приемем, че е така. Всеки има право на мнение.
Не, нямах предвид това.  Исках да кажа, че от гледна точка  на нашата култура, нищо ново и нечувано не може да научим и видим в техните сериали, но тъкмо напротив. Ние си имаме далеч по-съвършени послания и ценности.

# 649
Не, нямах предвид това.  Исках да кажа, че от гледна точка  на нашата култура, нищо ново и нечувано не може да научим и видим в техните сериали, но тъкмо напротив. Ние си имаме далеч по-съвършени послания и ценности.

Имаме. Но в случая говорим за сериали - нещо, което всяка домакиня, която е и евентуална майка, съпруга, гледа. Натрапчиво или ненатрапчиво, те и въздействат и по някакъв начин тя ги пренася в своето ежедневие. Та: какво морално послание може да се извлече от "Стъклен дом", например? Аз лично не видях нищо морално в този филм. И не защото съм гледала от тук от там по някоя серия. Просто този сериал не съдържа такова. Това исках да кажа пък аз. И в никакъв случай не придавам на сериалите тежестта, която те не притежават. Но и не ги подценявам, при положение, че те се превръщат в част от общата ни култура. Вече. Фактът, че някой може да се прехласва по "Дързост и красота" с години наред... също говори нещо... Но не ми се правят анализи на морала на обществото, което сами сме изградили... Не без помощта на телевизията, впрочем... и на тв сериалите - също...

# 650
Честита Баба Марта! С моя принц ви пожелаваме да сте живи и здрави, и много щастливи!

# 651
Честита Баба Марта! С моя принц ви пожелаваме да сте живи и здрави, и много щастливи!

newsm51
Мерси, Фантазия! И ти да си жива и здрава,
да обичаш и да си много обичана...че то иначе живот ли е...

# 652
# 653
  • София
Здравейте!  wavey

Честита Баба Марта и от мен! Да сте живи, да сте здрави, бели и червени, весели, засмени!

Скрит текст:

А нерде е Мартичка Никчето й днес има имен ден!!!

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 18:39 от Dilemi

# 654
Момичета извинявайте, че така нахлувам, ама нямам и много време да чета всичко. Предварително се извинявам, ако някой се почувства засегнат - не е целенасочено. Но прекалено много негативизъм има в темата преди началото на сериала. Сега изгледах 3тия трейлър - ами напълно нормален, хареса ми! Какво лошо да се показва бедността на екран? И защо такъв негативизъм към сюжета и Туба? Аз лично не желая да чета празни приказки за нероден Петко (т.е.тъпия сюжет). Моля Ви за повече позитивизъм!  

love001

# 655
  • Пловдив

http://www.sabah.com.tr/Cumartesi/Yazarlar/cintay/2014/03/01/mag … an-engin-akyureke

"Magic Box" e частен тв канал създаден през 1990 г. В статията разказват за изграждането и създаването си като такъв /описват историята си/. И пишат какво можем да очакваме през март 2014 г. От 5 март започва излъчването на два сериала: по АТВ "КРА" и по "Стар тв" - "Курт Сеит и Шура".
Интересното за нас е:
"ТАТЛАТУ ИЛИ АКЮРЕК?
"Курт Сеит и Шура" - исторически филм изпълнен с битки. Всички са прекалено русоляви.....
В "Мръсни пари и любов", косите им са черни. И това е важно, защото то определя тона на филма. В "Мръсни пари и любов" има само един блондин и според мен това е Еркан Джан. Но тук също също има черна бизнесменска жилка, в името на героя когото ще изиграе. Тук е и Небахат Чехре, най-страхотната майка.
Туба Бюйюкюстюн е много обичана актриса. Но любовта на членската маса е подвеждаща и ние видяхме това по "20 минути".
Зейнеп Ф. Абдула от "Времето лети" доказва, че вече е узряла, всяка жена би искала да бъде на нейното място като партньорка на Къванч!
Като оставим настрана всичко което те ще ни покажат, безспорен е фактът, че сериалите блестят с мъжките си образи. Подобно на статуя на Курт Сеит, Къванч Татлату в трейлърите ни оставя без дъх. Как пронизват сините му очи под фуражката, като с нож, като на военно учение. На хората не им харесва! Със "Север - юг", "Сънят на пеперудата", и самодоволният и празноглав Бехлюл от "Забранения плод", той доказа, че може да върви напред, показа добра игра. Хайде де. Енгин Акюрек също не му отстъпва......
След образ в разрез със "Свещенния коран" от "КВФ", сега той вече е Йомер - комисар в отдела за борба с организираната престъпност във Ван. "Какво ни е известно?" Мустафа Булут ни е известен! В "Ако бях облак" Мустафа Булут бе обсебен от Нарин / Мелиса Сьозен/, но никой не го възприемаше като маниак. И това е Енгин Акюрек, като Мустафа Булут, като Керим Ългаз, който ни завладява с енергията, лудостта и думите, аз ви го казвам!
Тази статия излезе като един малък пъзел, но припомних изиграните роли в сериалите, това е достатъчно да ни разтърсят!"

# 656
  • Пловдив

Илкин Тюфекчи зад кадър - "Мръсни пари и любов".

Енгин Акюрек и Онур Туна - гала вечерта на "Малък септемврийски проблем".

# 657

http://www.sabah.com.tr/Cumartesi/Yazarlar/cintay/2014/03/01/mag … an-engin-akyureke

Скрит текст:
"Magic Box" e частен тв канал създаден през 1990 г. В статията разказват за изграждането и създаването си като такъв /описват историята си/. И пишат какво можем да очакваме през март 2014 г. От 5 март започва излъчването на два сериала: по АТВ "КРА" и по "Стар тв" - "Курт Сеит и Шура".
Интересното за нас е:
"ТАТЛАТУ ИЛИ АКЮРЕК?
"Курт Сеит и Шура" - исторически филм изпълнен с битки. Всички са прекалено русоляви.....
В "Мръсни пари и любов", косите им са черни. И това е важно, защото то определя тона на филма. В "Мръсни пари и любов" има само един блондин и според мен това е Еркан Джан. Но тук също също има черна бизнесменска жилка, в името на героя когото ще изиграе. Тук е и Небахат Чехре, най-страхотната майка.
Туба Бюйюкюстюн е много обичана актриса. Но любовта на членската маса е подвеждаща и ние видяхме това по "20 минути".
Зейнеп Ф. Абдула от "Времето лети" доказва, че вече е узряла, всяка жена би искала да бъде на нейното място като партньорка на Къванч!
Като оставим настрана всичко което те ще ни покажат, безспорен е фактът, че сериалите блестят с мъжките си образи. Подобно на статуя на Курт Сеит, Къванч Татлату в трейлърите ни оставя без дъх. Как пронизват сините му очи под фуражката, като с нож, като на военно учение. На хората не им харесва! Със "Север - юг", "Сънят на пеперудата", и самодоволният и празноглав Бехлюл от "Забранения плод", той доказа, че може да върви напред, показа добра игра. Хайде де. Енгин Акюрек също не му отстъпва......
След образ в разрез със "Свещенния коран" от "КВФ", сега той вече е Йомер - комисар в отдела за борба с организираната престъпност във Ван. "Какво ни е известно?" Мустафа Булут ни е известен! В "Ако бях облак" Мустафа Булут бе обсебен от Нарин / Мелиса Сьозен/, но никой не го възприемаше като маниак. И това е Енгин Акюрек, като Мустафа Булут, като Керим Ългаз, който ни завладява с енергията, лудостта и думите, аз ви го казвам!
Тази статия излезе като един малък пъзел, но припомних изиграните роли в сериалите, това е достатъчно да ни разтърсят!"

Интересна статия, написана с приятно чувство за хумор. Привидно ни запознава с кой кой е в бъдещите сериали, но много тънко е прокарано и лично мнение и оценка. От „Вълшебната кутия” ще излязат главно Къванч и Акюрек, тоест, аз доколкото разбрах, другите ще бъдат фон, в масовката. Ето това вече не ми харесва като прогноза…А и не знам как Къванч върви напред, след като „К/Г” е сниман след „ЗП”, а е по-слаб от него. Може би е дръпнал със „Сънят на пеперудата”, нали хранеха надежди даже за Холивуд…
Аз не бях обърнала внимание, че Керим е в разрез чак със Свещената книга, но щом казват…те си знаят най-добре...

# 658
Здравейте! Hug
Още не съм казала мнението си и са ме изтрили  newsm78
Момичета,ако не е Енгин ,заклевам се,никога по никакъв повод ,няма да се сетя да гледам сериал .
Вярвам на Енгин !Вярвам,че има усет и избира най- доброто за себе си !Вярвам ,че ще влезе в кожата на Йомер и ще даде всичко от душа и сърце,за да повярваме в магията наречена -ЕНГИН  :bouquet

# 659
  • Пловдив

От момичетата на Engin Akyurek EAUFC - в туитър и във ФБ:
"Добре дошла Пролет! Честита Баба Марта скъпи български приятели и всички! Нека всичките ви желания се сбъднат!"
Скрит текст:
Welcome spring! Happy Baba Marta day dear Bulgarian and all friends! May all your wishes come true...

Общи условия

Активация на акаунт